Προβληματισμένοι η ψηφοφόροι της ΝΔ στην Ξάνθη με τον Σ. Τσιλιγγίρη

 

Προβληματισμένα τα τοπικά στελέχη και μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων της ΝΔ στην Ξάνθη, σχετικά με το αν καταφέρει ο νυν βουλευτής Σ. Τσιλιγγίρης να κρατήσει την έδρα.

Με δεδομένη την δύσκολη συγκυρία και το αμφίρροπο εκλογικό αποτέλεσμα στον νομό λόγω της παρεμβατικότητας του Τουρκικού Προξενείου και των μειονοτικών κατευθυνόμενων ψήφων, με δεδομένο ότι στα κεντρικά του κόμματος ακόμη ψάχνουν να βρουν μειονοτικό υποψήφιο που θα μπει σαν κυματοθραύστης στους κατευθυνόμενους και μη ψήφους, και φυσικά την ελάχιστη δυναμική του Σπύρου Τσιλιγγίρη, η τοπική ΝΔ, παρόλο που πανελλαδικά το κόμμα έχει τους καλύτερους οιωνούς, ακόμη και στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση να βγει με αυτοδυναμία, στην Ξάνθη όλα «παίζονται».

Η ανεπαρκέστατη μέχρι σήμερα πορεία του Σ. Τσιλιγγίρη στον νομό, δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τα πράγματα και φυσικά πρέπει να βρεθεί το αντίστοιχο «αντίβαρο» για να συγκεντρώσει τους ψηφοφόρους της ΝΔ στην Ξάνθη.

Ή στην τελική, να ενεργοποιηθεί ο Σπύρος Τσιλιγγίρης για να μη χαθεί η έδρα στην Ξάνθη.

Τα μηνύματα που έρχονται από την συμπεριφορά του «δημάρχου» Ιάσμου και τον τρόπο που την αντιμετωπίζουν φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία που προσπαθούν να «γκριζάρουν» τον δήμο Ιάσμου, προμηνύει την άμεση εμπλοκή της γείτονος στις εκλογές με φόντο την Θράκη.

Καιρός, η πολιτεία, έστω και την τελευταία στιγμή, να βάλλει φρένο στις παρεμβάσεις της Τουρκίας στα εσωτερικά θέματα της Χώρας μας και σίγουρα ο κυβερνητικός βουλευτής της Ξάνθης θα πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση.

Μπορεί; Θέλει;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ