Επικίνδυνοι για τους οδηγούς οι έμποροι των ψυχών

ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΣΗΜΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΟΔΗΓΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ

 

Το έχουμε ξαναγράψει και δεν θα βαρεθούμε να το γράφουμε. Οι λαθροδιακινητές οδηγοί είναι επικίνδυνοι για την ασφάλεια και την ζωή των υπολοίπων οδηγών στους δρόμους της Θράκης.

Δυστυχώς για μία ακόμη φορά επιβεβαιωθήκαμε αφού οι αστυνομικοί στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, έκαναν σήμα σε διακινητή να σταματήσει, αυτός πάτησε γκάζο και οδηγούσε επικίνδυνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας και μένουμε σε αυτό το σημείο και αντιλαμβάνεται κανείς το «μπλέξιμο» των αστυνομικών αν κατά την διάρκεια της καταδίωξης γίνει δυστήχημα και τραυματισθούν θανάσιμα ανυποψίαστοι οδηγοί.

Μπορεί κανείς να αντιληφθεί με βάση την δαιδαλώδη νομοθεσία ότι ο αστυνομικός που προσπαθεί να πατάξει το έγκλημα να βρεθεί πίσω από τα κάγκελα.

Για την πολιτεία η οποία προφανώς θεωρεί τους αστυνομικούς αναλώσιμους, δεν είναι θέμα. Όμως για ελάτε στην θέση ενός ευσυνήδητου αστυνομικού που προσπαθεί με κάθε τρόπο να ελέγξει το έγκλημα;

Σύμφωνα με την αστυνομία συνελήφθησαν στις 3 και 4-1-2023, σε περιοχές του Έβρου και της Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, τρεις (3) διακινητές, ένας αλλοδαπός και δύο ημεδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση,  το απόγευμα σε αγροτική οδό του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου συνέλαβαν τον αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Στη δεύτερη περίπτωση,  το πρωί της 4ης Ιανουαρίου στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τους δύο ημεδαπούς διακινητές, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι αρχικά ο οδηγός – διακινητής δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα και οδηγώντας επικίνδυνα. Μετά την ακινητοποίηση του οχήματος ο οδηγός – διακινητής συνελήφθη, ενώ ο συνοδηγός – συνεργός του διέφυγε πεζός, πλην όμως εντοπίσθηκε έπειτα από σχετικές αναζητήσεις σε παρακείμενη αγροτική περιοχή και συνελήφθη.

Τελικό συμπέρασμα οι διακινητές είναι επικίνδυνοι για την δημόσια ασφάλεια και σαν τέτοιους θα πρέπει η πολιτεία να τους αντιμετωπίσει.

Διαφορετικά θα συλλαμβάνονται και την επομένη θα συνεχίζουν το καταστροφικό για την Χώρα έργο τους.