Τελικά η Δύση δεν εγκατέλειψε την Ουκρανία αλλά την «πρόλαβαν»;;;; οι καταστάσεις;

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΡΩΣΟΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ;

Και ενώ όλοι οι παρατηρητές περίμεναν μία διαφορετική τροπή στον πόλεμο της Ρωσίας και της Ουκρανίας, η  Wagner, οι Ρώσοι μισθοφόροι που επί ενάμιση σχεδόν χρόνο πολεμούσαν τους Ουκρανούς, έστρεψαν τις κάνες των όπλων κατά του Κρεμλίνου και κίνησαν για να καταλάβουν την Ρωσία για να εκθρονίσουν τον Πούτιν.

Μία εξέλιξη που αν δεν την δρομολόγησαν οι Δυτικοί με συμμάχους τους πάμπλουτους Ρώσους ολιγάρχες που διασκορπίστηκαν στα πέρατα της γης, μακριά από την μητέρα πατρίδα την Ρωσία και τις «μπίζνες», τότε σίγουρα κάτι άλλο είναι προς το παρόν καλά κρυμμένο πίσω από την κίνηση των μισθοφόρων  της Wagner. Σε διαφορετική περίπτωση  πρόκειται για μία κίνηση αυτοκτονίας.

Τι ακριβώς θα γίνει με την Ουκρανία και πώς θα αντιδράσει το ΝΑΤΟ που στηρίζει – πιστεύουμε με το αζημίωτο την Ουκρανία; κανένας από τους παρατηρητές δεν ξέρει να πει με σιγουριά.

Είναι απορίας άξιο πώς οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας δεν πήραν χαμπάρι το μελλούμενο εγχείρημα του Πριγκόζιν.

Είναι απορίας άξιο πώς ακόμη δεν επενέβη η Εθνοφρουρά της Ρωσίας. Άλλωστε είναι αδύνατο 25.000 κατά άλλους 5000 ψυχές που διαθέτει ο Πριγκόζιν αυτή την στιγμή στην περιοχή, να τα βάλουν με την Εθνοφρουρά και την πολεμική μηχανή του Πούτιν.

Υπάρχει «ενδοσυνενόηση» με στρατηγούς και στελέχη του Πούτιν; Του έταξαν κάτι κάποιοι κανένας δεν γνωρίζει. Έχει κάποιον «θύλακα» δίπλα στον Πούτιν για να δώσει το τέλος στην θητεία του; Κανένας δεν το γνωρίζει.

Η αλήθεια είναι ότι ο Πούτιν δέχτηκε ένα ισχυρό πλήγμα και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι. Πώς θα αντιδράσει και αυτό δεν το γνωρίζει κανένας

Τα πυρηνικά αν ξεκινήσει ο εμφύλιος στην Ρωσία, σε ποιανού τα χέρια θα πέσουν; Κινδυνεύει η ανθρωπότητα αν μετά το βίαιο τέλος του Πούτιν αυτά πέσουν σε άλλα χέρια, τουλάχιστον αυτό λένε οι αναλυτές.

Με την Ουκρανία που ήδη αντεπιτίθεται τι συμβαίνει;

Μήπως τα λεφτά των Δυτικών ήταν περισσότερα από αυτά που έδινε στην Wagner ο Πούτιν;

Η Wagner μπορεί να ήταν το μακρύ χέρι του παρακράτους της Ρωσίας, σύμφωνα με έγκυρα δημοσιεύματα, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μία επιχείρηση που νοικιάζει πολεμιστές.

Άρα; Αν κάποιος του δώσει περισσότερα γιατί να μην κάνει την «βρώμικη» δουλειά και να ρίξει τον Πούτιν;

Δεν πρέπει επίσης να μας διαφεύγει το γεγονός ότι όπως λένε τα μέσα ενημέρωσης της Αγγλίας, ότι οι μυστικές υπηρεσίες της γνώριζαν από τον Μάρτιο ότι θα υπάρξει σύγκρουση μεταξύ του Πριγκόζιν και του Πούτιν.

Γνώριζαν κάτι; Δρομολόγησαν κάτι;

Πιθανώς να μην περίμεναν μία ανοιχτή σύγκρουση μεταξύ των δύο πρώην «φίλων», αλλά… αυτή ξεκίνησε.

 

Με την Ουκρανία τελικά τι θα γίνει;

Θα συνεχιστεί ο πόλεμος με τον τακτικό στρατό της Ρωσίας την στιγμή που θεωρητικά ξεκίνησε ο εμφύλιος πόλεμος στην Ρωσία;

Επίσης πρέπει να λάβουμε υπόψιν ότι ο Πρικόζιν ούτε βλάκας είναι, ούτε άσχετος με πολεμικές επιχειρήσεις. Ποιος είναι ο σκοπός του;

Πόσο πιο μεγάλο θα είναι το κέρδος του Πρικόζιν, αν θυσιαστούν 25.000  πληρωμένοι στρατιώτες;

Η Ουκρανία όπως αναφέρουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία συνεχίζει την αντεπίθεσή της. Αλήθεια εναντίων τίνος αφού στο Χάρκοβο και το Ντονέτσκ επιχειρούσε εναντίον τους η Wagner. Τώρα η Wagner κινείται βόρεια προς την Μόσχα.

Οι Ουκρανοί Στρατιώτες θα ακολουθήσουν τους μισθοφόρους της Wagner με προορισμό την Ρωσία;

Όπως και αν έχει αυτή η τρελή ιστορία, η ουσία είναι ότι μέχρις στιγμής, ο Πούτιν φαίνεται αποφασισμένος να μην χυθεί Ρωσικό αίμα, με δεδομένο ότι οι μισθοφόροι της Wagner είναι κυρίως Ρώσοι Στρατιώτες και το αγκάθι του τι θα γίνει το Ρωσικό Πυρηνικό οπλοστάσιο αν ο Πούτιν εκθρονιστεί βίαια από τον Προεδρικό θώκο της Ρωσίας, αυτό το ερώτημα παραμένει στον αέρα.

ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Αν η Δύση με τον έναν ή τον άλλον τρόπο δεν έχει βάλει το «χέρι» της, παραμένει το πρόβλημα της διαχείρισης του όλου ζητήματος και φυσικά της αντίδρασης της.

Η ΘΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ

Με δεδομένο ότι ο Πατριάρχης της Ρωσίας Ρωσία Κύριλλος και όλοι γνωρίζουμε ότι η Ρωσική εκκλησία επηρεάζει καταστάσεις, η Ρωσική Ελίτ πλην των ολιγαρχών οι οποίοι όπως δείχνει το όλο θέμα στηρίζουν οικονομικά το εγχείρημα του Πριγκόζιν, δεν έχουν ταχθεί κατά του Πούτιν ανοιχτά.

Μάλιστα ο Πατριάρχης Κύριλος, με δημόσια τοποθέτηση του καλεί τους άνδρες του Πριγκόζιν να αφήσουν τα όπλα.

Βέβαια το μόνο σίγουρο είναι ότι αν ξεσπάσει εμφύλιος στην Ρωσία, κανένας δεν ξέρει ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στην Ευρώπη και κυρίως στην Ελλάδα, η οποία εν μέσω καλοκαιριού θα βρεθεί και ως μέλος του ΝΑΤΟ, σε μία μεγάλη ένταση πυρός εκ νέου και είναι θέμα αν θα αντέξει μία ακόμη ποιο μεγάλης κλίμακας πολεμική ένταση στην γειτονιά της.

Τέλος, μία τέτοια εξέλιξη πόσο θα επηρεάσει τις Ρωσοτουρκικές σχέσεις; Θα επιστρέψει η Τουρκία στην αγκαλιά του ΝΑΤΟ και πάλι, όπου με την ΑΝΟΧΗ του θα αρχίσει και πάλι τα καραγκιοζιλίκια περί «Γαλάζιας Πατρίδας»;

Είναι βέβαιο ότι οποιαδήποτε εξέλιξη στο όλο θέμα, με απόληξη τις Ρωσοτουρκικές σχέσεις και που θα έχουν και άμεσο αντίκτυπο, πιστεύουμε, και στις Ελληνοτουρκικές σχέσης, είναι ένα θέμα που αξίζει κανείς να το παρακολουθήσει.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ