Ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο facebook.

Στα δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η Ελλάδα κατρακύλησε έντεκα θέσεις στη λίστα της Διεθνούς Διαφάνειας. Η πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης (μαζί με τη Βουλγαρία).

Καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης, γραφειοκρατία, εμπόδια στην επιχειρηματικότητα και βέβαια κομματικό κράτος και αδιαφάνεια στις προσλήψεις. Όλα αυτά για τα οποία φωνάζει το Ποτάμι από την πρώτη ημέρα. Όπως είπαν σήμερα το μεσημέρι στους βουλευτές του Ποταμιού οι εκπρόσωποι του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Διαφάνειας «η Ελλάδα έπαιρνε και συνεχίζει να παίρνει κάτω από τη βάση».
Αυτό το αρνητικό ρεκόρ της χώρας – και τώρα και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ – είναι πολύ πιο επικίνδυνο απ’ όσο νομίζουν πολλοί. Είναι προσβολή στους ανθρώπους της δουλειάς, στον ξενιτεμένο νέο επιστήμονα, στους ανέργους και όσους προσφεύγουν στις υπηρεσίες του κράτους. Δεν βρίσκουν το δίκιο τους και πληρώνουν το κόστος της διαφθοράς. Είναι το φίδι που αν αφήσει παντού τα αβγά του, τότε θα είναι αργά για όλους μας.
Το Ποτάμι καταθέτει ερώτηση στον Πρωθυπουργό για να (ξανά)πούμε στη Βουλή όλα αυτά που πρέπει να γίνουν για να αντιμετωπιστεί η διαφθορά. Πράγματα που δεν θέλουν λεφτά αλλά θέλουν γενναίους πολιτικούς.

 

«Tout va bien?»

Δήλωση του βουλευτή Ηρακλείου Σπύρου Δανέλλη για τα 2 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ και τον θάνατο του μεσαίου χώρου.

Ενώ το Μαξίμου θριαμβολογεί πως όλα «βαίνουν καλώς» στα δύο χρόνια διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, η έρευνα της ΓΕΣΕΒΕ αποτυπώνει διαφορετικά την πραγματικότητα.
75,3% των ελληνικών νοικοκυριών είχε μείωση εισοδημάτων το 2016 σε σχέση με το 2015.
Το 73,5% αναμένει επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης το 2017.
Το 34% εκτιμά ότι δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις φορολογικές υποχρεώσεις το επόμενο έτος.
Το 32% των νοικοκυριών αναφέρει πως ζει με τουλάχιστον έναν άνεργο στην οικογένειά του, ενώ είναι γνωστό πως πολλοί από τους «εργαζόμενους» αμείβονται με λιγότερα από τον κατώτατο μισθό των 586€.