Με αφορμή την πρόσκληση του απερχόμενου Περιφερειάρχη στα τοπικά μέσα ενημέρωσης προκειμένου να κάνει έναν απολογισμό των πεπραγμένων του καθώς και τα δρομολογημένα έργα, προσπαθεί προφανώς, αναφορικά με τα έργα, να δεσμεύσει ίσως τον νέο Περιφερειάρχη Χ. Τοψίδη για να τα συνεχίσει και ορθά η διοίκηση πρέπει να έχει συνέχεια και συνέπεια.
Ο πολιτικός απολογισμός του Χ. Μέτιου κρίθηκε στις κάλπες του Οκτωβρίου του 2023 και οι πολίτες αποφάνθηκαν ότι επειδή ο Χ. Μέτιος τα τελευταία χρόνια καβάλησε το καλάμι της εξουσίας, αποφάσισε να τον καθαιρέσει; και έτσι και έπραξε.
Τι έφταιξε; Φάνηκε τα τελευταία χρόνια και με την αμέριστη στήριξη του Μητσοτάκη ότι ο Χ. Μέτιος ξέχασε την καθημερινότητα των πολιτών. Σιγουρεύτηκε ότι και την επόμενη πενταετία θα είναι περιφερειάρχης και έργα στα οποία έπρεπε να δώσει σημασία και αφορούσαν την καθημερινότητα των πολιτών της Περιφέρειας, τα άφησε στην άκρη.
Ποιο συγκεκριμένα, η αναφορά γίνεται για τις δύο γκρεμισμένες γέφυρες της Καβάλας και του Ιάσμου.

Για να πούμε του στραβού το δίκιο, λύσεις δόθηκαν και στην ουσία οι πολίτες που χρησιμοποιούσαν αυτές τις δύο γέφυρες, εκτός από μικρο καθυστερήσεις στην ουσία δεν επηρεάστηκε η καθημερινότητά τους και όμως κατέγραψαν το γεγονός ότι οι γκρεμισμένες γέφυρες, είχαν να κάνουν με την αίσθηση της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του.
Όταν οι πολίτες ακούνε να μοιράζονται εκατομμύρια, και ορθά για να στηριχθεί ο τόπος και δεν στήνεται μία γκρεμισμένη γέφυρα, και κυρίως δεν αναζητούνται οι ευθύνες από τον Περιφερειάρχη τότε ο πολίτης αντιλαμβάνεται ότι ο αρχηγός δεν κάνει γέφυρες για να ενώνει, αλλά τις αφήνει γκρεμισμένες για να χωρίσει τον κόσμο της Περιφέρειας. Ίσως να είναι λανθασμένος ο συνειρμός αλλά κανένας δεν γνωρίζει τι περνάει από το μυαλό του ψηφοφόρου μπροστά στην κάλπη.
Ένα άλλο σημαντικό ρόλο, εκτός από αυτόν του Προξενείου στην Κομοτηνή που άλλαξε τα «κόζια» μέσα στην κάλπη, ήταν η παντελής απουσία του Χ. Μέτιου από τις φονικές πυρκαγιές του Έβρου και της Ροδόπης και ακόμη χειρότερα όταν συνοδεύτηκε από τον Κ. Μητσοτάκη στην καμένη γη του Έβρου για να τονώσει την στήριξη του στο πρόσωπό του.
Αυτό όχι μόνο σχολιάστηκε αρνητικά αλλά ίσως στο παρά πέντε βοήθησε να αλλάξει το παιγνίδι και να σχηματισθεί η έκπληξη.
Αυτές όλες οι αναφορές στο πρόσωπο του Χ. Μέτιου, σίγουρα δεν έχουν αποδέκτη μόνο τον ίδιο αλλά και τον νέο περιφερειάρχη Χ. Τοψίδη, ο οποίος σίγουρα δεν πρέπει να κάνει τα ίδια λάθη με τον προκάτοχό του, ανεξάρτητα αν οι πιέσεις που δέχεται από όλες τις «μπάντες» είναι πολλές και ποικίλες.
Μέχρις στιγμής από ότι πληροφορούμε θα ανθίσταται στις πιέσεις, για να δούμε όμως την επόμενη ημέρα αν θα αφήσει γκρεμισμένες γέφυρες, ή θα επιτρέψει με την απραξία του να καεί ή να πνιγεί ο τόπος;
Όσο για τον Χ. Μέτιο, μετά τον απολογισμό του πέφτει και η κουρτίνα της πολιτικής του καριέρας; Ίδωμεν