Αδιαφορία των τοπικών αρχόντων για το τουριστικό τραίνο

 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

 

Για μία ακόμη φορά το κόμμα της αντιπολίτευσης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ με ερώτηση της στην Βουλή αναδεικνύει το θέμα της τουριστικής διαδρομής με τραίνο από την Δράμα για Ξάνθη προκειμένου να αναδείξει τις ομορφιές του τόπου μας και να τονωθεί ο χειμάζω ν τουρισμός στην περιοχή και όπως είναι δεδομένο, το εν λόγω θέμα αντιμετωπίζεται με αδιαφορία από τις τοπικές ηγεσίες της Δράμας και της Ξάνθης.

Παράλληλα προκαλεί εντύπωση η αδιαφορία των βουλευτών Δράμας και Ξάνθης του κυβερνόντος κόμματος Μπλούχος Δημητρίου Κωνσταντίνος και φυσικά ο έτερος βουλευτής κ. Σ. Τσιλιγγίρης και οι αντιπεριφερειάρχες Δράμας και Ξάνθης καθώς και οι δήμαρχοι των μητροπολιτικών δήμων της Δράμας και της Ξάνθης.

Αλήθεια αν οι παραπάνω δεν πιέσουν τους υπουργούς της κυβέρνησης ποιος θα το κάνει;

Χαρακτηριστικά αναφέρει το κόμμα της αντιπολίτευσης: Επί σειρά μηνών συζητείται από τους αρμόδιους φορείς η έναρξη λειτουργίας τουριστικού τρένου με αφετηρία τη Δράμα που μέσω Παρανεστίου, Στενών Νέστου, Σταυρουπόλεως θα έχει τερματισμό τη Ξάνθη. Γνωρίζετε ήδη ότι η Θράκη έχει αποκλειστεί σιδηροδρομικά και τα δύο δρομολόγια Θεσσαλονίκης

– Δράμας έχουν πλήρως υποβαθμίσει τους Νομούς Κιλκίς, Σερρών και Δράμας από το σιδηροδρομικό δίκτυο. Στόχος του τοπικού αυτού τρένου, επί των υφισταμένων γραμμών, είναι η τουριστική ανάπτυξη αναδείξεως μιας πανέμορφης περιοχής, αποκλεισμένης ουσιαστικά μέχρι τούδε. Σημειωτέον ότι παγκοσμίως η τουριστική ανάπτυξη, μέσω του σιδηροδρόμου, θεωρείται ιδανικότερη για τέτοιου γεωμορφολογικού είδους ορεινές περιοχές. Η έναρξη λειτουργίας του συγκεκριμένου σκοπού τρένου θα βοηθήσει στην αύξηση του τουρισμού και στην κίνηση της τοπικής οικονομίας, η οποία ουσιαστικά λόγω της απομονώσεως της περιοχής, της μεταναστεύσεως και της υπογεννητικότητος είναι ουσιστικά ανύπαρκτη.

Με δεδομένα όλα τα ανωτέρω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί: 

Τι προτίθεστε να πράξετε για την έναρξη λειτουργίας του τουριστικού τρένου Δράμας – Παρανεστίου – Σταυρουπόλεως – Ξάνθης