Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Με ανάρτηση του ο έγκριτος δικηγόρος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Σαραλέκος κάνει αναφορά στην προσπάθεια της κυβέρνησης να κλείσει το πρωτοδικείο Ξάνθης, μια παλιά ιστορία που αναμοχλεύεται από τους κυβερνητικούς κύκλους.

Επίσης κάνει αναφορά για την γύμνια της πόλης και την αδυναμία της να κρατήσει στην ζωή την 19χρονη από τον Π. Ζυγό, θύμα τροχαίου καθώς επίσης την μη σύνδεση της Ξάνθης σιδηροδρομικώς με την Θεσσαλονίκη.

Ποιο συγκεκριμένα ο κ. Σαραλέκος αναφέρει στην ανάρτηση του

Γρήγορες σκέψεις με αφορμή την είδηση ότι οι δανειστές/Τράπεζες ζητούν να κλείσει ΚΑΙ το Πρωτοδικείο Ξάνθης ή όπως το λένε «να ενοποιηθεί» με αυτό της Ροδόπης. Η κυβέρνηση,  τόσο αυτή όσο  και οι προηγούμενες,  δεν τους χαλάν χατίρια.  Με αυτόν τον ίδιο τρόπο έκλεισε και η ΜΕΘ στο Νοσοκομείο της Ξάνθης. Και φάνηκε , πρόσφατα , η γύμνια της πόλης μας όταν πήγαν εκεί την μικρή Αισέ που ψυχορραγούσε… Έπρεπε, διαπιστώνοντας την βαρύτητα του τραυματισμού της ,  να την ξαναβάλουν σε ασθενοφόρο και να την στείλουν στο Νοσοκομείο της Καβάλας με ότι σήμαινε η καθυστέρηση αυτή στη προσπάθεια να σωθεί η ζωή ενός νέου ανθρώπου. Σκέφτομαι τους σκοτεινούς και ανεπαρκώς φωτισμένους  δρόμους της πόλης μας  . Τόσο της ίδιας της πόλης, όσο και των χωριών δίπλα της. Ο Δήμος Αβδήρων δεν παρέλειψε-Παραμονές Χριστουγέννων-  να στείλει κατασχετήρια στους τραπεζικούς λογαριασμούς όσων είχαν απλήρωτα Πρόστιμα της Τροχαίας. Παρέλειψε όμως να έχει επαρκώς φωτισμένους τους δρόμους του Π. Ζυγου όπου βγήκε βόλτα με το σκυλάκι της η άτυχη Αισέ. Να σκεφτώ ακόμη τον εγκαταλειμμένο σιδηροδρομικό σταθμό… Η Ξάνθη δυο αιώνες πριν (στον 19ο αιώνα, με τους Οθωμανούς) είχε τραίνο και σιδηροδρομική σύνδεση με την Θεσ/νικη. Σήμερα και ενώ τελειώνει ήδη το πρώτο τέταρτο του 21ου αιώνα ΔΕΝ ΕΧΕΙ! Ίσως στο μυαλό των κυβερνώντων δεν έχει μεγάλη σημασία αν οι κάτοικοι της Ξάνθης αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Ούτε αν θέλουν να συνεχίσουν να ζουν σε έναν τόπο χωρίς τις βασικές υποδομές. Σημασία έχει για την κυβέρνηση  μόνο  η ΑΑΔΕ, και οι δανειστές πίσω από αυτήν. Εμείς όμως θα το επιτρέψουμε αυτό;