Συνομιλήσαμε σήμερα στην εκπομπή ΦΛΑΣ στην Επικαιρότητα με τον πρόεδρο της Ορειβατικής Λέσχης Ξάνθης Παγγόπουλο Ηλία, ο οποίος ανέφερε ότι για να είναι κάποιος μέλος της Λέσχης θα πρέπει να αγαπά την φύση, το δάσος το βουνό. Άλλωστε, σημείωσε, αυτές είναι οι αρχές που διέπουν τα μέλη της Ορειβατικής Λέσχης της Ξάνθης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Λέσχης, υπάρχουν διαδρομές για αρχάριους και παιδιά μέχρι και φτασμένους ορειβάτες.
Με ένα ελάχιστο τίμημα που μπορεί ο καθένας να καταβάλει, γίνεται κάποιος ή κάποια μέλος της Λέσχης και απολαμβάνει με ασφάλεια την πορεία μέσα στην φύση και δίπλα στα έμπειρα μέλη της Λέσχης.
Μιλώντας για τον εξοπλισμό του ορειβάτη, ο κύριος Παγγόπουλος ανέφερε ότι υπάρχει εξοπλισμός ο οποίος συνίσταται σε ένα ασφαλές μποτάκι, αντιανεμικό ρουχισμό, κάποιο αδιάβροχο και μπαστούνι για όσους το επιθυμούν σε πολύ προσιτές τιμές.
Ο ορειβάτης θα πρέπει να έχει μαζί του κατά την διάρκεια της πορείας νερό, και ξηρούς καρπούς η ζαχαρώδης τροφές, πλούσιες σε υδατάνθρακες.

Όπως ανέφερε στην συνέχεια, το Σάββατο στο ΠΑΚΕΘΡΑ, θα γίνει η συνάντηση των τοπικών φορέων με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης με χρηματοδότηση από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Τέλος, όπως σημείωσε, γίνεται προσπάθεια από τα μέλη της Ορειβατικής Λέσχης να κρατηθούν καθαρά και ασφαλή τα υπάρχοντα μονοπάτια όπως και η καταγραφή αυτών. Γίνονται οι σχετικές συναντήσεις και με γνώμονα την αγάπη τους για την φύση, απολαμβάνουν τα οφέλη που δεν είναι άλλα από την ηρεμία και την γαλήνη τόσο απαραίτητη για να συνεχίσει κανείς τους ξέφρενους ρυθμούς της πόλης.