ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΛΑΕ

Λιανίδης 9

Το πρώτο μέρος της Γ.Σ. των μελών της ΛΑΕ στην Ξάνθη, ενόψει της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης (Π.Σ.) της ΛΑΕ που θα διεξαχθεί στις 24 – 26 Ιούνη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αθήνα, έλαβε χώρα στο ΠΡΟΚΑΤ του Πολυτεχνείου.

Ο προσυνδιασκεψιακός διάλογος  στην Πολιτική Επιτροπή (Π.Ε.) Ξάνθης ήταν κατά την πρώτη φάση πολύ συντροφικός, γόνιμος και εποικοδομητικός.

Έγινε λεπτομερής συζήτηση επί του προκαταρκτικού κειμένου των Θέσεων και Προγραμματικών Κατευθύνσεων οι οποίες εγκρίθηκαν επί της αρχής, με δεκάδες διορθωτικές και συμπληρωματικές παρεμβάσεις.

Αποφασίστηκε να αποσταλούν προς δημοσίευση στην ιστοσελίδα της ΛΑΕ μαζί με τα εναλλακτικά κείμενα και τις τροπολογίες των μελών της τοπικής Π.Ε. που τοποθετούνται επί των Θέσεων, στα πλαίσια του δημόσιου διαλόγου.

Θα ακολουθήσει αντίρροπη αποστολή κειμένων από το Π.Σ. σε βασικά ζητήματα των Θέσεων προς τις Π.Ε. Επιτροπές, στη βάση των εναλλακτικών προτάσεων και τροπολογιών που θα κατατεθούν συλλογικά και ατομικά στο Πολιτικό Συμβούλιο.

 

Σε δεύτερη φάση θα εξεταστεί κατά την επόμενη Γενική Συνέλευση στο ΠΡΟΚΑΤ, το σχέδιο Κανονισμού Λειτουργίας (Καταστατικό της ΛΑΕ), αφού ολοκληρωθεί η δημοκρατική συζήτηση και ψηφιστούν οι παρεμβάσεις και τροπολογίες επί των θέσεων/του Προγράμματος. Θα ακολουθήσει η εκλογή αντιπροσώπων προς την Π.Σ. στη βάση του δυναμικού της Τοπικής Οργάνωσης Ξάνθης και λαμβάνοντας συναινετικά υπόψη τη σύνθεσή της (ένταξη σε κάποια τάση, εργασιακή, επαγγελματική ή φοιτητική ιδιότητα, ηλικία, φύλλο κ.ά).

Τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης μπορούν να τις παρακολουθήσουν και φίλοι – υποστηρικτές της ΛΑΕ, ενώ και οι εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης θα είναι ανοιχτές σε όσους συντρόφους και φίλους της ΛΑΕ επιθυμούν να τις παρακολουθήσουν.

Το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι για αντιπροσώπους στην Π.Σ. έχουν όσοι συμμετέχουν σε Π.Ε, όπου έχουν γίνει μέλη έως τις 5/6 και έχουν πληρώσει τις συνδρομές τους (ελάχιστο ποσόν συνδρομής 2 ευρώ το μήνα).

Επίσης μπορούν να οργανωθούν, με ευθύνη της Πολιτικής Γραμματείας κεντρικές δημόσιες εκδηλώσεις γύρω από βασικά προγραμματικά ζητήματα και θέματα της πολιτικής επικαιρότητας.

Προτεινόμενα θέματα εκδηλώσεων:

  • Χαρακτήρας ΕΕ-έξοδος από Ευρωζώνη-Μετάβαση σε εθνικό νόμισμα. Βασικοί άξονες εναλλακτικού προγράμματος.
  • Χρέος, δημόσιο και ιδιωτικό (κόκκινα δάνεια, φορολογικό).
  • Ταξικές-κοινωνικές αλλαγές στα χρόνια των μνημονίων (κοινωνικό πρόγραμμα/μέτωπα/συμμαχίες)
  • Προσφυγικό

Οι Π.Ε. συνεχίζουν να προγραμματίζουν ανοιχτές εκδηλώσεις γύρω από  ζητήματα της πολιτικής συγκυρίας και του εναλλακτικού προγράμματος της ΛΑ.Ε.

Ο εσωτερικός δημοκρατικός διάλογος πρέπει να συνδυαστεί με ένα σχέδιο δυναμικής πολιτικής παρουσίας και παρέμβασης της ΛΑΕ στις εξελίξεις, με στόχο η πορεία προς την Ιδρυτική Συνδιάσκεψη να είναι πορεία ενδυνάμωσης της λαϊκής αντίστασης, ενίσχυσης της πολιτικής επιρροής και των δεσμών της ΛΑΕ  με τον κόσμο της εργασίας και διεύρυνσης της οργανωμένης μας δύναμης.

Η επιτυχία της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης και γενικότερα του πολιτικού μας εγχειρήματος θα κριθεί από την ικανότητά μας να κάνουμε ένα μεγάλο άνοιγμα στις λαϊκές δυνάμεις, στη βάση των προβλημάτων και της εναλλακτικής μας πρότασης.

Η Εφορευτική Επιτροπή λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε στην εκλογική διαδικασία να μπορεί να συμμετέχει το σύνολο των εγγεγραμμένων μελών (ο καθορισμός χρόνου και διάρκειας εκλογών οφείλει να παίρνει υπόψη τα ωράρια των εργαζομένων).

Η επόμενη Γενική Συνέλευση εν όψει της Π.Σ. θα πραγματοποιηθεί και πάλι σε αίθουσα του Πολυτεχνείου στις 8/6/2016, στις 19:00 και θα είναι ανοιχτή ψηφοφόρους και φίλους της ΛΑΕ.

Από το Γραφείο Τύπου