Ξεκίνησε ο από «αέρος» κουνουποπόλεμος μας λέει η Περιφέρεια αλλά … μήπως είναι πεταμένα λεφτά

Η αλήθεια είναι ότι φέτος ξεκίνησε καλά το πρόγραμμα των αεροψεκασμών για τα κουνούπια, όμως αυτά τα χρόνια που αυτό γίνεται, οι πολίτες και κυρίως στο παραλιακό μέτωπο της Ξάνθης, δεν είδαν μεγάλη διαφορά και ο λόγος από ότι λένε οι ειδικοί είναι γιατί δεν είναι εύκολο να καταστρέψουν τα «αυγά» των κουνουπιών που βρίσκονται σε βάλτους και γενικά σε στάσιμα νερά.

Ένα είναι αυτό. Το επόμενο «μελανό» σημείο της ιστορίας είναι ότι τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στους αεροψεκασμούς μπορεί μεν να είναι φιλικά προς το περιβάλλον αλλά το θέμα είναι πόσο αποτελεσματικά μπορεί να είναι από την στιγμή που η επιτυχία του σκευάσματος δεν είναι μετρήσιμη.

Μήπως, λέμε τώρα, να αναζητηθεί από τους επιστήμονες κάποιο μετρήσιμο αποτέλεσμα από τους αεροψεκασμούς, και αυτό πάντοτε στην λογική ότι οι κάτοικοι της παραλιακής ζώνης δεν σταματούν να «γκρινιάζουν» κι όχι άδικα.

Με λίγα λόγια μηπως χαλάμε ως περιφέρεια πολλά λεφτά χωρίς στην ουσία να τελειώνουμε με αυτό το θέμα;

Μήπως να ενισχύονταν περισσότερο τα πεζοπόρα τμήματα τα οποία και καλύτερα κάνουν την δουλειά τους στην βάση του προβλήματος και έχουν την δυνατότητα, επειδή οι εκτάσεις που καλύπτουν είναι μικρές, να χρησιμοποιούν ποιο ισχυρά εντομοκτόνα;