Σ. Μελισσόπουλος: Όπως είχαμε πρόθεση να στηρίξουμε τον προηγούμενο δήμαρχο και δεν ήθελε, έτσι είναι στις προθέσεις μας να στηρίξουμε τον νέο δήμαρχο Σ. Κοντό

 

Ρωτήσαμε τον επικεφαλής  της παράταξης «ΜΠΡΟΣΤΑ» Σ. Μελισσόπουλο, όπου μετά την ετυμηγορία των συνδημοτών μας, επέλεξε η παράταξη του, να μείνει στην τρίτη θέση των δημοτικών εδράνων, αν  προτίθεται να στηρίξει τις αποφάσεις του νέου δημάρχου, όταν οι ίδιοι αντιλαμβάνονται ότι είναι στην σωστή κατεύθυνση και αφορούν  το καλό της πόλης.

Σ. ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ: Το σκεπτικό είναι ότι όπως και με την προηγούμενη διοίκηση,  εμείς, σαν παράταξη και περίοδο χάριτος θα δώσουμε στον νέο δήμαρχο και την στήριξη μας θα προσφέρουμε αν χρειαστεί και συνεργασίες, όπου ο ίδιος το επιθυμεί, θα πραγματοποιήσουμε για το καλό της πόλης και νομίζω ότι αυτό το έχουμε πει από την πρώτη στιγμή. Νομίζω ότι η πολιτική συμπεριφορά του προηγούμενου δημάρχου, ήταν αυτή που μας απαγόρεψε να συνταχθούμε και να τον βοηθήσουμε από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Αν ο νέος δήμαρχος, που πιστεύω ότι έχει τις καλές προθέσεις, δεχθεί συνέργεια, έχουμε επικοινωνία για διάφορα θέματα, και βεβαίως θα τον βοηθήσουμε και περίοδο χάριτος θα έχει, και βεβαίως θα συνδράμουμε στο έργο του.

 

Είσθε μέλος του δικτύου πόλεων με ποτάμια , έχουμε τον Κόσυνθο, θα προτείνετε στην νέα δημοτική αρχή τις απαιτούμενες παρεμβάσεις;

Σ. ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ: Κατ’ αρχήν, έχουμε μία συνολική πρόταση την οποία και κατέθεσα στο συνέδριο που είχε πραγματοποιηθεί εδώ στην πόλη μας, των μελών των πόλεων με ποτάμια, και αυτή την πρόταση θα επικαιροποιήσουμε και θα επαναφέρουμε και μάλιστα, θα εξειδικεύσουμε τις προτάσεις που πρέπει να γίνουν, γιατί ουσιαστικά, ότι είχαμε προτείνει την προηγούμενη φορά, δεν είχε προχωρήσει εδώ και καιρό. Λοιπόν, υπάρχει μία καινούρια πρόκληση ότι στην νέα δημοτική αρχή, θα προτείνουμε το σχέδιο αυτό, την ολοκληρωμένη πρόταση για την αναβάθμιση και αξιοποίηση του Κόσυνθου ποταμού, που δεν σας κρύβω, ότι είναι ένα μεγάλο μου όνειρο, και ελπίζω  να εισακουσθούν οι προτάσεις μου, και να δρομολογηθούν οι ενέργειες που πρέπει, για να αναδειχθεί ο Κόσυνθος ποταμός.

 

Πιστεύει ο Σ. Μελισσόπουλος ότι ο Κόσυνθος, εκτός από ψυχική ηρεμία που μπορεί να δώσει στους Ξανθιώτες, μπορεί να είναι και μία πηγή εσόδων, αφού εννοείται αναπτυχθεί, στην τοπική οικονομία; Συνδυάζοντας το βέβαια, και με το μονοπάτι της ζωής, για να μην το ξεχνούμε.

 

Σ. ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι το μεγάλο μου όραμα, είναι ο Κόσυνθος ποταμός, να γίνει ένα νέο επίκεντρο για την πόλη,  ένα κέντρο, όπου θα το επισκέπτονται οι τουρίστες, αλλά και οι ντόπιοι, με δημιουργικές δραστηριότητες, με φυσιολατρικά μονοπάτια, με εστίες πολιτισμού στα πρανές του ποταμού, και παράλληλα με δράσεις που θα φτειάξουν την εικόνα του αλλά και με αισθητική αναβάθμιση, νέα φωταγώγηση με νέα δενδροφύτευση αλλά, όλα αυτά χρειάζονται πολλές και μεγάλες ενέργειες, διότι το καθεστώς των ποταμιών, είναι περιπλεγμένο και νομίζω ότι η πολιτεία θα το ξεκαθαρίσει πολύ σύντομα με νομοθετικές ρυθμίσεις , και αυτός θα είναι ένας μοχλός πίεσης του Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια

 

Πιστεύεται ότι χρήζει παρεμβάσεις ασφαλείας ο Κόσυνθος;

Σ. ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ: Πάντα χρίζει, και εκεί  είναι το σύστημα περιπλεγμένο ακόμη και για το ποιος θα καθαρίσει το ποτάμι, γιατί παρεμβαίνουν η Περιφέρεια, το Υπουργείο Γεωργίας και όλα α συναρμόδια υπουργεία.

 

Άρα αν χρειαστεί να στηρίξετε την νέα δημοτική αρχή σε αυτόν τον τομέα, θα το πράξετε;

Σ. ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ: Με πολύ μεγάλη χαρά»

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ