Για να μην κρύβονται κάποιοι πίσω από τα δάχτυλο η αποπομπή  από την Περιφερειακή Αναγέννηση του πρώην θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Μ. Αμοιρίδη,  ήταν αναμενόμενη και η σχέσης Μέτιου – Αμοιρίδη  ήταν ένα καζάνι που έβραζε από τον καιρό που τον αντικατέστησε στα καθήκοντα του ο πρώην πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χ. Αντωνιάδης.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Μ. Αμοιρίδης καταφέρθηκε δημόσια κατά της επιλογής Χ. Μέτιου. Μπορεί να είχε δίκιο ο Μ. Αμοιρίδης γιατί είχε σε εξέλιξη προγράμματα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας και η επιλογή Αντωνιάδη χαλούσε την ρώτα όλων αυτών, αλλά η πολιτική τα έχει αυτά και οι άνθρωποι της είναι προσωρινοί.

Η πρόταση που την έχουμε διατυπώσει και στο παρελθών είναι να υπάρχει ένας Γραμματέας ή όπως αλλιώς θέλει ο καθένας να τον πει που δεν θα είναι αιρετός,  για να συνεχίζονται οι πολιτικές στις θεματικές αντιπεριφέρειες. Το κενό μετά την απομάκρυνση του Μ. Αμοιρίδη από τον τουρισμό φάνηκε.  Το ίδιο και  στον τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης υπό τον κ. Ν. Ευφραιμίδη, επιλογή και αυτή του κ. Μέτιου όπου  η προσφορά των επιλογών Χ. Μέτιου  χαρακτηρίζεται ως μέτρια.

Μπορεί η ανακοίνωση του Μ. Αμοιρίδη να κρύβει πικρία και έκπληξη, όμως αυτή είναι η πολιτική και το ξέρει. Όπως επίσης θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο Χ. Μέτιος, στο κάτω της γραφής, είναι ο αρχηγός της παράταξης και αυτός αποφασίζει. Άλλωστε, μετά από αρκετό καιρό αδράνειας και προσπάθειας τήρησης των ισορροπιών στην παράταξη, ήρθε ο καιρός να δείξει ότι αυτός “κάνει κουμάντο” και ο Μ. Αμοιρίδης του έδωσε την ευκαιρία που περίμενε.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Μ. ΑΜΟΙΡΙΔΗ

Με μεγάλη έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση του κου Χρήστου Μέτιου, διότι δεν είχα κάποια σχετική συζήτηση μαζί του. Είναι πρωτότυπο!


Τα περί έργου και οραμάτων τα αφήνω στην κρίση των πολιτών.
 
H θέση μου είναι και παραμένει στην Περιφερειακή Αναγέννηση (του Γιώργου Παυλίδη) και δεν δίνω το δικαίωμα σε κανέναν να αμφισβητεί αυτή την επιλογή μου
 
Είμαστε άνθρωποι και το μέλλον κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει. Ευχαριστώ τον κ. Μέτιο για την συνεργασία μας, του εύχομαι καλή επιτυχία για τη συνέχεια και όλοι μας να είμαστε καλά το 2019.
 
Μιχάλης Αμοιρίδης