Καμία σοβαρή τοπική ενημέρωση, καμία εκπαίδευση στους πολίτες που είναι χαμένοι στα προβλήματα της καθημερινότητας και αρκεί ένα φυσικό φαινόμενο κάποιας έντασης για να «παγώσει» την πόλη

Η Ξάνθη μετράει τις πληγές της μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας, βρίσκοντας το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, την πόλη για μία ακόμη φορά ανοχύρωτη, απέναντι στα στοιχειά της φύσης.

Ανεμοστρόβιλος αναποδογύρισε ΙΧ στην Ξάνθη και ξήλωσε σκεπές

Τα αιωνόβια πλατάνια στην περιοχή του Αμοιρίδιου, ακλάδευτα με ότι αυτό σημαίνει για τους πεζούς και οδηγούς που έσπασαν κατά την διάρκεια της της καταιγίδας και έπεσαν στο δρόμο και τα πεζοδρόμια.

Φρεάτια βουλωμένα και οι Ξανθιώτες για μία ακόμη φορά απροστάτευτοι, έρμαιοι στα ολιγόλεπτα, σχετικά, έντονα καιρικά φαινόμενα.

Οι ουρανοί άνοιξαν και μέσα σε ελάχιστα λεπτά σημειώθηκε έντονη καταιγίδα που συνοδεύτηκε από ισχυρούς ανέμους.

 

Μάλιστα στην περιοχή κοντά στην ανατολική είσοδο της πόλης οι κάτοικοι μιλούν για την εκδήλωση ενός ανεμοστρόβιλου, ο οποίος μάλιστα αναποδογύρισε ΙΧ αυτοκίνητα που βρίσκονταν σταθμευμένα και ξήλωσε κεραμίδια από οροφές σπιτιών.

 

Την ίδια στιγμή, σημειώθηκε δεκάδες πτώσεις δέντρων μέσα στην πόλη αλλά και μεγάλων κλαδιών επί της οδού Γ. Κονδύλη, λίγο πριν το Αμοιρίδειο.

Δεκάδες πτώσεις δέντρων, ΙΧ που καταπλακώθηκαν από πτώσεις κλαδιών, καταστροφές σε οροφές σπιτιών και ηλιακούς θερμοσίφωνες αλλά και υλικές ζημιές στα γήπεδα της ΕΠΣ, είναι μόλις μερικά από αυτά που αφήνει πίσω της η κακοκαιρία.

Οι ουρανοί άνοιξαν λίγο πριν το μεσημέρι, με έναν ανεμοστρόβιλο να κάνει την εμφάνισή του διασχίζοντας ένα μικρό τμήμα της Ξάνθης, προκαλώντας ωστόσο μεγάλες καταστροφές. Στον χώρο στάθμευσης οχημάτων έξω από το super market Lidl, στην ανατολική είσοδο της πόλης, ο ανεμοστρόβιλος αναποδογύρισε δύο ΙΧ αυτοκίνητα, δημιουργώντας πρωτόγνωρες εικόνες. Πολίτες που αντίκρισαν το συμβάν δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους.

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΝΑ
ΚΛΑΔΕΨΕΙ ΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ;

ΕΦΕΡΕ ΓΕΡΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΑΔΕΨΕΙ ΤΟ ΠΛΑΤΑΝΙ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΖΗΤΑ ΠΑΛΑΣ
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ Γ. ΚΟΝΔΥΛΗ;

Για μία ακόμη φορά ο δήμος Ξάνθης ακολουθεί τα γεγονότα μέχρι να έρθει το μοιραίο;
Ποιος ανυποψίαστος πολίτης θα πληρώσει την αδιαφορία των θεσμών;