ΧΑΣΙΣΟΦΥΤΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ;

Πώς θα προστατέψουμε τα παιδιά μας;

Συχνά πυκνά, διαβάζουμε στα δελτία τύπου της Αστυνομίας, ότι συλλαμβάνονται πολίτες της Ξάνθης να καλλιεργούν το απαγορευμένο από το νόμο δενδρύλλιο της κάνναβης είτε για εμπορία είτε για ιδία χρήση.

Η τελευταία επιτυχία της Αστυνομίας της Ξάνθης όπου συνελήφθη χασισοκαλλιεργητής με 170 περίπου δενδρύλλια κάνναβης θα πρέπει να μας ανησυχεί όλους γιατί η ποσότητα είναι μεγάλη και στο πρόσφατο παρελθών, η αστυνομία, πίσω από το πρώην εργοστάσιο της ζάχαρης, κατέστρεψε μία παρόμοια φυτεία με πάνω από 2.500 δενδρύλλια κάνναβης , πράγμα που σημαίνει ότι στην περιοχή μας υπάρχει η σχετική «τεχνογνωσία» και το θράσος κάποιοι να «σπέρνουν» τον θάνατο.

Σίγουρα δεν είμαστε ειδικοί και υπάρχουν όργανα τα οποία θα ανακόψουν την διασπορά στους δρόμους της Ξάνθης, της ντόπιας «παραγωγής», που μπορεί εύκολα να περάσει από το χωράφι στους δρόμους της πόλης και φυσικά υπάρχουν και συμβουλευτικοί οργανισμοί που θα προσπαθήσουν να «απαγκιστρώσουν» τα παιδιά μας από το κακό που τα βρήκε σε συνδυασμό εννοείτε με τα διάφορα «χάπια» και τα βαριά ναρκωτικά όπως ηρωίνη που κυκλοφορούν οι τύποι του υποκόσμου με σκοπό το εύκολο χρήμα.

Άρα το νου μας γιατί τίποτε δεν είναι αθώο.

Σκοπός είναι να προλάβουμε τα παιδιά μας να μην μπλέξουν στον κυκεώνα των ναρκωτικών.

Όπως λένε οι ειδικοί,  αυτό γίνεται με το να παρακολουθούμε την συμπεριφορά των παιδιών μας και να μιλάμε μαζί τους, να προσπαθούμε εμείς οι γονείς να καταλάβουμε αν είναι «μπλεγμένα» τα παιδιά μας.

Δεν είναι κακό να ζητήσουμε την γνώμη ενός ειδικού όταν βλέπουμε ότι οι παρέες του έφηβου παιδιού μας είναι κάπως «περίεργες».

Άρα, το νου μας με το τι λέει, πώς κινείτε και με ποιους συναναστρέφεται το έφηβο παιδί μας.

Ο κίνδυνος των ναρκωτικών παραμονεύει εκεί που δεν το περιμένουμε.

Κακά τα ψέματα αν το κακό γίνει και τα παιδιά μας εθιστούν στα ναρκωτικά ξεκινώντας από ένα αθώο τσιγάρο, κανένας δεν γνωρίζει τι και πώς μπορεί να προστατευτεί στο μέλλον και αν η κατάσταση φτάσει στα χάπια και τα «βαριά» ναρκωτικά, τότε πρέπει να αναλάβουν οι ειδικοί και κανένας δεν εγγυάται για την τελική αποτοξίνωση.

Άρα σύμφωνα πάντοτε με τους ειδικούς, η πρόληψη είναι αυτή που μετράει και όχι η θεραπεία, αν ποτέ υπάρχει θεραπεία.

Δυστυχώς η Ξάνθη, προσφέρετε στην διακίνηση των ναρκωτικών, με δεδομένο ότι υπάρχουν οικισμοί όπου η αστυνομία της Ξάνθης δεν έχει δυνατότητα άμεσης πληροφόρησης ή παρέμβασης, χωρίς να απαιτηθούν διμοιρίες των ΜΑΤ,  για μια απλή έρευνα με δεδομένο ότι οι εν λόγο οικισμοί στην Ξάνθη, λειτουργούν σε πολύ μεγάλο ποσοστό στην ανομία και τυγχάνουν «περίεργης» ασυλίας από υψηλόβαθμα πολιτικά πρόσωπα.

Επίσης η περιοχή της Ξάνθης «προσφέρεται» για καλλιέργεια κάνναβης, επειδή ακριβώς οι ερημωμένοι οικισμοί της Ξάνθης λόγο της μετανάστευσης, έχουν σαν αποτέλεσμα να κυκλοφορούν λιγότερα «μάτια» και ο υπέργηρος πληθυσμός, φοβισμένος από τους κακοποιούς που λυμαίνονται την περιοχή, όπως οι περίφημη συμμορία των 10 ρωμά που μόλις πρόσφατα η Αστυνομία της Ξάνθης ταυτοποίησε και άρα ο υπέργηρος πληθυσμός της υπαίθρου, κοιτάζει απλά την επιβίωση του, με αποτέλεσμα οι χασισοκαλλιεργητές να κάνουν την «δουλειά» τους άνετα.

Επίσης θα πρέπει να τονισθεί, ότι στην Ξάνθη, λόγω της παρουσίας επαγγελματικών «κουφαριών» προσφέρεται για διακίνηση και χρήση ναρκωτικών, κάτι που θα πρέπει να κρατά σε εγρήγορση τους νυκοκυραίους Ξανθιώτες έχοντας το νου τους στα έφηβα παιδιά τους.

Ίσως έχοντας όλοι το νου μας να σπάσουμε την αλυσίδα – φυτεία – επεξεργασία –  ναρκωτικά-  στους δρόμους της Ξάνθης

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ