Να ενισχυθούν οι τοπικές καρναβαλικές εκδηλώσεις σε Άβδηρα και Τόπειρο

Καλό το πρόγραμμα της Καθαροδευτέρας στην περιφέρεια αλλά …

Είδαμε την ανακοίνωση από τον Δήμο Αβδήρων για την Καθαροδευτέρα στους οικισμούς του και πρέπει να ομολογήσουμε ότι η προσπάθεια όλων είναι ικανοποιητική. Όμως… αυτό φτάνει;

Σε παλαιότερη συζήτηση μας με τον νυν δήμαρχο Αβδήρων αλλά και τους παλαιότερους δημάρχους, προβλήθηκε η δικαιολογία της μικρής επισκεψιμότητας στους οικισμούς από την πόλη της Ξάνθης λόγω της κόπωσης των Ξανθιωτών από το μεγάλο καρναβάλι, κάτι που κατά την ταπεινή μας άποψη δεν ευσταθεί.

Η παρουσία των περιφερειακών δήμων θα πρέπει να είναι εντονότερη και να μην περιορίζονται στην τυπική στήριξη του τοπικού δρώμενου.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι τις προσπάθειες, διαχρονικά, των δημάρχων Αβδήρων και Τοπείρου να ικανοποιήσουν το «λαϊκό αίσθημα» των ψηφοφόρων τους που είναι κατά κύριο λόγο οι κάτοικοι των οικισμών που απαρτίζουν τους δήμους, όμως, είναι όλα πολιτικό συμφέρον; Επανεκλογή;

Πρέπει να ομολογήσουμε ότι οι κάτοικοι του Πολυσίτου και των υπόλοιπων οικισμών του δήμου, υπερβάλλουν εαυτόν και το αποτέλεσμα τους κάθε χρόνο είναι και καλλίτερο. Όμως, ο επισκέπτης  αντιλαμβάνεται με την πρώτη ματιά ότι κάτι λείπει, κάτι δεν γίνεται με περίσσια φροντίδα.

Θα πρέπει λοιπόν για να έρθει η εξωστρέφεια στις εν λόγω τοπικές εκδηλώσεις της περιφέρειας της Ξάνθης, αυτούς τους οικισμούς να τους διοικήσουν «ανοιχτά» μυαλά και όχι μυαλά που περιορίζονται στην επανεκλογή τους στο αξίωμα του δημάρχου.

Άλλωστε είναι προεκλογική περίοδος και είναι μία καλή ευκαιρία να ακούσουμε από τους υποψηφίους δημάρχους πώς σκέφτονται να αξιοποιήσουν τα τοπικά δρώμενα, να φέρουν επισκέπτες και να κινηθεί η τοπική αγορά.