Τους αριστούχους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Σταυρούπολης που κατάφεραν να διακριθούν βράβευσε κατά την διάρκεια τελετής ο γνωστός για την προσφορά του στην περιοχή δημοσιογράφος Τάσος Κοντογιαννίδης. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Ξάνθης βραβεύτηκε με το χρυσό μετάλλιο της πόλης για την προσφορά του στην περιοχή.
Όπως αναφέρει ο ίδιος, “και εφέτος όπως κάθε χρόνο απο το 2003, με αξίωσε ο Θεός να δώσω τα καθιερωμένα χρηματικά βραβεία στους εισαχθέντες στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, τους πρωτους όλων των τάξεων και τους αριστούχους του Γυμνασίου και Λυκείου Σταυρουπόλεως Ξάνθης, παρουσία των αρχών του νομού.
 
Σκοπός των βραβείων είναι, αφ’ ενός η οικονομική ενίσχυση των αριστούχων και απόρων μαθητών της παραμεθορίου περιοχής της Ξάνθης και αφ’ ετέρου η καλλιέργεια πνεύματος ευγενούς αμίλλης, με κύριο στόχο την απόκτηση γνώσεων, την πρόοδο και την προκοπή τους έπ’ ωφελεία της κοινωνίας. 
 
Και είναι ευχάριστη η διαπίστωση, ότι σε μεγάλο ποσοστό, τα παιδιά της Γ΄ Λυκείου, τα 2/3, μπήκαν στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, χωρίς την πολυτέλεια που έχουν τα παιδιά των μεγαλουπόλεων να πηγαίνουν στα φροντιστήρια για να εμπλουτίσουν εκεί τις γνώσεις τους. Αυτό σημαίνει ότι οι καθηγητές τους κάνουν πάρα πολύ καλά τη δουλειά τους! Και αξίζουν σ’ όλους θερμά συγχαρητήρια!”