Ενόψει της έλευσης του Προέδρου της ΛΑΕ Π. Λαφαζάνη στην Ξάνθη
Λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους και με συνέπεια
Του Αντώνη Κοσμίδη*

Οι μνημονιακές πολιτικές που συνεχίζουν να εφαρμόζονται, σε συνθήκες σοκ της ελληνικής οικονομίας, σε βάρος κυρίως των εργατών, των υπαλλήλων, των αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων επαγγελματοβιοτεχνών της χώρας μας, αποβλέπουν:
Στην πλήρη προσαρμογή και καθυπόταξη της ελληνικής οικονομίας στις νεοφιλελεύθερες επιταγές της οικονομικής ελίτ των αναπτυγμένων χωρών που επιδιώκουν πάση θυσία να διατηρήσουν την κυριαρχία τους. Με ποιόν τρόπο θα συμβεί αυτό; Με την μετατροπή της χώρας μας σε εξάρτημα της παγκοσμιοποιημένης κεφαλαιοκρατικής αγοράς. Όπου και η δική μας χρηματιστηριακή και εισοδηματική ολιγαρχία θα διατηρήσει την ευχέρεια συνέχισης της κερδοσκοπικής της λειτουργίας. Εφοπλιστές, τραπεζίτες, μεγαλοβιομήχανοι, μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων, νεοτσιφλικάδες και άλλοι μεγαλο-εισοδηματίες της πατρίδας μας, έχουν συνταχθεί με τους διεθνείς πλουτοκράτες και τοκογλύφους, προσδοκώντας στην δυνατότητα συνέχισης με κάθε τρόπο της επαύξησης και του δικού τους πλούτου. Υπηρετώντας, με τους πολιτικούς εκπροσώπους τους στα κόμματα του κοινοβουλευτικού αστικού κατεστημένου, τη νεοφιλελεύθερη στρατηγική του διεθνούς ιμπεριαλισμού. Συνυπογράφουν και ψηφίζουν τις αντιλαϊκές οικονομικές και αντεθνικές συμφωνίες, τα γνωστά μνημόνια. Με αποτέλεσμα την καταστροφή των ελληνικών παραγωγικών δραστηριοτήτων, την φτωχοποίηση της χώρας, την περικοπή και εξάντληση των μισθών, συντάξεων και βασικών εισοδημάτων. Την πλήρη αφαίμαξη των προσωπικών πόρων διαβίωσης των εργαζομένων και τη μετατροπή μας σε νέο-δουλοπάροικους. Με αποκορύφωμα την εκποίηση σε εξευτελιστικές τιμές του δημόσιου πλούτου της χώρας (ορυκτά, εκτάσεις γης, δημόσιες επιχειρήσεις, οικοδομικά ακίνητα, δρόμοι, λιμάνια, αεροδρόμια, ολόκληρα νησιά), τη δημιουργία γκρίζων ζωνών εθνικής κυριαρχίας όπου την επίβλεψη και τον έλεγχο θα έχουν η FRONTEX και το ΝΑΤΟ. Ώστε η πατρίδα μας και ο λαός μας να υποταχθούν πλήρως και να μην έχουν τη δυνατότητα να ξανασηκώσουν κεφάλι.

Ο αντικειμενικός νόμος της ανισόμετρης ανάπτυξης των διαφόρων χωρών και περιοχών του κόσμου, στις νέες διεθνείς οικονομικές σχέσεις, επιβάλλει όρους και συνθήκες αδίστακτου ανταγωνισμού για τη συνέχιση της κερδοφορίας των οικονομικά ισχυρών. Οι εκπρόσωποι των παλιών αποικιοκρατικών και ιμπεριαλιστικών κρατών κάνουν ό,τι μπορούν, ώστε να συνεννοούνται μεταξύ τους και να συνεχίσουν εξάπαντος, την εξασφάλιση και επέκταση της κυριαρχίας και κερδοφορίας του παγκόσμιου κεφαλαίου. Σε βάρος των αδύναμων κρατών και όλων των λαών τους οποίους οι αποικιοκράτες είχαν αφαιμάξει προηγουμένως με στυγνές καταπιεστικές μεθόδους. Διαπράττοντας εγκλήματα που μπροστά τους ωχριούν τα εγκλήματα των τζιχαντιστών.(1*)
Για να συνεχίσουν την εκμετάλλευση και τη συσσώρευση πλούτου οι ιμπεριαλιστές, όπου γης, μετέρχονται και σήμερα όλα τα οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά μέσα. Με την συνέχιση των κάθε είδους επεμβάσεων σε πρώην αποικιοκρατούμενες χώρες, με την υποδαύλιση εξεγέρσεων και την υποκίνηση εχθροπραξιών και πολέμων οι οποίοι άρχισαν ακόμη και πριν την κατάρρευση των κυβερνήσεων του «κομμουνιστικού» σχηματισμού. Που αποτελούσε σε σημαντικό βαθμό -λόγω της ισορροπίας του πυρηνικού τρόμου και της έμπρακτης βοήθειας που παρείχε στα νεοσύστατα κράτη- εμπόδιο και φραγμό στις επιδιώξεις τους.

Είναι φανερό, ότι οι ξένοι και ντόπιοι οικονομικοί ολιγάρχες, εκμεταλλευόμενοι συνθήκες και πολιτικές αποφάσεις της ΕΕ, σκοπεύουν να οδηγήσουν και τη δική μας χώρα και το λαό της σε απίστευτη εθνική, οικονομική και κοινωνική κατάπτωση.

Προς το παρόν, τα αστικά κόμματα της ΕΕ, συνθέτοντας τους συνασπισμούς της λαϊκής δεξιάς και της σοσιαλδημοκρατίας, με την δεύτερη των οποίων συντάσσεται πλέον όλο και περισσότερο ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζουν και ενισχύουν τους τυχοδιωκτικούς πολέμους της υπερατλαντικής ιμπεριαλιστικής υπερδύναμης. Ανατρέποντας τα καθεστώτα των χωρών που δεν είναι σε θέση να ελέγξουν, καταστρέφοντας τις υποδομές τους και οδηγώντας τους λαούς στην εξαθλίωση, στον εξανδραποδισμό ή στον θάνατο, με μόνη εναλλακτική την απελπιστική προσφυγιά.

Η άβουλη κυβέρνηση Τσίπρα του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με όλα τα κόμματα του μνημονιακού μπλοκ, συμφώνησαν με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και αντί να προβάλουν το δικαίωμα βέτο, αποδέχτηκαν την κατάργηση του ευρωπαϊκού διαδρόμου. Εγκλωβίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στην καθημαγμένη χώρα μας. Μετατρέποντας τα hot-spot σε φυλακές προσφύγων και σύγχρονα κολαστήρια. Με τη συμμετοχή της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και αποσταθεροποιήσεις των χωρών της Μέσης Ανατολής και με τα κλειστά σύνορα δεν κατοχυρώνεται η ασφάλεια των κατοίκων της. Αντιθέτως κινδυνεύει και η Ελλάδα να μπει στο στόχαστρο της φανατικής ισλαμικής τρομοκρατίας. Διότι είναι πλέον ολοφάνερο ότι σήμερα «στον φράχτη του Έβρου, στον πάτο του Αιγαίου, κτίζεται η ψεύτικη ασφάλεια του κάθε Ευρωπαίου.»

Υπό τη σκιά της εφαρμογής των μνημονίων, των οικονομικών συμφωνιών που εύστοχα χαρακτηρίστηκαν από τη Λαϊκή Ενότητα ως εξαρχής καταδικασμένες να «αποτυγχάνουν» για να ακολουθούν οι επόμενες, και υπό το βάρος του προσφυγικού προβλήματος που δημιούργησαν οι ίδιες οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και το φόρτωσαν στις πλάτες του πτωχευμένου ελληνικού κράτους, είναι βέβαιο ότι θα επιχειρηθεί πολύ σύντομα να επιβληθούν και νέα αντιδημοκρατικά μέτρα που θα ακυρώνουν πλήρως την εθνική και λαϊκή κυριαρχία.
Η κοινοβουλευτική συζήτηση για το σοβαρό θέμα της παλιάς διαπλοκής που διεμβολίζεται πλέον από τη νέα, εξελίχθηκε σε θεατρινισμούς και ξεκατινιάσματα του Τσίπρα με τον Μητσοτάκη που μόνο στα πρωινάδικα των διαπλεκόμενων καναλιών συναντάμε.

Την επαύριον της επετείου του ’21 ο ελληνικός λαός χρειάζεται να αντλήσει σφρίγος και αποφασιστικότητα, ώστε να κάνει την υπέρβαση, να ξεσηκωθεί και να απαλλαχτεί από όλες τις μνημονιακές πολιτικές ηγεσίες. Να θέσει τέρμα στον φαύλο κύκλο πληρωμής του επαχθούς και δυσβάσταχτου χρέους, περαιτέρω αλόγιστου δανεισμού από τις λεγόμενες αγορές (διάβαζε διεθνείς τραπεζίτες, τοκογλύφους, αρπακτικά), πτώχευσης των εργαζομένων τάξεων, εξανδραποδισμού των νέων και ξεπουλήματος όλου του εθνικού πλούτου και της κρατικής περιουσίας.
Η μελλοντική κυβέρνηση θα πρέπει να απαιτήσει σθεναρότερα την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου και των υπολογισθεισών γερμανικών αποζημιώσεων που είναι βέβαιο ότι ξεπερνούν τα 250 δις ευρώ.(2*)

Από τις γερμανικές θηριωδίες: Μνημείο της σφαγής στον Χορτιάτη.
Εκάησαν ζώντες τον Σεπτέμβριο 1944 υπό των Γερμανών Ναζί
40 άντρες και αγόρια και 109 γυναίκες και κορίτσια.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, έγινε πλέον ηλίου φαεινότερο, ότι για την έξοδο της χώρας μας από τον φαύλο κύκλο των μνημονίων και των συνεπειών τους απαιτείται ένα ολοκληρωμένο και καλά προετοιμασμένο σχέδιο επαναφοράς Εθνικού Νομίσματος. Συνδεδεμένο με σθεναρές αποφάσεις για την ανασυγκρότηση των παραγωγικών -και όχι μόνο- τομέων της οικονομίας. Χρειαζόμαστε ένα σχέδιο για την αλλαγή του οικονομικού-κοινωνικού προτύπου που συνεπάγεται και αλλαγές των παραγωγικών και κοινωνικών σχέσεων.
Το ζητούμενο είναι η προγραμματισμένη έξοδος από τον βρόχο της Ευρωζώνης και της τερατόικας, λαμβάνοντας τα απαιτούμενα μέτρα για πιθανή σύγκρουση με την ΕΕ και αναζητώντας συμμάχους σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι ο δρόμος της απεξάρτησης και της ριζοσπαστικής αλλαγής με σοσιαλιστική κατεύθυνση είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Αλλά και κανείς, πλέον, σοβαρός πολιτικός και οικονομικός αναλυτής δεν βλέπει άλλη λύση. Οι πολιτικές μέρες που έρχονται θα είναι πολύ συμπυκνωμένες και ενδιαφέρουσες. Η μόνη εναλλακτική είναι η δημιουργία ενός ευρέως λαϊκού μετώπου για τη συγκρότηση του οποίου εργάζεται μεθοδευμένα η Λαϊκή Ενότητα. Όχι χωρίς εμπόδια από τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού, από το παλιό και νέο κατεστημένο. Για το λόγο αυτό είναι ανάγκη να παραμερισθούν οι εμμονές σε ιδεοληψίες και ιδεολογικές μικροδιαφορές μεταξύ των κατακερματισμένων προοδευτικών αριστερών και πατριωτικών αντιμνημονιακών δυνάμεων. Να απεγκλωβιστούν τα απλά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, από την υποχρέωση που δήθεν έχουν στο να στηρίζουν και στο μέλλον κάθε μνημονιακή επιλογή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με πρόσχημα τον κίνδυνο επανόδου της Δεξιάς…

ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΗ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ – ΕΜΠΡΟΣ, ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

(1*) Ας μην ξεχνάμε ότι μόνο οι Βέλγοι, όπου σήμερα εδράζεται η «πολιτισμένη και δημοκρατική» ΕΕ, δολοφόνησαν (σταυρώνοντας, καίγοντας ή αποκεφαλίζοντας), βασάνισαν μέχρι θανάτου ή ακρωτηρίασαν πάνω από 10 εκ. ανθρώπους στην Κεντρική Αφρική. Με παρόμοιες μεθόδους έδρασαν και οι Γερμανοί, Ολλανδοί, Πορτογάλοι και λοιποί αποικιοκράτες. Ώστε να αναγκάσουν τους υπόλοιπους να εργάζονται σκληρότερα παράγοντας πλούτο σε αφρικανικές φυτείες και ορυχεία για τις ευρωπαϊκές μητροπόλεις.
(2*) «Το ύψος του αναγκαστικού δανείου, που εκταμιεύθηκε από 1 Ιανουαρίου 1942, ανέρχεται σε 3 δισ. 500 εκατ. δολάρια, αγοραστικής αξίας του 1938, χωρίς τους τόκους. Δηλαδή 54 δισεκατομμύρια δολάρια. Σημειωτέον ότι προς το τέλος της Κατοχής οι Γερμανοί κατέβαλαν 3 δόσεις.
…Τον Φεβρουάριο του 1946, συνήλθε στο Παρίσι η 19μελής Διασυμμαχική Επιτροπή και καταλόγισε τι οφείλει κάθε χώρα του Άξονα σε κάθε χώρα που κατέκτησε. Για τη Γερμανία προσδιόρισε ότι πρέπει να πληρώσει στην Ελλάδα 7 δισ. 100 εκατομμύρια δολάρια, αγοραστικής αξίας του 1938. Αυτό το ποσό είναι καθορισμένο, καταγραμμένο, γνωστοποιημένο, αναμφισβήτητο.
…Διεκδίκηση απαιτείται! Αξίωση από την κυβέρνηση της Γερμανίας! Η εμπειρία αυτό δείχνει, και γι’ αυτό η Γερμανία δεν έχει υπογράψει συνθήκη ειρήνης με τη Ελλάδα. Αν υπογραφεί συνθήκη Ειρήνης, είναι υποχρεωμένη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Γιατί, λοιπόν, δεν απαιτούμε τη συνθήκη Ειρήνης; Η απαξιωτική, υποτιμητική και περιφρονητική, ως και απάνθρωπη, συμπεριφορά της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι έχει δώσει επανορθώσεις σε όλες τις χώρες που κατέκτησε, εκτός από την Ελλάδα. Επίσης εξεπλήρωσαν τα αναγκαστικά δάνεια τα οποία σύνηψαν με την Πολωνία και τη Γιουγκοσλαβία. Γιατί εξαιρούν την Ελλάδα; Γιατί ΠΟΤΕ οι Ελληνικές Κυβερνήσεις δεν διεκδίκησαν τα οφειλόμενα! Αυτή είναι η μόνη αλήθεια! Η πικρή αλήθεια…» Μανώλης Γλέζος, tvxs, 4/3/14