Ο ηγέτης Σ. Μελισσόπουλος και οι δύσκολες πολιτικές αποφάσεις που έπρεπε να πάρει

Πολλές φορές, οι ηγέτες καλούνται, σε συγκεκριμένες δύσκολες καταστάσεις, να πάρουν δύσκολες
αποφάσεις.
Αυτές οι αποφάσεις είναι κρίσιμες για την προσωπική τους καριέρα, την πολιτική τους ύπαρξη, τους συνοδοιπόρους που πίστεψαν στο πρόσωπό τους και τις ικανότητες τους.

Η παράταξη του Σ. Μελισσόπουλου, ενός έντιμου αγωνιστή που ακόμη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, από όπου και προέρχεται τον λοιδόρησαν, του έβαλαν τρικλοποδιές και στο τέλος συντάχθηκαν μαζί του σε έναν έντιμο αγώνα.

Αυτή η προεκλογική περίοδος, είχε δύο κόμβους που ανέδειξαν τις ηγετικές ικανότητες του Σ. Μελισσόπουλου.

Η πρώτη ήταν όταν έπρεπε να κάνει την σύμπραξη με την παράταξη του Γιάννη Παπαχρόνη, του Πασχάλη Λύρατζη και του Γιώργου Χατζηθεδώρου.

Έδεσε στο άρμα του, λογικές και φιλοσοφίες που ίσως και να μην ταίριαζαν στην ιδιοσυγκρασία του, ίσως δεν ταίριαζαν στα «χνώτα» του και έπρεπε να αποφασίσει αν θα συνεχίσει ή όχι.
Βλέποντας όμως τον Μ. Τσέπελη, δήμαρχο της Ξάνθης, να καταστρέψει καθημερινά την πόλη του, αποφάσισε να βάλλει στην άκρη όλες τις προσωπικές του βλέψεις και πολιτικούς σχεδιασμούς.
ΣΥΝΕΠΡΑΞΕ με τις μικρότερες παρατάξεις, ενδυναμώνοντας έτσι την μία και μοναδική που ηγούνταν ο ίδιος.

«Κατάπιε» το πικρό ποτήρι της πολιτικής συμπεριφοράς του Γ. Παπαχρόνη που αποχώρησε, βάζοντας με αυτό τον τρόπο σε κίνδυνο την πρωτοβουλία ενδυνάμωσης μιας παράταξης που θα μπορούσε στις εκλογές του Οκτωβρίου να «χτυπηθεί ανοιχτά με την παράταξη του Τσέπελη ,ο οποίος κάθε μέρα που έμενε στην διοίκηση του δήμου Ξάνθης, έκανε το ένα κακό μετά το άλλο στην πόλη.

Μετά την απομάκρυνση του Γιάννη Παπαχρόνη, η σύμπραξη των τοπικών πολιτικών δυνάμεων, πέρασε μία δύσκολη περίοδο επαναπροσδιορισμού των στόχων της.

Επίσης, εκείνο το διάστημα, που ήταν ένα από τα δυσκολότερα της πολιτικής του καριέρας, έπρεπε να «κρατηθεί», διότι υπήρχε έντονη αμφισβήτηση από τις αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις, και η κριτική από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τον «στρίμωξε» πολιτικά, και έπρεπε να επιστρατεύσει όλο το σθένος του για να ανταπεξέλθει, ενώ παράλληλα έπρεπε να ασκήσει αντιπολίτευση, με δεδομένο ότι η παράταξη του Χ. Δημαρχόπουλου διαλύθηκε και στο δημοτικό συμβούλιο στην ουσία δεν υπήρχε μείζονα αντιπολίτευση, και ο Σ. Μελισσόπουλος, έπρεπε συνάμα, να ασκήσει έλεγχο σε πολιτικές εκτός ορίων του Μ. Τσέπελη.

Όλοι, δημότες, πολιτικοί αντίπαλοι, στελέχη του πρώην ΠΑΣΟΚ και τοπικά ΜΜΕ, έβλεπαν την διάλυση της σύμπραξης.

Ο Σ. Μελισσόπουλος, όσο και αν τον στεναχωρούσε η όλη κατάσταση, άντεξε και η προσχώρηση του Β. Παπαδόπουλου στην πολιτική σύμπραξη έδωσε τον αέρα που χρειαζόταν ο Μελισσόπουλος για να πάρει η παράταξη τα πάνω της και να μπει στην μάχη των εκλογών την Κυριακή στις 8 Οκτωβρίου του 2023.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Η πρώτη Κυριακή έφερε ένα πολύ στενάχωρο αποτέλεσμα και στην δική του απόφαση σε ένα πολύ μεγάλο μέρος, «παιζόταν» το γεγονός αν θα παραμείνει ο Μ. Τσέπελης στο τιμόνι του δήμου ή αν θα έπρεπε να στηρίξει τον Στράτο Κοντό, έναν νέο άνθρωπο με προτεραιότητα την Ξάνθη.

Μία δύσκολη απόφαση γιατί εξ αιτίας της παρουσίας της παράταξης του Σ. Κοντού, αυτός βρέθηκε εκτός της δεύτερης Κυριακής. Μοιραία, το δίλημμα ήταν πολύ μεγάλο.

Ο Σ. Μελισσόπουλος, θυσίασε τις δικές του λογικές και πολιτικές, για να μην μείνει η πόλη στα χέρια του Μ. Τσέπελη.
ΑΠΛΑ ΕΥΓΕ