Αντί για πυρασφάλεια…Μπόγιας; Χαμάλης; Σκουπιδιάρης;

ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΔΕΙΓΜΑ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΣΕΠΕΛΗ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Όλοι οι Ξανθιώτες πλέον αναρωτιούνται πώς λειτουργεί ο δήμος Ξάνθης και δεν έχει καταρρεύσει ακόμη, ξεκινώντας από το ποιο απλό πράγμα στον κόσμο, την καθαριότητα και καταλήγοντας στις σοβαρότερη υποχρέωση του δήμου Ξάνθης, να προστατεύσει τους δημότες, τα αδέσποτα και φυσικά την πόλη από φυσικές καταστροφές και ακραία καιρικά φαινόμενα.

Στις 14 Αυγούστου όταν η Ελλάδα καιγόταν από άκρη σε άκρη, με απόφαση του αρμόδιου υπουργείου, ο δήμος Ξάνθης, σύμφωνα με την καταγγελία που δεχτήκαμε από εργαζόμενο, προσέλαβε άγνωστο αριθμό υπαλλήλων με 3μηνη σύμβαση με μοναδικό καθήκον την προστασία της πόλης από τις πυρκαγιές. (Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω εργαζόμενος με 3μηνη σύμβαση στην πυρασφάλεια, τυχαία είδε την προκήρυξη σε φιλικό μέσο ενημέρωσης του δημάρχου) οι υπόλοιποι Ξανθιώτες δεν έλαβαν γνώση την «φυτευτή» ανακοίνωση και υπέβαλε τα δικαιολογητικά του και λόγω κρίσιμης ειδικότητας δεν μπήκε κάποιος κολλητός του συστήματος Τσέπελη.

Δυστυχώς, δεν μάθαμε πόσα άτομα προσέλαβε, μάθαμε όμως ότι οι συγκεκριμένοι νεοπροσληφθένες με 3μηνη σύμβαση, ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο, εκτός από τις εργασίες της πυρασφάλειας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι από την καταγγελία που δεχθήκαμε από «3μηνίτη» εργαζόμενο, ο οποίος σύμφωνα με την πρόσληψη που υπέγραψε, θα συμμετείχε αποκλειστικά και μόνο σε εργασίες πυροπροστασίας, δυστυχώς απασχολείτε σε πόστο που ουδεμία σχέση με την ειδικότητά του και τον ειδικό σκοπό της πρόσληψης του.

Άραγε δεν ενδιαφέρει τον δήμαρχο αν καεί η πόλη; το περιαστικό δάσος;

Δυστυχώς για την Ξάνθη, και ευτυχώς που ο καλός Θεούλης την αγαπά ακόμη, όπως μας λέει ο καταγγέλλων εργαζόμενος στον δήμο Ξάνθης, ασχολείται με οτιδήποτε άλλο, και όπως μαθαίνει από δυο τρείς άλλους συναδέλφους του, διότι ούτε ο ίδιος ξέρει πόσοι και ποιοι προσελήφθησαν για 3μηνη εργασία στην πυροπροστασία, ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο εκτός από το αντικείμενο που προσελήφθησαν. Ήτοι χαμάληδες, στο κυνοκομείο ή δίνουν το παρών και από τις 11.30 εξαφανίζονται όταν πρόκειται περί «κολλητών».

Όμως αυτοί οι άνθρωποι δεν ασχολούνται με την πυροπροστασία της πόλης.

Εδώ επισημαίνεται για μία ακόμη φορά η επιπολαιότητα του δημάρχου Μ. Τσέπελη, ο οποίος, αντί να αξιοποιεί τους εργαζόμενους για να προστατεύσουν την πόλη από πυρκαγιά τους χρησιμοποιεί για χαμάληδες και ότι άλλο βάνει ο νους του ανθρώπου.

Από  αυτό το γεγονός και μόνον αντιλαμβάνονται οι Ξανθιώτες πώς ο Μ. Τσέπελης είναι ο κλασικός δήμαρχος του δε βαριέσαι και αλίμονο αν αρχίσουν οι βροχές, (ευτυχώς από τις πυρκαγιές φθηνά την γλυτώσαμε αν την γλυτώσαμε σαν πόλη ακόμη), θα πνιγούμε σαν τα ποντίκια.

Κανένας δεν γνωρίζει αν τα φρεάτια των όμβριων υδάτων είναι καθαρά, αν πίεσε ο δήμαρχος να καθαριστεί ο Κόσυνθος ή τα σοκάκια της παλιάς πόλης μετατραπούν σε χειμάρρους θανάτου για το νοτιότερο τμήμα της πόλης που κάθε χρόνο κινδυνεύουν άνθρωποι και σπίτια να πνιγούν.

Τον δήμαρχο Τσέπελη τον έχουμε ικανό για όλα, όπως να σκορπά το δημοτικό χρήμα για να στηρίξει «κολλητούς» του, να συμμαχεί με ανθελληνικές οργανώσεις στον βωμό της επανεκλογής του, όμως, να αδιαφορεί σε αυτό τον βαθμό για την ασφάλεια των δημοτών του, δεν πάει κανενός ο νους.

Ας ελπίσουμε ότι ο καλός Θεούλης θα συνεχίσει να προστατεύει την Ξάνθη.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ