ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ/Το καλάθι του νονού και οι «νονοί» του καλαθιού

 

Λέει η ιστοσελίδα Ίασμος Νέα και απόψεις: Η Κυβέρνηση “σας αγαπά”, αλλά πολλοί δεν το έχετε καταλάβει… Μπορεί να έχει αποτύχει ν’ αντιμετωπίσει κάθε είδους αισχροκέρδεια, μπορεί η τιμή του λίτρου ελαιολάδου να πλησιάζει η τιμή του βαρελιού Brent, αλλά ακριβώς επειδή “σας αγαπά”, σας δίνει καλάθια!

Έτσι, μετά το “καλάθι της νοικοκυράς”, ήρθε και το “καλάθι του νονού”, που θα ισχύει από 22/04-04/05.

Στο λεγόμενο “καλάθι του νονού”  εντάσσονται: Πασχαλινές λαμπάδες, επιτραπέζια παιχνίδια και παζλ, παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης), βρεφικά παιχνίδια, φιγούρες δράσης, παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (π.χ. παιχνίδια με τουβλάκια), οχήματα-τηλεκατευθυνόμενα, ηλεκτρονικά παιχνίδια, αθλητικά παιχνίδια (π.χ. μπάλες, παιδικές μπασκέτες και τέρματα), λούτρινα, μουσικά παιχνίδια, σοκολατένια αυγά και αντίστοιχα προϊόντα (προαιρετικά).

Εμείς, απλά συνεχίζουμε την σκέψη μας «φωναχτά», και λέμε πώς  αυτή η ιστορία με το καλάθι του νονού, ποιο πολύ παραπέμπει σε κάθε είδους «νονούς», παρά στην προστασία των πολιτών από τους «νονούς» των σούπερ μάρκετ.

Τώρα γιατί εμένα, με αφορμή τα παραπάνω αναγραφόμενα, η σκέψη μου με πάει  στην μαφία, στην κόζα νόστρα και σε παρόμοιους  ευαγείς συνεταιρισμούς;

Λέτε να λειτουργούν κάποιοι στην κυβέρνηση ως «νονοί – γκάγκστερ – ομερτά», με δεδομένο ότι κάποιοι από τους μεγαλοκαρχαρίες και μεγαλομαρκετάδες μας κατακλέβουν ασύστολα με την ανοχή της κυβέρνησης, η οποία λέει, επιβάλει πρόστιμα στους αισχροκερδούν τες τόσο μεγάλα, που αντιστοιχούν στα έσοδα πέντε λεπτών λειτουργίας των σούπερ μάρκετ.

Το θέμα είναι να καταλάβουμε ποιοι λειτουργούν ως «νονοί» ή απλά εμείς, πληρώνουμε για την «προστασία» μας από τους «νονούς» το μισό μηνιάτικό μας στα σούπερ μάρκετ, έτσι για να έχουμε την ησυχία μας και για να μας λυπηθούν και δεν μας πάρουν ολόκληρο το μηνιάτικο μόνο για ένα κομμάτι ψωμί;

Κάτι σε νταβατζιλίκι μου κάνει, αλλά πάλι, σε δημοκρατική χώρα ζούμε. Γίνονται αυτά τα πράγματα στις δημοκρατίες;

Α.Π.