Π. Ρήγας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η «ατμομηχανή» των γενικότερων πολιτικών εξελίξεων

Ως προφανώς λάθος μέτρο χαρακτήρισε τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξή του το πρωί στο Mega, ενώ αναφερόμενος στις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις είπε πως «αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ατμομηχανή και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω μας»
Δυστυχώς για τον τόπο έτσι λειτουργεί η κυβέρνηση. Μετά και την διάψευση από τον Επίτροπό κ. Κλώντ ότι η φορολόγηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης δεν είναι στα προαπαιτούμενα προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα όσο για την δήλωση του γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι η ατμομηχανή των πολιτικών εξελίξεων θα συμφωνήσουμε μαζί του αφού όλες οι ιδέες και η προσπάθεια να διοικήσει την χώρα θυμίζει πολύ από ατμομηχανή καίγοντας κάρβουνο αντί για ενέργεια που δίνει δυναμική. Διαβάστε την δήλωση του κ. Ρήγα και όταν βγάλετε συμπέρασμα πείτε και σε μας για το που πάμε και με ποιο όχημα πάμε.

«Το 23% στην εκπαίδευση χτυπάει τα παιδιά κυρίως των λαϊκών τάξεων, αυτά που δεν μπορούν να κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα. Άρα, έτσι όπως είναι το εκπαιδευτικό σύστημα δομημένο αυτή τη στιγμή, με το οποίο δεν συμφωνούμε, δεν μπορούν αυτά τα παιδιά να έχουν ίσες ευκαιρίες στη γνώση. Το δεύτερο έχει να κάνει με τον συμπληρωματικό ρόλο που παίζουν τα φροντιστήρια και το τρίτο και το σημαντικότερο είναι ότι το 23% δεν θα έχει οικονομικά αποτελέσματα. Θα υπάρξει φοροδιαφυγή, δεν θα μπορέσουν να αντέξουν οι επιχειρήσεις και θα κλείσουν. Θα υπάρξουν απολύσεις εργαζομένων και ταυτόχρονα θ’ αρχίσει να διακινείται μαύρο χρήμα, άρα φοροδιαφυγή. Το θέμα είναι παγωμένο αυτή τη στιγμή και θα δούμε τι δυνατότητες ισοδύναμων μπορούν να βρεθούν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα “κόκκινα δάνεια”, ο κ. Ρήγας είπε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να γίνουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, ενώ για τα θέματα που απασχολούν τους αγρότες, ανέφερε πως μέσω διαλόγου θα βρεθούν λύσεις.