ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ: «Δύο μέρες, μια νύχτα»

 

Τετάρτη 13 Μάρτη στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης στις 19:00

 

Μια Γαλλοβελγική ταινία σε σκηνοθεσία Ζαν-Πιέρ και Λικ Νταρντέν με τους Μάριον Κοτιγιάρ, Φαμπρίτσιο Ρονγκιόνε, Κατρίν Σαλέ.

Υπόθεση ταινίας: Η Σαντρά, μια εργαζόμενη μητέρα με προβλήματα κατάθλιψης, έχει στη διάθεσή της ένα σαββατοκύριακο για να πείσει τους 16 συναδέλφους της να αλλάξουν γνώμη και να αποποιηθούν το μπόνους τους, όρο που έχει θέσει η εργοδοσία ώστε να μη χάσει τη δουλειά της εκείνη.

 

Σήμερα, η αύξηση της παραγωγικότητας, η ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης μας δίνουν τη δυνατότητα να έχουμε όλες και όλοι μόνιμη και σταθερή εργασία με βάση το αντικείμενο σπουδών, με μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες μας, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Υπάρχει δυνατότητα να δουλεύουμε λιγότερες ώρες και να έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο, που θα τον αξιοποιούμε δημιουργικά, ενώ ταυτόχρονα να μπορούμε να συμμετέχουμε και στην κοινωνική δράση. Αυτή η πρόοδος μπορεί να εξασφαλίσει ολόπλευρη προστασία της μητρότητας από το κράτος. Η απόφαση για τη δημιουργία οικογένειας να μην εξαρτάται από οικονομικούς παράγοντες, αλλά από την ελεύθερη επιλογή του νέου ζευγαριού.

Όλα αυτά σκοντάφτουν πάνω στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων, που κομματιάζουν τη ζωή της γυναίκας, φέρνοντας σε αντιπαράθεση το δικαίωμά της στην εργασία με την κοινωνική ανάγκη προστασίας της μητρότητας, της οικογένειας. Στέλνουν τη μητρότητα στο απόσπασμα, γιατί τη θεωρούν κόστος για το κράτος και την εργοδοσία.

Η διέξοδος για μας, τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου, βρίσκεται στη συλλογική δράση, στην αγωνιστική στάση ζωής και τη διεκδίκηση!

Αυτός είναι ο τρόπος για να τιμήσουμε την 8η Μάρτη 2019, την Παγκόσμια Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας!

 

 

 

Σύλλογος Γυναικών Ν.Ξάνθης (μέλος ΟΓΕ)

 

 

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν.Ξάνθης