ΟΙ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΟ

Η ώρα έδειχνε 2 το μεσημέρι της Παρασκευής 17/6/2023 όταν το αεροσκάφος που μετέφερε το διάσημο ζεύγος προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο της Πάρου.
Οι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού υπάλληλοι που ήρθαν σε οπτική επαφή με τους υψηλούς προσκεκλημένους του Τομ Χανκς και της Ρίτα Γουίλσον δεν πίστευαν στα μάτια τους.
Εβλεπαν καλά;
Ναι, δεν έκαναν λάθος: ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα πατούσε για δεύτερη φορά (το 2016 είχε επιλέξει την Αθήνα ως τελευταίο προορισμό με την προεδρική του ιδιότητα) σε ελληνικό έδαφος, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μισέλ και μέλη της προσωπικής του ασφάλειας.

εικόνα.png
 

Τελικός προορισμός το κοντινό νησί της Αντιπάρου, αγαπημένος και δημοφιλής προορισμός χιλιάδων Ελλήνων και ξένων επισκεπτών κάθε καλοκαίρι, εκεί όπου βρίσκεται και η εξοχική κατοικία του σταρ του Χόλιγουντ και της ελληνικής καταγωγής γυναίκας του, πόλος έλξης πληθώρας διασημοτήτων κατά καιρούς τα τελευταία χρόνια.
Ομπάμα και Χανκς συνδέονται με στενή φιλία πολλών ετών, επομένως η πρόσκληση δεν ήταν έκπληξη.
Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, Αστυνομία και Λιμενικό βρίσκονταν όλες τις τελευταίες ημέρες επί  ποδός σε Αθήνα και Πάρο για να προετοιμάσουν σε συνθήκες άκρας μυστικότητας την υψηλή άφιξη. Τομ Χανκς και Ρίτα Γουίλσον είχαν φθάσει στην Αντίπαρο από την Πέμπτη· όπως και 35 τουλάχιστον μέλη ασφαλείας επιφορτισμένα με το καθήκον να «ξεσκονίσουν» το νησί που ευτυχώς αυτή την εποχή είναι αρκετά ήσυχο.
Οι πρώτες ελληνικές διακοπές των Ομπάμα συνδέονται με τη συμμετοχή του πρώην Προέδρου την Πέμπτη 22 Ιουνίου στο SNF Nostos Conference 2023, στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου ο Μπαράκ Ομπάμα θα συζητήσει τους τρόπους ενίσχυσης της δημοκρατίας και τη σημασία στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών μαζί με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέα Δρακόπουλο.

εικόνα.png εικόνα.png εικόνα.png

ΤΡΙΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ ΑΣΤΕΡΩΝ
Οι ΧΑΝΚΣ, οι ΟΜΠΑΜΑ, ο ΣΕΛΗΜ ΙΣΚΑΝ…
Για να δούμε τώρα στο περιθώριο της επίσκεψης των Ομπάμα κάποια ανθρωπογεωμετρικά σχήματα.
Η Ρίτα Γουίλσον είναι κοντοχωριανή με τον Σελήμ Ισκάν.
Η Ρίτα από το Ωραίο, ο Σελήμ από την Γλαύκη.
Ο Μπαράκ Ομπάμα σαν Πρόεδρος των ΗΠΑ βράβευσε στο Λευκό Οίκο 2 φορές τον Σελήμ Ισκάν.
Τότε δεν είχε ακόμα τον επίζηλο τίτλο του επτάκις Παγκόσμιου Πρωταθλητή Πολεμικών Τεχνών.
Ήταν 2 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής.
Με βάση την ελληνική γλώσσα που μάθαμε από τους δασκάλους μας ο Τομ Χανκς πολιτογραφημένος Έλληνας από καιρό, σαν σύζυγος της Ρίτας Γουίλσον θεωρείται γαμπρός στον τόπο μας.
Ο τόπος μας διά στόματος πλείστων όσων Αυτοδιοικητικών έχει βάλει στόχο την εξωστρέφεια.
Εδώ σταματώ.
Δεν μου επιτρέπουν περισσότερα οι περιορισμένες γνώσεις μου.
Ένα ανθρωπογεωγραφικό τρίγωνο και ένα τετράγωνο.
Δικά σας
Πολύ περισσότερο όλων όσων έχουν βάλει στόχο την εξωστρέφεια.
Στέλιος Αρσενίου