«Εάν νομίζει ο δήμαρχος ότι 4 άνθρωποι παρατήσαμε τις δουλειές μας για να πάμε στον Περιφερειάρχη και να τον κατηγορήσουμε έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του».

Με αυτήν την φράση απάντησε ο Ιπποκράτης Καμαρίδης επικεφαλής της παράταξης Ξάνθη Σταυρούπολη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ όταν ρωτήθηκε για τον σκοπό της επίσκεψης  στον Περιφερειάρχη Χ. Μέτιο των τεσσάρων επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Ξάνθης.

Όπως ο ίδιος διευκρίνισε, σκοπός ήταν να μάθουν από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη, τους λόγους για τους οποίους ο δήμαρχος τον κατηγορεί, επειδή   η Ξάνθη βρέθηκε εκτός Αστικής Βιώσιμης Ανάπτυξης, όπου δόθηκαν 25.000 ευρώ σε γραφείο της Θεσσαλονίκης,  με αποτέλεσμα η προχειρότητα, να οδηγήσει στην απένταξη, το πιθανό κλείσιμο του ΣΔΑΝΞ και τέλος η όχι χρηματοδότηση της Αναπτυξιακής Ροδόπης από την πλευρά του δήμου.

Όλα αυτά, σύμφωνα με τον κ. Καμαρίδη, ήταν ο λόγος που οι επικεφαλής επισκέφτηκαν τον Περιφερειάρχη και τίποτε άλλο επαναλαμβάνοντας την φράση, έκλεισε η συζήτηση εκεί: «Εάν νομίζει ο δήμαρχος ότι 4 άνθρωποι παρατήσαμε τις δουλειές μας για να πάμε στον Περιφερειάρχη και να τον κατηγορήσουμε έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του».

Πληροφορίες από το περιβάλλον του Περιφερειάρχη, μετά την επίσκεψη των «4»,  αναφέρουν πώς ο κ. Μέτιος δεσμεύτηκε, ότι θα προσπαθήσει να εντάξει την Ξάνθη σε προγράμματα τα οποία δεν έχουν τόσο αυστηρούς όρους χρηματοδότησης και ωρίμανσης μελετών.