Σημείωμα υποψηφιότητας  του υποψηφίου Περιφερειακού Συμβούλου 

Οδυσσέα Βουρβουκέλη

Αγαπητοί μου συμπολίτες
Με αίσθημα ευθύνης, αγάπης και διάθεση να προσφέρω στον τόπο μου,
θέλω να σας ανακοινώσω την απόφαση μου να στηρίξω τον
Χριστόδουλο Τοψίδη και να συμπορευθώ με τον συνδυασμό του
«Περιφερειακή Σύνθεση» στις επερχόμενες Περιφερειακές Εκλογές
του 2019.
Καθώς βρισκόμαστε σε έναν κυκεώνα κοινωνικο-οικονομικών αλλαγών
γνωρίζω πως η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη έχουν όλες τις
δυνατότητες να διεκδικήσουν και να κερδίσουν το στοίχημα της
ευημερίας και της ανάπτυξης, βγάζοντας μας από το τέλμα που
βρισκόμαστε και τοποθετώντας μας εκεί που πραγματικά αξίζουμε.
Πατώντας γερά στα πόδια μας και χρησιμοποιώντας τις γνώσεις και την
εμπειρία μας πιστεύω πως το κοινό μας όραμα θα γίνει σύντομα
πραγματικότητα.
Στην «Περιφερειακή Σύνθεση» πιστεύουμε πως ήρθε η ώρα να
τελειώσουν τα λόγια και να ξεκινήσει η πραγματική δουλειά.
Μαζί θα τα καταφέρουμε

Επίσημη ανακοίνωση στα τοπικά ΜΜΕ

Το απόγευμα της Παρασκευής οι εκπρόσωποι των τοπικών μέσων ενημέρωσης της Ξάνθης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υποψηφίου Περιφερειακού Συμβούλου Οδυσσέα Βουρβουκέλη με την παράταξη του Χριστόδουλου Τοψίδη «Περιφερειακή Σύνθεση». Παρόντες όπως ήταν φυσικό στην επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ξάνθης ο ίδιος ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης, η οικογένεια του και φυσικά οι στενοί του συνεργάτες υπεύθυνοι για την επικοινωνία. Ο ίδιος όταν πήρε τον λόγο αφού ευχαρίστησε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του, δήλωσε ότι πλέον επίσημα κατέρχεται στις Περιφερειακές εκλογές με τον συνδυασμό του Χειστόδουλου Τοψίδη «Περιφερειακή Σύνθεση».

Σημείωσε ότι είναι ένας ανεξάρτητος συνδυασμός γιατί έχει μέσα ανθρώπους από όλες εκφάνσεις του βίου της περιοχής όπως επιχειρηματικού, ανθρώπους της δουλειάς, της αγοράς, του πολιτισμού. «Θα ήθελα κατ αρχής να ευχαριστήσω την οικογένεια μου που είναι στο πλευρό μου, κυρίως την σύζυγο μου γιατί είμαι νέος οικογενειάρχης και για να προχωρήσω σε μία τέτοια απόφαση θα πρέπει να υπάρχουν κάποιες από κοινού αποφάσεις».

Στην συνέχεια, έκανε αναφορά σε ανθρώπους και φίλους οι οποίοι θα τον βοηθήσουν σε αυτήν την προσπάθεια. «Στο επικοινωνιακό κομμάτι θα είμαστε μια ομάδα όπως ο Αντώνης ο Βαρβατσούλιας που θα τρέξει την προεκλογική μου καμπάνια, υπεύθυνος επικοινωνίας στο Ι.Θ.Τ.Π. Ο Βασίλης Μακέδος πρόεδρος του συλλόγου φίλων Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και ένας πολύ καλός φίλος και συνεργάτης, ο δημοσιογράφος Σπύρος Δράκος».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον φίλο του και συνοδοιπόρο Δ. Καραπαναγιωτίδη.

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί κατεβαίνει υποψήφιος, ανέφερε ότι κατ αρχήν ηλικιακά είναι στο κατάλληλο τάιμινγκ άσχετα αν εκλεγεί ή όχι. «Θέλω να κάνω μία αρχή για να βοηθήσω στα κοινά τον τόπο μου. Όπως γνωρίζεται η οικογένεια μου και εγώ έχουμε μία επιχείρηση γνωστή όχι μόνο στον τόπο μας αλλά σε όλον τον κόσμο. Επιχειρηματικά μπορώ  να πω ότι είμαστε σε ένα καλό επίπεδο»

Ακολούθως ανέφερε ότι ο λόγος που επιλέγει να πολιτευτεί στην περιφέρεια και όχι στον δήμο του που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά, ανέφερε ότι παρόλο που υπήρχαν προτάσεις συμμετοχής του σε ψηφοδέλτιο στον Δήμο Αβδήρων και στον Δήμο Ξάνθης, προτίμησε τον πολιτικό στίβο της Περιφέρειας: «Έκρινα ότι η Περιφέρεια με εκφράζει περισσότερο λόγω και της δουλειάς μου αλλά και λόγω των ανθρώπων που γνωρίζω γενικότερα στην Περιφέρεια και σε όλη την Ελλάδα φυσικά. Θεωρώ ότι θα είμαι ποιο χρήσιμος, με τις γνώσεις και τις γνωριμίες που έχω στην Περιφέρεια».

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί κατεβαίνει με αυτήν την παράταξη, ανέφερε ότι οι περιφερειακές εκλογές παίρνουν ένα χρώμα κομματικό. Ως ένα βαθμό είναι αναπόφευκτο αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσουμε να το αποσυνδέουμε αυτό. Πρέπει να πούμε ότι με τους νόμους που ψηφίζονται από τις κυβερνήσεις, τείνει να γίνει η περιφέρεια μία μίνι κυβέρνηση η οποία διαχειρίζεται χρήματα, κονδύλια, προγράμματα τα οποία πρέπει να τα τρέξει η ίδια η περιφέρεια μόνη της και όχι να πάρει την έγκριση από την εκάστοτε κυβέρνηση. «Είδα στην συγκεκριμένη παράταξη του Χριστόδουλου Τοψίδη ότι έχει μια ποιο σφαιρική οπτική όχι μόνο από την ενασχόληση του με την επιχειρηματικότητα αλλά σαν πρόεδρος του επιμελητηρίου και όχι μέσα στα στενά κομματικά πλαίσια»

Ακολούθως ανέφερε ότι ο ίδιος δεν έχει κομματική ταυτότητα σημειώνοντας ότι προφανώς όλοι έχουν τις πολιτικές τους καταβολές. «Όλοι κινούμαστε σε κάποιον χώρο και αυτό δεν το αρνούμαι. Όλοι γνωρίζουμε ότι η παράταξη κινείτε στον κεντροδεξιό χώρο, θα πρέπει όμως να τονίσουμε, ότι υπάρχουν μέλη της τα οποία δεν κινούνται στην κεντροδεξιά. Το θέμα είναι ότι όσοι απαρτίζουν τον συνδυασμό, είναι άνθρωποι γνωστοί για την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, γνωστοί για το έργο τους στη κοινωνία με διάφορους τρόπους».

Στην συνέχεια ο Οδυσσέας Βουρβουκέλης έκανε αναφορά στην καταπολέμηση της ανεργίας, νούμερο ένα πρόβλημα της κοινωνίας. Η μείωση της σημείωσε θα επιτευχθεί σε ένα βαθμό, εκμεταλλευόμενοι  τα φυσικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας που είναι ο φυσικός πλούτος.

Τα προϊόντα, σημείωσε,  κάνοντας αναφορά στην  επιχείρηση του που ασχολείται από τον πρωτογενή τομέα μέχρι και τον τριτογενή, είπε ότι υπάρχουν τέτοια πολλά προϊόντα, όπως το μέλι,  τα οποία είναι στην αφάνεια. «Όλα αυτά η Περιφέρεια μπορεί να τα στηρίξει σε ένα γενικότερο πλαίσιο αλλά θέλει συνεννόηση».

Χριστόδουλος Τοψίδης

Στην συνέχεια ο Χριστόδουλου Τοψίδης, ανέφερε ότι καθημερινά πλαισιώνουν τον συνδυασμό νέοι άνθρωποι επιχειρηματίες και από όλους τους κλάδους. «Έτσι λοιπόν σήμερα, στην «Περιφερειακή Σύνθεση» και τον ευχαριστώ πάρα πολύ τον Οδυσσέα Βουρβουκέλη, έναν επιτυχημένο επιχειρηματία της Περιφερειακής Ενότητας της Ξάνθης, που πλαισιώνει τον συνδυασμό μας για να προσφέρει τις ιδέες, τον χρόνο του και γενικότερα να συνθέσει και να καταθέσει τις δικές του ιδέες όπου αύριο, όλοι μαζί, στα πλαίσια της Περιφέρειας, να μπορέσουμε να έχουμε ανθρώπους παραγωγικούς».

Ακολουθεί το βιογραφικό του Οδυσσέα Βουρβουκέλη

Βιογραφικό Οδυσσέα Βουρβουκέλη
Γεννημένος στη Θράκη, το 1985, ο Οδυσσέας Βουρβουκέλης,
δραστηριοποιείται στον κλάδο της οινοποιίας, συνεχίζοντας μαζί με τα
αδέλφια και τη μητέρα του, το όραμα του αείμνηστου πατέρα του,
γιατρού Νίκου Βουρβουκέλη.
Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό
Ίδρυμα Θεσσαλονίκης, ως Γεωπόνος – Τεχνολόγος, έφυγε για τη
Γερμανία όπου παρακολούθησε ανάλογα με την ειδικότητά του
μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Heilbronn.
Η επιστροφή του στην Ξάνθη το 2009 σηματοδότησε την έναρξη της
εντατικής ενασχόλησής του με τα αμπέλια και το οινοποιείο. Ανέλαβε
άμεσα την ευθύνη για την αμπελοκαλλιέργεια και παράλληλα μαζί με τον
αδελφό του Γιώργο, φρόντισαν να αναπτύξουν στην Ελλάδα και το
εξωτερικό το δίκτυο πωλήσεων για τους οίνους του Κτήματος
Βουρβουκέλη.
Ο Οδυσσέας Βουρβουκέλης, ακολουθώντας τον δρόμο που του έδειξε ο
πατέρας του, δεν παραλείπει να ασχολείται έμπρακτα και ιδιαίτερα
ενεργά με τα κοινά και την προσφορά στον συνάνθρωπο.
Εδώ και χρόνια έχει αναπτύξει πλούσια δράση στους τομείς της τέχνης,
του αθλητισμού αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος.
Συμμετέχει ενεργά σε πολιτιστικούς συλλόγους παρέχοντας βοήθεια
τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε υλικοτεχνικές υποδομές.
Πέραν της εμπειρίας του στο επιχειρηματικό πεδίο, όπου ως
επαγγελματίας γνωρίζει και αντιμετωπίζει σε καθημερινή βάση τις
δυσκολίες που υπάρχουν, ο Οδυσσέας Βουρβουκέλης, έχει μπει ήδη στην
ενασχόληση με τα κοινά και την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην
καθημερινότητα του πολίτη.
Είναι ενεργό μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου
Αβδήρων, αλλά και του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου
Μικρών Οινοποιών Ελλάδος.
Ο Οδυσσέας Βουρβουκέλης είναι παντρεμένος με την Έλλη Ορφανίδη
και έχουν δυο παιδιά την Αναστασία και τον Νικόλα.