Τα στελέχη Α. Αντωνιάδης από το ΠΑΣΟΚ Ξάνθης και Γ. Χατζηθεοφάνους από το ΠΟΤΑΜΙ στην συζήτηση που έγινε στο κεντρικό στούντιο του XANTHI CHANNEL δεν έκρυψαν το γεγονός ότι τα δύο κόμματα στην Ξάνθη διεκδικούν την τρίτη έδρα.
Θεωρούν δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει την Τρίτη έδρα με αποτέλεσμα να την έχουν στοχοποιήσει.
Αναπτύσσοντας πρώτος το σκεπτικό του ΠΑΣΟΚ ο κ. Αντωνιάδης, είπε ότι υλοποιώντας την πρόταση του ΠΑΣΟΚ σε μικρό χρονικό διάστημα μπορεί να δοθεί λύσει σε μεγάλο αριθμό ανέργων. Επίσης σημείωσε ότι πρέπει να μειωθεί σοβαρό αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων για να καταστεί το κράτος ευέλικτο και επιτέλους να στηρίξει τον πολίτη στον καθημερινό του αγώνα.
Επίσης ανέφερε ότι θα πρέπει να φορολογηθεί η περιουσία της εκκλησίας και να γίνει διαχωρισμός κράτους. Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο αν το ΠΑΣΟΚ που κάνει αυτήν την πρόταση δηλαδή της φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας αν έχουν υπολογιστεί τα περιουσιακά της στοιχεία και πόσο θα αποδίδουν στο κράτος η απάντηση δεν ήταν ξεκάθαρη, τονίζοντας μάλιστα πώς το κόστος συντήρησης των ιερέων θα πρέπει να το αναλάβει η εκκλησία.
Δεν μπορέσαμε βέβαια να καταλάβουμε αν αυτή ήταν προσωπική θέση του κ. Αντωνιάδη ή του ΠΑΣΟΚ. Είναι όμως μία θέση.
Ζήτησε να γίνει αξιολόγηση στους Δ.Υ. και να ισχύσει ο νόμος Διαμαντοπούλου.
Συνεχίζοντας ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ από το 2010 είπε την αλήθεια και δεν έβαλε δίλληματα.
Είναι βέβαιος πώς με την συνεργασία της ΔΗΜΑΡ και των προοδευτικών δυνάμεων θα είναι το τρίτο κόμμα στην Βουλή.

Γ. ΧΑΤΖΗΘΕΟΦΑΝΟΥΣ ΜΕΛΟΣ ΠΟΤΑΜΙ ΞΑΝΘΗΣ

Στην συνέχεια τον λόγο πείρε το στέλεχος του Ποταμιού και πιθανών πρώτος υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο της Ξάνθη.
Ο Χατζηθεοφάνους ανέφερε ότι πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί η ρευστότητα και να δημιουργηθεί εκείνο το περιβάλλον που θα προσελκύσει τους επενδυτές. Πολιτική σταθερότητα, λοιπόν, σημείωσε και φυσικά ένα υγιές φορολογικό περιβάλλον.
Το Ποτάμι ανέφερε μέχρι σήμερα κράτησε σταθερή και σοβαρή πολιτική στάση σε όλη την πορεία του χωρίς να αλλάζει τις θέσεις του.
Τόνισε ότι η φορολόγηση των αγροτών είναι άδικη και θα πρέπει να βρεθούν εναλλακτικοί τρόποι φορολόγησης και σαφώς πρέπει να βρεθούνε λύσεις που θα κρατήσουν ζωντανό τον πρωτογενή τομέα.
Τέλος ανέφερε ότι το Ποτάμι της Ξάνθης, το νέο, θα είναι σοβαρός συνομιλητής των υπολοίπων πολιτικών δυνάμεων για το καλό του τόπου.