Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες, λέει ο σοφός λαός

Εκτός «νυμφώνος» ο πρώην δήμαρχος Ξάνθης Μ. Τσέπελης ,αφού δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον «σκόπελο» της ενωμένης αντιπολίτευσης.

Ο Μ. Τσέπελης, πρώην δήμαρχος Ξάνθης, ένα αγαπητό πρόσωπο κατά τα άλλα, βρέθηκε εκτός δημαρχιακού θώκου και είναι ο μόνος δήμαρχος της Ξάνθης που κατάφερε και έβαλε απέναντί του, όλο το πολιτικό σύστημα- αντιπολίτευση- της Ξάνθης, και δεν έχει να κάνει μόνο με τις λανθασμένες πολιτικές του επιλογές αλλά, κυρίως με την απαξιωτική συμπεριφορά του προς τον πολιτικό κόσμο – εκπροσώπους των Ξανθιωτών.

Άρα, η κύρια πηγή της πολιτικής του καταστροφής, είναι η πολύ κακή συμπεριφορά του απέναντι στην Ξάνθη, απέναντι στους συμπολίτες του, απέναντι στους θεσμούς, απέναντι σε έννοιες, πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια.
Ήταν τόσο μεγάλη η αποστροφή των Ξανθιωτών απέναντι σε συμπεριφορές που πληγώνουν την περηφάνια και την νοικοκυροσύνη, που εκτός από αυτούς που ωφελήθηκαν από την θητεία του, όλοι οι άλλοι στράφηκαν εναντίον του.

Μάλιστα, μετά από όλα όσα ακούστηκαν σχετικά με τα έξοδα της προεκλογικής του καμπάνιας, που πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι στοίχισε πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ, μένει έντονο το στίγμα στην υστεροφημία του.
Με λίγα λόγια, ο Μ. Τσέπελης, δεν κατάφερε, ούτε την υστεροφημία του, μετά από 30 χρόνια πολιτικής παρουσίας, να περισώσει.
Το γεγονός και μόνο ότι ακόμη και την ύστατη στιγμή, σύμφωνα πάντοτε με όσα ακούγονται, ότι συγκεκριμένο πρωτοκλασάτο στέλεχος και δεξί του χέρι, κυκλοφορούσε στις εκλογικές περιφέρειες, όπως τα Κιμμέρια και το Δροσερό, με μπράβους για να ελέγξουν, απειλήσουν ψηφοφόρους που δεν ήταν «εν τάξη», αν αληθεύει αυτό το γεγονός, μάρτυρες μας λένε ότι αληθεύει, τότε ορθά το εκλογικό αποτέλεσμα δεν τον αδικεί και το γεγονός μάλιστα ότι η παράταξη του έφτασε στην δεύτερη Κυριακή, αν δεν είναι θαύμα, τότε είναι απόρροια της γνωστής πολιτικής του συμπεριφοράς που παραπέμπει στο «όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω» και σίγουρα όλο αυτό, δεν τιμά την υστεροφημία του.

Δυστυχώς, ο Μ. Τσέπελης, μετά από 30 χρόνια παρουσίας στο πολιτικό σκηνικό, είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται εκτός του πολιτικού πεδίου και άρα χωρίς λόγο και παρουσία στο πολιτικό γίγνεσθαι.

Ειλικρινά, δεν γνωρίζουμε αν ο νέος δήμαρχος Στράτος Κοντός, όταν αναλάβει την διοίκηση του δήμου Ξάνθης και ορθά, αρχίσει τους ελέγχους, που πρέπει να γίνουν κατά την ταπεινή μας άποψη, και αν κάτι δεν πάει καλά σε ότι αφορά  την διαχείρηση του δημοτικού χρήματος,  και αυτό το γεγονός σταθεί η αιτία να τρωθεί ακόμη περισσότερο η αξιοπιστία του πρώην δημάρχου.

Άρα, μετά από 30 ολόκληρα χρόνια πολιτικής παρουσίας στα κοινά, ο Μ. Τσέπελης, ίσως για πρώτη φορά έρθει αντιμέτωπος με την δική του υστεροφημία, την δική του στάση ζωής απέναντι στους πολίτες και τους συνεργάτες του.

Ο Μ. Τσέπελης, θα πρέπει, αφού παραδώσει την διοίκηση του δήμου Ξάνθης στον Σ. Κοντό, να σταθεί απέναντι στον καθρέπτη και να αξιολογήσει την όλη του συμπεριφορά εδώ και 30 χρόνια που βρίσκεται στην πολιτική, και φυσικά τον πλουτισμό του, που αν μεν είναι πλουτισμός που προήλθε από την εργασία και τις επενδύσεις, έχει καλώς, αν όμως προήλθε εκμεταλλευόμενος τον κόπο και τον ιδρώτα των πολιτών, τότε σίγουρα, θα πρέπει να σκεφθεί την υστεροφημία του γιατί, «ουδέν κρυπτό υπό τον ήλιο».

ΕΣΠΕΙΡΕ ΑΝΕΜΟΥΣ, ΘΕΡΙΖΕΙ ΘΥΕΛΛΕΣ

Ο πρώην δήμαρχος Ξάνθης Μ. Τσέπελης, τα 4 χρόνια που βρέθηκε στην εξουσία, έσπειρε ανέμους στην κυριολεξία και από σήμερα θερίζει θύελλες, με την λογική ότι ο λογαριασμός για την διαχείριση του δημοσίου χρήματος, δεν ήρθε ακόμη. Και λέμε ότι έσπειρε ανέμους γιατί επί των ημερών του, ευνοήθηκαν συγκεκριμένοι συμπολίτες μας, δεν στηρίχθηκε η τοπική αγορά, δεν καθαρίστηκε η πόλη, δεν λειτούργησαν τα παρκόμετρα με αποτέλεσμα αντί ο δήμος να φροντίσει να βάλλει χρήματα στα ταμεία του, τα σκόρπιζε σε γιορτές και πανηγύρια, σε μία λογική «άρτον και θεάματα», με την διαφορά ότι οι Ξανθιώτες κρατούσαν τα θεάματα, μικρή σημασία έχει αν ήταν κακόγουστα και δαπανηρά, αλλά κρατούσε τον «άρτο» για τον εαυτό του και τους εκτός Ξάνθης προμηθευτές. Δεν φρόντισε να αυξήσει την επισκεψιμότητα της πόλης και εκτός από όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα που θα δουν το φως της δημοσιότητας όταν έρθει η ώρα.
Τέλος ο Μ. Τσέπελης, λανσαρίστηκε και ως ο λάτρης του «ωραίου φύλλου», συμπεριφορές που αγγίζουν τον μέσο νοικοκύρη Ξανθιώτη και του περνούν αρνητικά μηνύματα.
όλα αυτά τα μικρά ή μεγάλα, είναι οι θύελλες που θερίζει ο πρώην δήμαρχος Μ. Τσέπελης.