ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ Ο ΖΕΙΜΠΕΚ ΖΗΤΑΕΙ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ –ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ -«ΕΚΛΕΓΜΕΝΕΣ» ΜΟΥΦΤΕΙΕΣ;

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Σαφώς και η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Γιώργου Καλαντζή, στον νέο  Τοποτηρητή Μουφτή Μπιλάλ Καραχαλήλ και η προσπάθεια άμβλυνσης των όποιων αντιρρήσεων σηματοδοτεί αν μη τι άλλο, το γεγονός ότι η κυβέρνηση εμμένει στο «ξήλωμα» των παλιών μουφτήδων.

Η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα στον Τοποτηρητή δεν πρόσθεσε τίποτε νέο   με δεδομένο ότι η κυβέρνηση μέσω του κ. Τσίπρα και σύμφωνα με αυτά που λέει ο Ερντογάν, είναι αποφασισμένη να του κάνει το «χατίρι».

Στην ουσία, έξω από «καλά» λόγια από την πλευρά Γ. Καλαντζή δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και ο τρόπος λειτουργίας των τοποτηρητών, είναι ξεκάθαρα προσωρινός.

Στον αντίποδα, το αίτημα των μειονοτικών βουλευτών  για «εκλεγμένους» μουφτήδες στην Θράκη ελέω «χατιριού» του Ερντογάν, είναι στο τραπέζι.

Ο  «κυβερνητικός» βουλευτής κ. Ζειμπέκ, επιμένει στην «εκλογή» των μουφτήδων, αρεστών στο Προξενείο κάτι που ο κ. Καλαντζής στην εδώ επίσκεψη του δεν σχολίασε και δεν έβαλε στην θέση του τον φιλότουρκο βουλευτή του «ΣΥΡΙΖΑ», περιοριζόμενος να κάνει αναφορά στην εκτέλεση ενός προεδρικού διατάγματος που ακόμη δεν ξεκαθαρίζει τι ακριβώς θα κάνουν οι τοποτηρητές.  Θα είναι μόνιμοι, ή αν είναι το μεταβατικό στάδιο μέχρι να υιοθετηθεί επίσημα η «εκλογή» των μουφτήδων μέσω του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής;

Και εδώ είναι το κύριο ερώτημα. Ποιος από την κυβέρνηση θα στηρίξει τους τοποτηρητές ης Θράκης;

Ποιος βεβαιώνει ότι η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει στα κελεύσματα Ερντογάν και δεν θα ικανοποιήσει το αίτημα των μειονοτικών βουλευτών οι οποίοι κρατούν στην κυριολεξία την κυβέρνηση;

Εικάζετε μάλιστα ότι μετά την έμμεση παραδοχή Τσίπρα στην ΔΕΘ για πρόωρες εκλογές ότι οι τρείς μειονοτικοί βουλευτές της Θράκης μετά από εντολή της «μεγάλης πόρτας»,  θα απαιτήσουν την εκλογή των μουφτήδων. Δεν πρέπει κανένας να λησμονεί το μεγάλο εκλογικό ποσοστό στην Ξάνθη

ελέω μειονότητας.

Προφανώς για να επιτευχθεί τόσο μεγάλο εκλογικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη και την Κομοτηνή. Ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων  της μειονότητας,  πήραν «εντολή» και ψήφισαν Ζειμπέκ στην Ξάνθη,  Μουσταφά Μουσταφά και Καρά Γιουσούφ Αϊχάν στην Ροδόπη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τολμήσει να πει όχι στους τρείς μειονοτικούς βουλευτές της Θράκης,  γνωρίζοντας ότι ο Κοντός στην Ξάνθη και ο Στυλιανίδης στην Κομοτηνή αλλά και οι μειονοτικοί υποψήφιοι της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ θα σπάσουν τις ψήφους της μειονότητας;

Άρα είναι βέβαιο ότι ο κ. Τσίπρας θα τα δώσει όλα μέχρι την κρίσιμη περίοδο των εκλογών που όλοι υποθέτουν ότι θα γίνουν λίγο πριν  ή τον Μάιο μαζί με τις τριπλές εκλογές.