Δεν ενσωματώνεται το Κέντρο Πολιτισμού στον δήμο Ξάνθης, παραμένει ως έχει

Θετικά κρίνεται η θέση του νέου δημάρχου Σ. Κοντού στην πρόταση του Μ. Τσέπελη στο συγκεκριμένο θέμα, δείγμα που σημαίνει ότι ενημερώνεται επισταμένα για την λειτουργία του δήμου Ξάνθης.

Το πρώτο δείγμα γραφής έδωσε ο νέος δήμαρχος Ξάνθης Σ. Κοντός συμφωνώντας με  την πρόταση του απερχόμενου δημάρχου Μ. Τσέπελη  αναφορικά με την ενσωμάτωση στον δήμο όλων τον νομικών προσώπων σύμφωνα με τον νέο νόμο.

Σύμφωνα με αυτά που είπε ο Μ. Τσέπελης στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πρότεινε στον νέο δήμαρχο Σ. Κοντό να μείνει έξω από την ενσωμάτωση του δήμου το Κέντρο Πολιτισμού λόγω του πολλαπλού ρόλου στην ανάδειξη του πολιτισμού στην Ξάνθη, κάτι που ίδιος ο νέος δήμαρχος συμφώνησε.

Ο λόγος που ρωτήθηκε ο νέος δήμαρχος είναι ότι η παρούσα δημοτική αρχή έπρεπε να απαντήσει ποιόν από τους οργανισμούς του δήμου (Ν.Π.Δ.Δ.) θα αφήσει έξω από την ενσωμάτωση – κατάργηση – στον δήμο και ορθά αποφάσισαν ο νυν και ο νέος δήμαρχος να αφεθεί το κέντρο πολιτισμού ως έχει.

Κατόπιν τούτου  καταργείται το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης και ενσωματώνεται με τον δήμο όπως και οι Σχολικές Επιτροπές. Δεν καταργούνται τα Νομικά πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, όπως η ΔΕΥΑΞ και το Δημοτικό Ραδιόφωνο.

Άλλωστε ο νέος δήμαρχος δήλωσε επανειλημμένα κατά την προεκλογική περίοδο ότι στις προτεραιότητές του είναι η ΔΕΥΑΞ και φυσικά ο πολιτισμός της Ξάνθης.