Δήλωση του Σάββα Μελισσόπουλου αναφορικά με την επόμενη μέρα στον Δήμο Ξάνθης:

Πολλές φορές οι συμπολίτες μου μας ρωτούν:
– Καλά τα λέτε εσείς, αλλά τι ακριβώς διαφορετικό θα κάνετε εφόσον εκλεγείτε, με ποιους ανθρώπους θα το πετύχετε και τελικά ποιο είναι το συνολικό Όραμά σας για την Ξάνθη;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Το βασικότερο όλων είναι η αλλαγή νοοτροπίας, πρέπει επιτέλους η πόλη μας να αρχίσει να «σκέφτεται» διαφορετικά. Να αποκτήσουμε δηλαδή ένα διαφορετικό συλλογικό αξιακό κώδικα λειτουργίας. Πρέπει να προχωρήσουμε βαδίζοντας πάνω σε έντιμες και καθαρές λύσεις, μακριά από μικροσυμφέροντα και κομματικούς παραγοντισμούς προηγούμενων δεκαετιών.
Σε επίπεδο άμεσων προτεραιοτήτων θα πρέπει άμεσα να δημιουργήσουμε  μία Ξάνθη, ΣΥΓΧΡΟΝΗ, ΠΡΑΣΙΝΗ και ΚΑΘΑΡΗ.  Μια πόλη που θα έχει ως επίκεντρό της τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ανάγκες του και θα δίνει έμφαση στην ποιότητα ζωής του.
Θέλουμε παράλληλα να μετατρέψουμε τον Δήμο μας σε έναν εξωστρεφή και δημιουργικό παράγοντα ανάπτυξης με μεγάλη αξία και δυναμική, σε έναν Δήμο που θα έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να είναι παρατηρητής στις αλλαγές και εξελίξεις που συντελούνται στον υπόλοιπο κόσμο, αλλά

πρωτίστως να είναι ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ και ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ.

Θέλουμε έναν Δήμο που θα ενώνει τους πολίτες του, θα δίνει ίσες ευκαιρίες προς όλους, θα προάγει τη διαφάνεια και τον κοινωνικό έλεγχο προς τη Διοίκηση και θα έχει ως πρώτη του προτεραιότητα την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.
Έναν Δήμο που θα στηρίζεται πράγματι στους ανθρώπους του και κυρίως στη νέα γενιά του τόπου μας και θα μπορεί να μετατρέπει όλο αυτό το ενεργό ανθρώπινο δυναμικό του, σε κινητήριο δύναμη για το αύριο και τα παιδιά μας!!!
Η Ξάνθη πρέπει και θα αλλάξει άμεσα εικόνα.
Αυτό αποτελεί εγγύηση και δέσμευση μας!!
Η Ξάνθη από τον Οκτώβριο και μετά θα πάει ΜΠΡΟΣΤΑ!!!
Σάββας Μελισσόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης