ΑΜΕΣΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ 

 ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΑΙΣΘΗΤΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΣΙΓΑΡΩΝ: ΠΕΡΙΠΕΤΕΡΙΟΥΧΟΙ(Όσοι έμειναν): «δεν αγοράζει κανένας τσιγάρα»

 Γράφει ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Με αφορμή τις δεκάδες συλλήψεις της αστυνομίας σχεδόν καθημερινά αναφορικά με το λαθρεμπόριο καπνού πρέπει να σημειωθεί ότι οι παραγωγοί και οι βιομήχανοι έχουν προ πολλού χτυπήσει το καμπανάκι στην κυβέρνηση για την επιβάρυνση του τσιγάρου με δυσθεώρητους φόρους. Είναι παράλογο η κυβέρνηση να θέλει να επιτρέψει την ελεύθερη διακίνηση της κάνναβης σε λογικές τιμές, χαρακτηρίζοντας τους μέχρι σήμερα ναρκομανείς ως ασθενής και να μην κάνει το ίδιο για τους καπνιστές.

Η κυβέρνηση εκτός από την υπερφορολόγηση του καπνίσματος που απλά  καταδικάζει τους καπνοπαραγωγούς οι οποίοι πλέον βλέπουν τον κόπο τους να ξεπουλιέται στην κυριολεξία και τις βιομηχανίες ιδιαίτερα τις Ελληνικές, να μην μπορούν να επιβιώσουν. Μοιραία, εφόσον μιλάμε για εξάρτηση, ο χρήστης θα ψάξει να βρει τρόπο για να αποκτήσει το τσιγάρο. Με δεδομένο ότι η ανεργία είναι στα ύψη και η τσέπη άδεια, ο χρήστης, ή εθισμένος ή όπως αλλιώς θέλει να ονομάσει τους καπνιστές η επιστημονική κοινότητα, θα βρει τρόπο στο παραεμπόριο να γίνει ο εφοδιασμός με τα λαθραία.

Τα πρώτα θύματα στην Ξάνθη και σε ολόκληρη την Ελλάδα αυτής της ανερμάτιστης οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης στο θέμα του τσιγάρου και των καπνικών ειδών,  είναι τα περίπτερα και τα «πάλαι ποτέ» μπακάλικα που πουλούσαν τσιγάρα.

Σαφώς και δεν είμαστε υπέρ της παρανομίας και του λαθρεμπορίου όμως είναι καιρός η κυβέρνηση, να φέρει την φορολογία κοντά στην φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων πολιτών. Διαφορετικά όποιου μεγέθους εκστρατεία της πάταξης του λαθρεμπορίου  από την πλευρά της θα είναι μάταιη.