Ήταν ξεκάθαρη η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης Κική Κιούση φιλοξενούμενη στην εκπομπή «ΦΛΑΣ στην Επικαιρότητα» με τον Α. Παυλικιάνο στο XANTHI CHANNEL, ότι ο αγώνας που ξεκίνησαν πανελλαδικά, δεν έχει συντεχνιακό χαρακτήρα, ενόψει εφαρμογής του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας από 1-1-16.
Όπως ανέφερε η κ. πρόεδρος, προχώρησαν στην ενημέρωση των Θεσμών για τα σοβαρά προβλήματα που θα προκύψουν από την εφαρμογή του νόμου και όπως σημείωσε, οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί, μέλη της Τρόικας, απαντώντας, τους ανέφεραν ότι θα επανεξετάσουν το θέμα.
Όπως τόνισε ήταν η ύστατη προσπάθεια για να μην θιγούν άμεσα οι πολίτες και να μην χάνουν τις περιουσίες τους μέσα σε ελάχιστο χρόνο, χωρίς να έχουν το δικαίωμα της παρουσίας μαρτύρων. Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του δημοσιογράφου εξέφρασε τόν φόβο της πώς θα δούμε και στην Ελλάδα σκηνές όπως αυτές που εκτυλίχθηκαν στην Ισπανία όταν έπαιρναν οι τράπεζες τα σπίτια τών πολιτών για ένα κομμάτι ψωμί.
Μάλιστα, όπως σημείωσε, ο Ευρωβουλευτής κ. Χρυσόγελος, το έφερε σαν θέμα συζήτησης στο Ευρωκοινοβούλιο με το σκεπτικό αν έγινε εκτίμηση των επιπτώσεων στην κοινωνία αν εφαρμοστή ο νόμος.
Μέσα στα πλαίσια των κινητοποιήσεων οι δικηγόροι της Περιφέρειας θα προχωρήσουν την Τρίτη σε κατάληψη του Εφετείου και θα δώσουν το ψήφισμα τους στο προεδρείο και στον Περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη.
Κάνοντας αναφορά στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην ολομέλεια με τον αρμόδιο Υπουργό της Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλο, αυτός ανέφερε ότι έφερε το νομοσχέδιο προς ψήφιση με βαριά καρδιά.
Απαντώντας στο ερώτημα του δημοσιογράφου πώς είναι δυνατόν να λέγετε από μέλος της Κυβέρνησης η οποία υποτίθεται ότι νομοθετεί για το καλό της Χώρας, είπε ότι, όπως δείχνουν πλέον τα πράγματα, η Ελληνική Κυβέρνηση εκτελεί κατά γράμμα αυτά που αποφασίζονται εκτός συνόρων από τους δανειστές.
Τέλος, θα πρέπει να τονιστεί ότι ο αγώνας του δικαστικού κόσμου είναι η τελευταία ελπίδα για να αφυπνιστούν οι πολίτες και να αντιδράσουν σε όλα όσα αποφασίζονται για αυτούς χωρίς αυτούς.