Με “βαρύ” Βιογραφικό ο γιατρός Παθολόγος Dr Βασίλης Παπαδόπουλος στο πλευρό της Δημοτικής παράταξης «ΜΠΡΟΣΤΑ» με επικεφαλής τον Σ. Μελισσόπουλο

Η αλήθεια είναι ότι οι Ξανθιώτες, αν έχουν μπροστά τους πολιτικό πρόσωπο εμπιστοσύνης, το τιμούν με την ψήφο τους, όπως έκαναν στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 με τον γιατρό Β. Παπαδόπουλο.

Ο Β. Παπαδόπουλος είναι μία έντιμη πολιτική μονάδα, που πάνω από όλα, βάζει το κοινό συμφέρων.

Τον ενδιαφέρει η δημόσια υγεία και οι προτάσεις που έκανε στο παρελθών και ισχύουν και σήμερα, είναι η συνδρομή του δήμου, στην σωστή και οργανωμένη πρωτοβάθμια υγεία. Πιστεύει ακράδαντα πώς αν η δημοτική αρχή το θέλει μπορεί αυτή η δράση να ευδοκιμήσει και να αγκαλιαστεί από την κοινωνία της Ξάνθης. Με δεδομένο μάλιστα ότι το νοσοκομείο της Ξάνθης αδυνατεί να ανταποκριθεί όχι μόνο στην δευτεροβάθμια υγεία αλλά ούτε και στην πρωτοβάθμια.

Είναι οι θέσεις που κατά κόρον ανέπτυξε ο Dr Παπαδόπουλος, αλλά δεν εισακούστηκαν ούτε από το δημόσιο σύστημα υγείας αλλά ούτε από τον δήμο Ξάνθης.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, οι προτάσεις του, δεν εισακούστηκαν από την απερχόμενη διοίκηση του δήμου και τα καταστροφικά αποτελέσματα με τον κακό χειρισμό του covid από την πλευρά του Μ. Τσέπελη, ο οποίος απλώς είχε απλώσει το χέρι στην κεντρική διοίκηση και σπατάλησε όλους τους πόρους στο να εκπαιδεύσει τους Δροσερίτες για το τι εστί covid πληρώνοντας αδρά, συγκεκριμένα ΜΜΕ, και αγοράζοντας απολυμαντικό πολλαπλάσιο από ότι απαιτούνταν,  ενώ θα μπορούσε με τα χρήματα που σπατάλησε να οργανώσει την πρωτοβάθμια δημοτική υγεία.

Ο Β. Παπαδόπουλος είναι από τους ανθρώπους που ασχολούνται με τα κοινά – ο όρος πολιτικός – δεν του ταιριάζει, με δεδομένο ότι έχει τάξει τον εαυτό του στο κοινό καλό- και με δεδομένες τις επιστημονικές του γνώσεις, προσπαθεί να στηρίξει την τοπική δημόσια υγεία και όταν κλήθηκε μέσα από τον δημόσιο φορέα της υγείας να συνδράμει, οι αγκυλώσεις του δημόσιου συστήματος υγείας, τον έκαναν να αποφασίσει να παραιτηθεί.

Αυτός είναι ο Β. Παπαδόπουλος, ο οποίος βάζει πιο μπροστά το καλό των συμπολιτών από το προσωπικό του.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός της παραίτησης του από την θέση του διευθυντού της παθολογικής.

Αυτό συμβαίνει και με την πολιτική του σταδιοδρομία.

‘Όταν είδε ότι κάτι δεν «πατούσε» καλά στην παράταξη «Αγάπη για την Ξάνθη μας», παραιτήθηκε όχι μόνο από την παράταξη, αλλά και από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου.

Ο χρόνος έδειξε ότι τελικά είχε δίκιο αφού τα περισσότερα μέλη της παράταξης «Αγάπη για την Ξάνθη μας» από πολέμιοι του συστήματος Τσέπελη, έγιναν έμμισθοι υπηρέτες του.

Άλλωστε οι Ξανθιώτες, γνωρίζουν ότι έχουν να κάνουν με έναν έντιμο άνδρα και με την ψήφο τους ακολουθούν τα βήματα του.

Ο λόγος είναι ότι ο Β. Παπαδόπουλος διδάσκει ήθος, διδάσκει πολιτική εντιμότητα και δεν διστάζει να σπάει αυγά για να προστατεύσει το δίκιο των πολιτών.

Λίγα λόγια για τον Β. Παπαδόπουλο.

Ο Βασίλειος Παπαδόπουλος του Περικλή κατοικεί στην Ξάνθη από το 1981.

Είναι παντρεμένος με την Αναστασία Νικολάου. Έχει μία κόρη, τη Χρυσή. Είναι ιατρός Παθολόγος, πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου εισήλθε μετά από Πανελλήνιες εξετάσεις και με υποτροφία του Κρατικού Ιδρύματος Υποτροφιών.

Μετά τις βασικές σπουδές του, συνέχισε ως μεταπτυχιακός φοιτητής και αναγορεύτηκε διδάκτορας Παθολογίας – Πληθυσμιακής Γενετικής του Πανεπιστημίου Αθηνών επίσης με την υποστήριξη του Κρατικού Ιδρύματος Υποτροφιών. Εκπαιδεύτηκε ως ιατρός στην ειδικότητα της Παθολογίας στα Νοσοκομεία της Ξάνθης και της Αλεξανδρούπολης. Συνέχισε τις σπουδές του στο Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής Δ.Π.Θ. από το οποίο και αποφοίτησε το 2005. Εργάστηκε στο Νοσοκομείο Ξάνθης ως ειδικός Παθολόγος και στην Ιατρική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης ως Λέκτορας Παθολογίας.

Εξελέγη τέσσερις φορές στα όργανα του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Συμμετέχει ως εθελοντής στο Σύλλογο Αιμοδοτών, στο Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο και στη Μονάδα Ανοικτής Φροντίδας Ηλικιωμένων “Ο Άγιος Παντελεήμων” της πόλης μας.

Αυτό είναι με αδρές γραμμές το βιογραφικό του Β. Παπαδόπουλου υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου με την παράταξη «ΜΠΡΟΣΤΑ» και επικεφαλής τον Σ. Μελισσόπουλο.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ