Μάθε παιδί μου…αριστερά γράμματα

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Δυστυχώς για την Ξάνθη, γονείς, μέλη του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ που ανέδειξε την Ξάνθη στα πέρατα της γης, προτίμησαν να μην πάνε τα παιδιά τους να επισκεφτούν μέσω ενός Ευρωπαϊκού Προγράμματος το Ευρωκοινοβούλιο, πιστοί στις κομματικές του επιλογές.
Είναι τραγικό γονείς οι οποίοι «ενδιαφέρονται» ούτως ώστε τα παιδιά τους να διευρύνουν τον πνευματικό τους ορίζοντα, ελέω κομματικής προπαγάνδας, να μην το επιτρέπουν.
Ο λόγος για τους μαθητές της πρώτης και δευτέρας Λυκείου του 1ου ΓΕΛ, με την καλλίτερη βαθμολογία, αυτό ήταν το κριτήριο, για να συμμετάσχουν μέσω ενός Ευρωπαϊκού Προγράμματος στην επίσκεψη του Ευρωκοινοβουλίου όπου δεν είναι βέβαιο αν ποτέ στο μέλλων δοθεί σε όλους η ευκαιρία να γνωρίσουν.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ κύριο Μπουζιούκη Προκόπη, για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα, έπρεπε το σχολείο να δεχθεί πρόσκληση από κάποιον Ευρωβουλευτή, τονίζοντας ότι τα χρήματα της φιλοξενίας δεν ήταν των ευρωβουλευτών αλλά του Ευρωπαϊκού Προγράμματος όπου κατάφεραν οι καθηγητές με πολλές ώρες εργασίας και προσπάθειες να ξεκινήσουν.
Συνεχίζοντας ο κ. Μπουζιούκης ανέφερε ότι έστειλαν επιστολές σαν σχολείο σε όλους τους Ευρωβουλευτές αλλά δεν ανταποκρίθηκε κανένας, με κίνδυνο να χαθεί το πρόγραμμα και οι μαθητές να χάσουν την μοναδική ίσως ευκαιρία στην ζωή τους, να επισκεφτούν το Ευρωκοινοβούλιο.
Ο μόνος ευρωβουλευτής που αποδέχτηκε το αίτημα του σχολείου με ρητή δέσμευση ότι δεν θα υπάρξει καμία πολιτική αναφορά ή συζήτηση με τους μαθητές και καμία προσπάθεια πολιτικοποίησης της παρουσίας των συνεργατών του ευρωβουλευτή ήταν της Χ.Α.
Αφού υπήρξαν οι δεσμεύσεις εκατέρωθεν μεταξύ του Συλλόγου Γονέων και των συνεργατών του Ευρωβουλευτή, ετοιμάστηκαν και την Πέμπτη ήταν όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν τα παιδιά μαζί με τους συνοδούς καθηγητές.
Ο κ. Μπουζιούκης τόνισε κατά την διάρκεια της συνομιλίας μας ότι τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου ήταν ενήμερα για τις συνεννοήσεις και δεν εκφράστηκε καμία αντίρρηση από κανένα μέλος.
Δυστυχώς, κάποιοι ψευδώς διέρρευσαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι τα παιδιά θα κινηθούν με προσωπικά χρήματα του ευρωβουλευτή και ξέσπασε σάλος χωρίς κανέναν λόγο.
Μερικά μέλη από το ΔΣ ζήτησαν να γίνει ψήφισμα, παρ όλο που γνώριζαν ότι δεν είναι αλήθεια αυτό που γράφεται στον τύπο. Η πλειοψηφία αποφάσισε να μην γίνει και να συνεχιστεί κανονικά το ταξίδι.
Στο παιγνίδι μπήκε και η ΕΛΜΕ της Ξάνθης.
Αποτέλεσμα όλων αυτών, ένα δυσκίνητο κράτος, κινητοποιήθηκε και μέσα σε ένα 24ωρο το Υπουργείο ματαίωσε την επίσκεψη των παιδιών στο Ευρωκοινοβούλιο, αφήνοντας τα με την πίκρα ότι οι κυβερνόντες τον τόπο, δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στον πολιτικό τους προσανατολισμό από την εκπαίδευση των παιδιών τους.
Δεν αρκούσε όλο αυτό το κομματικό ξέσπασμα, Αναφέρει ο πρόεδρος, στοχοποιήθηκαν και οι καθηγητές σε μία παρωχημένη αριστερίστικη λογική και ο Σύλλογος προσανατολίζεται στην Γενική Συνέλευση να βγάλει ψήφισμα στήριξης στους εκπαιδευτικούς του σχολείου ενώ τα μέλη- γονείς του Συλλόγου, πλέον, ρίχνουν όλη την προσοχή τους στο να ηρεμίσουν τα παιδιά και να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη τους που κλονίστηκε, με τους εκπαιδευτικούς.
Εδώ πλέον δεν χωράει κανένα σχόλιο ούτε και κρίση αυτών των ελάχιστων γονιών Ξανθιωτών που βάζουν πάνω ακόμα και από τα παιδιά τους την κομματική επιταγή. Αλήθεια πώς κατάντησε έτσι η Ξάνθη μας;