Ηχηρό μήνυμα έστειλε προς τον  δήμαρχο Ξάνθης ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Ξάνθη Σταυρούπολη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ Ιπποκράτης Καμαρίδης, όταν του ζητήσαμε να σχολιάσει την απομάκρυνση του Θ. Ξυνίδη και του Η. Βασιλούδη από την παράταξη Κοινωνία Δημοτών.

Κάνοντας αναφορά στον Θ. Ξυνίδη ο Ι. Καμαρίδης, ανέφερε ότι η παραίτηση Ξυνίδη αφήνει μεγάλο κενό στην τοπική αυτοδιοικητική σκηνή αφού είναι ένα έγκριτο Νομικό πρόσωπο και Δημοτικός Σύμβουλος. Παλιός Ξανθιώτης ο οποίος γνώριζε πρόσωπα και πράγματα συμβάλλοντας  στην δημοκρατική διαδικασία και διάλογο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, σημειώνοντας ότι θα αφήσει κενό η απουσία του.

Σχολιάζοντας την παραίτηση του κ. Η. Βασιλούδη απάντησε με την φράση ότι ή παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο πέρασε σχεδόν απαρατήρητη αφού δεν πρόσθεσε κάτι παραπάνω με την συμμετοχή του στις συνεδριάσεις. “Όπως και να έχει όμως, σεβόμαστε την προσωπική τους επιλογή να απομακρυνθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο”.

Όσο για τους αντικαταστάτες τους, σημείωσε ότι είναι νέα παιδιά και άπειρα. Κάποια στιγμή θα μάθουν για να καταλήξει λέγοντας ότι είναι μία εσωπαραταξιακή διαδικασία που αφορά την παράταξη της Μείζονος Αντιπολίτευσης και όλα αυτά θα κριθούν από τους Ξανθιώτες στις εκλογές.

Ο Ι. Καμαρίδης ακολούθως τόνισε λέγοντας ότι ανεξάρτητα από το ποιοι θα μείνουν και θα φύγουν, “Εμείς σαν παράταξη Ξάνθη Σταυρούπολη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, θα μείνουμε μέχρι το τέλος εκεί που οι Ξανθιώτες μας έταξαν με την ψήφο τους, πιστοί στις εντολές των Ξανθιωτών, για να κάνουμε σωστή αντιπολίτευση, να ελέγχουμε την διοίκηση του δήμου” για να καταλήξει στέλνοντας το μήνυμα του στην παράταξη του Χ. Δημαρχόπουλου λέγοντας χαρακτηριστικά. “Αν κάποιοι πιστεύουν ότι επειδή έφυγε ο έμπειρος Θ. Ξυνίδης,  ότι η ζωή τους θα είναι εύκολη, πλανώνται πλάνην οικτρά. Ραντεβού στις επόμενες δημοτικές εκλογές”.