Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη τα μεγάλα έργα που δεν θα τελειώσουν, για να ολοκληρωθούν, θα πρέπει να πληρωθούν από εθνικούς πόρους και να επιστρέψουμε και 3 δις στις Βρυξέλες. Για ποια διαχείριση του νέου ΕΣΠΑ μιλούν οι άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τι σημαίνει παραγωγή έργων; Ο θεός να μας φιλάει από ανθρώπους που δεν αντιλαμβάνονται τις ευθύνες τους.

Αυγενάκης: «Οι συνέπειες είναι τραγικές: Τα έργα που έπρεπε στα τέλη 2015 να ολοκληρωθούν, θα μείνουν ημιτελή και θα χρειαστούν εθνικούς πόρους και περίπου 3 δις θα πρέπει να επιστραφούν στις Βρυξέλλες»

Τοποθέτηση Λ. Αυγενάκη στην επίκαιρη ερώτηση για τα έργα του ΕΣΠΑ

Στο θέμα τον έργων ΕΣΠΑ που μεταφέρονται στο ΣΕΣ και των έργων «γέφυρες», αναφέρθηκε ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης από το βήμα της Βουλής, και άλλοι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μετά από επίκαιρη επερώτηση που είχαν υποβάλλει προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Γιώργο Σταθάκη. Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε κατά την πρωτολογία του στο κρίσιμο ζήτημα του αντιεπενδυτικού κλίματος που έχει καλλιεργήσει η Κυβέρνηση με τις πολιτικές που ακολουθεί και στο ζήτημα που έχει προκύψει με την εταιρία εκμετάλλευσης του χρυσού στις Σκουριές, στην χαμηλή απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ και τις επιπτώσεις της διαπραγμάτευσης στα μεγάλα έργα και τη χρηματοδότησή τους. Επίσης αναφέρθηκε στις τραγικές συνέπειες για τα έργα που παραμένουν ημιτελή, αλλά και τα χρήματα που θα πρέπει να επιστραφούν στις Βρυξέλλες γι’ αυτά τα έργα που φθάνουν έως και 3 δις.