Κ. Κουρτίδης: «Ακόμη ένα βήμα μπροστά για την Ξάνθη»

Παρόντας στην φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή της Θαλασσιάς στο ύψος των τούνελ, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη του Χ. Μέτιου Κ. Κουρτίδης όπου μετά από αυτό το κακό, καλεί τους Ξανθιώτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί..

Με αφορμή αυτό το γεγονός η ΗΧΩ έθεσε κάποιους προβληματισμούς στον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης και εκ νέου υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο.

Όπως ανέφερε, ο ίδιος, άμεσα η πυροσβεστική υπηρεσία Ξάνθης παρενέβει και έθεσε σε έλεγχο την φωτιά με 6 οχήματα και ανάλογο προσωπικό.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, συστήνει στους συμπολίτες μας να είναι πολύ προσεκτικοί διότι επικρατούν  δυνατοί άνεμοι. Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά.  «Χτες όταν πήγα στη φωτιά πλησίον της Θαλασσιάς, είδα ότι ο άνεμος είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος, για την εξάπλωση. Τα φαινόμενα σήμερα Τρίτη εντείνονται με αέρα δύναμης από 6 έως 7 μποφόρ. Το φαινόμενο αυτό θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτική και να μην ανάβουμε φωτιά για οποιοδήποτε λόγο και πάντα να ενημερώνουμε την πυροσβεστική υπηρεσία».

Ακολούθως του θέσαμε τον προβληματισμό μας με το σκεπτικό ότι μετά τις φωτιές ακολουθούν βροχές και χιόνια.

Η απάντηση του άμεση: «Έχουμε πραγματοποιήσει το ΣΟΠ και ετοιμαζόμαστε άμεσα για το επόμενο προκειμένου να επικαιροποιήσουμε τις αντιδράσεις  μας σε ζητήματα όπως έντονης βροχόπτωσης και χιονοπτώσεων. Ήδη έχουν διασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια προκειμένου να γίνει ο καθαρισμός των δρόμων και ο απεγκλωβισμός οχημάτων αν απαιτηθεί. Η πολιτική Προστασία έχει επικαιροποιήσει τα σχέδια και είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε κάθε ακραίο καιρικό φαινόμενο».

Τον ρωτήσαμε τι λέει στους επικριτές του αναφορικά με τους αναδασμούς Ερασμίου και την κριτική που του ασκείται από μέλη της αντιπολίτευσης.

 

«Μου κάνει εντύπωση το γεγονός, γιατί η πόρτα του γραφείου μου είναι 24 ώρες το 24ωρο ανοιχτή. Θα μπορούσαν να με ρωτήσουν και αν δεν ήθελαν, μπορούσαν να ζητήσουν στοιχεία από το Περιφερειακό συμβούλιο. Ξεκαθαρίζω ότι δεν θέλω κανένας να απαξιώνει το έργο του Χ. Μέτιου και της Περιφερειακής Ενότητας, όταν επί 2 χρόνια, έγινε αγώνας για να τελειώσει ο αναδασμός του Ερασμίου, που ήταν μια χαμένη υπόθεση εδώ και 20 χρόνια, μάλιστα, θα συνεχίσουμε και του Σουνίου και όπου αλλού έχουμε αυτού του είδους τα προβλήματα. Η αρχή του τέλους του αναδασμού του Ερασμίου έγινε με την ανάρτηση του χάρτη, όπου αποτυπώνεται η έκταση του κάθε αγρότη. Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη μας, τη ΔΑΟΚ Ξάνθης, τα μέλη της επιτροπής, τον ανάδοχο και τα στελέχη του και τον υπέροχο κόσμο του Ερασμίου, που έδειξε απεριόριστη υπομονή και μεγάλη αγάπη για το έργο. Αισθάνομαι βαθιά συγκίνηση και τιμή. Συνεχίζουμε τη δυναμική μας πορεία για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών μας».

Εμείς αυτό που έχουμε να συμπληρώσουμε είναι ότι ο Κ. Κουρτίδης, είναι η ήρεμη πολιτική δύναμη στην Ξάνθη και έτσι πρέπει να αντιμετωπισθεί από το εκλογικό Σώμα. Με δεδομένο ότι Ξανθιώτες, σαλτιμπάγκοι της πολιτικής, προσπαθούν να απαξιώσουν κάθε τι καλό πηγάζει από την πολιτική εντιμότητα, την κοπιώδη εργασία για ίδιον όφελος, ο Κ. Κουρτίδης αποτελεί πολιτικό κεφάλαιο για την Ξάνθη και είναι καλό, να το προστατεύσουμε με την ψήφο μας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ