ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ 21ης ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑΣ

ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

Παρόλο που η χώρα μας βιώνει δύσκολες ώρες και δοκιμάζεται έντονα την τελευταία εβδομάδα, ήμασταν όλοι εκεί, στην Τελετή Έναρξης της 21ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, για να στηρίξουμε την πιο ευγενική πράξη αγάπης, κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, αυτή της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Η ζεστή φιλοξενία του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και του Προέδρου του κ. Παναγιώτη Κατσίβελα, ο οποίος κήρυξε και την Έναρξη σήμαναν την αρχή ενός υπέροχου τρίμηνου ταξιδιού αγάπης με μοναδικό στόχο την μεταλαμπάδευση του μηνύματος της πανανθρώπινης ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα και τη συνοδεία της μπάντας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, άναψε ο Βωμός της «Φλόγας της Αγάπης» και πέρασε στην πρώτη Λαμπαδηδρόμο, Συντονίστρια Αιμοδοσιών, Νοσηλεύτρια – Εκπαιδεύτρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κα. Μαρία Κουρκουλάκου.

Κοντά μας παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός, η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας κα Λίλιαν Βιλδιρίδη ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο Βουλευτής Ανατολ. Αττικής κ. Γιώργος Καραμέρος ως εκπρόσωπος του Σύριζα, η Βουλευτής Αττικής κα Αφροδίτη Κτενά ως εκπρόσωπος του ΚΚΕ, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, Ταξίαρχος κ. Λυκούργος Μπιτσακάκης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της ΕΛΑΣ, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αχαρνών κ. Γιάννης Δημητρακόπουλος, ως εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», η Αναπλ. Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαμίας κα Όλγα Κακαράκη, η Πρόεδρος του Σικιαρίδειου Ιδρύματος κα.ΚορίναΛιούτα, η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ασκληπιός Ενιαία Υγεία κα Ελένη Παυλίδου, η Αναπλ. Διευθύντρια Επικοινωνίας στην Ολυμπία Οδό Α.Ε. κα Μαρία Αντωνίου, η Α’ Αντιπρόεδρος της ΠΟΣΕΑ και Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Αθηνά Εξάρχου, η Ταμίας της ΠΟΣΕΑ και Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Χανίων «Ο Άγιος Ιωάννης» κα Δέσποινα Ροδουσάκη και πλήθος υποστηρικτών και φίλων της Ομοσπονδίας μας.

Την Τελετή έκλεισε ο Πρόεδρος της ΠΟΣΕΑ κ. Χρήστος Πρωτόπαπας με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δύο πιλότων, του μοιραίου πυροσβεστικού αεροσκάφους που κατέπεσε στην Κάρυστο. Στην ομιλία του έκανε σύντομη ανασκόπηση στην πολυετή αφοσίωσή του στην Εθελοντική Αιμοδοσία, με βαθιά συναισθηματική φόρτιση. Έκανε αναφορά στις εμπειρίες που αποκόμισε, στα προβλήματα που αντιμετώπισε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει έως και σήμερα καθώς και στους πάσχοντες Θαλασσαιμικούς που αποτελούν το «καύσιμο» στον αγώνα των Εθελοντών Αιμοδοτών για την αυτάρκεια αίματος στη χώρα μας. Κλείνοντας ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και τους χορηγούς μας, τους δεκάδες ευαισθητοποιημένους επαγγελματίες εμπόρους και τις εταιρείες που στηρίζουν οικονομικά τους Συλλόγους και την Ομοσπονδία μας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον  Χρυσό Χορηγό μας, την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ Α.Ε. που τα τελευταία 12 χρόνια μας παρέχει σχεδόν το σύνολο των μπλουζών για όλους τους Λαμπαδηδρόμους σε όλη τη χώρα. Ευχαρίστησε επίσης τα ΜΜΕ τα οποία προβάλουν τις δράσεις μας και ιδιαιτέρως την ΕΡΤ, τον Όμιλο ΣΚΑΙ και το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, το ΑΞΙΟΝ 24, την ΕΛΑΣ, το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, το ΕΚΑΒ, τη HarleyDavidson, καθώς και το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ). Τέλος ευχαρίστησε τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Δέντρο Ζωής» και τον ποδοσφαιρικό όμιλο Αχαρναικός, που φέτος αποτέλεσαν τους πρώτους Λαμπαδηδρόμους της Τελετής Έναρξης, της 21ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών.

Τη φλόγα της αγάπης συνόδευσαν για πρώτη φορά, το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ)  με την ηχηρή παρουσία της Ελληνικής Λέσχης Μοτοσυκλέτας Harley Davidson με πρώτο προορισμό τον τόπο όπου γεννήθηκε η ιδέα της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, το  Ξυλόκαστρο Κορίνθιας που παραδοσιακά αποτελεί τον πρώτο σταθμό.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΕΑ εύχεται η Φλόγα της Αγάπης της 21ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών να αποτελέσει το φάρο για την προσέλκυση και την ευαισθητοποίηση νέων εθελοντών αιμοδοτών στη χώρα μας με μοναδικό σκοπό την αυτάρκεια σε εθελοντικά μη αμειβόμενου αίματος.