Ν. Κοσμίδης: “Το παγκόσμιο Συμβούλιο εκκλησιών, συμβάλει στην παγκόσμια ειρήνη”

Πολύ εποικοδομητική θα χαρακτήριζα την συζήτηση που έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης στο στούντιο του XANTHI Channel με τον Νίκο Κοσμίδη εκπρόσωπο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών που εδρεύει στην Γενεύη, ο οποίος μας μετέφερε την εικόνα από το Συνέδριο που οργανώθηκε στην Αθήνα από τον ΥΠΕΞ κ. Κοτζιά με θέμα «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στην Μέση Ανατολή» όπου παραβρέθηκαν οι κεφαλές από όλες τις εκκλησίες και τα σχήματα, καθώς και πολιτικοί παράγοντες και εκπρόσωποι από πολλά κράτη που έχουν άμεση ή έμμεση εμπλοκή με αυτά που γίνονται στην Μέση Ανατολή και το γενικό αιματοκύλισμα της περιοχής.
Ο σκοπός της ύπαρξης του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών όπως ανέφερε ό κ. Κοσμίδης είναι η παγκόσμια ειρήνη όπου η συμβολή στην δεκαετία του 60 στις διαφυλετικές διαφορές της Αμερικής καθώς και στην Νότιο Αφρική η εξάλειψη του Απαρτχάιντ ήταν θετική.
Ο Τούρκος θρησκευτικός ηγέτης ζήτησε να μην στιγματιστεί το Ισλάμ από την τρομοκρατική δράση του ISIS.
Τελικό συμπέρασμα απ όσα κατέθεσε ο κ. Κοσμίδης είναι ότι οι πολιτικοί εκμεταλλεύονται και την εκκλησία σε μεγάλο βαθμό όταν πρόκειται να υλοποιήσουν τις πολιτικές τους.
Α.Π.