Η Θράκη στα νύχια των διακινητών

 

Για ένα ακόμη 48ωρο οι αστυνομικές δυνάμεις της Θράκης σε αγαστή μεταξύ τους συνεργασία, συνέλαβαν τρείς Έλληνες και έναν αλλοδαπό διακινητή.

Δυστυχώς για τον τόπο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών αφού οι περισσότεροι διακινητές δεν έχουν καν δίπλωμα, αυτόματα μετατρέπονται σε φονιάδες ανυποψίαστων οδηγών που κυκλοφορούν στους ίδιους δρόμους και φυσικά των πεζών πολιτών που αμέριμνα βαδίζουν στους δρόμους που χρησιμοποιούν οι εγκληματίες διακινητές, θέτοντας σε κίνδυνο της ζωής και αυτών που μεταφέρουν παράνομα δήθεν για την γη της επαγγελίας, «φορτωμένοι» με χρήμα και τελευταίας τεχνολογίας κινητά μεγάλης αξίας.

Σε δεύτερο βαθμό θέτουν σε κίνδυνο την ζωή των αστυνομικών που είναι επιφορτισμένοι με το καθήκον της ασφάλειας της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και τέλος τις ζωές, όπως προαναφέραμε, των οδηγών και των ανυποψίαστων πολιτών που έχουν την ατυχία να κινούνται στους ίδιους δρόμους που κινούνται οι δουλέμποροι.

Ειλικρινά δεν το χωράει ανθρώπου νους πώς η πολιτεία επιτρέπει να διεξάγεται αυτός ο πόλεμος χαρακωμάτων με τους εγκληματίες δουλεμπόρους.

Μήπως είναι καιρός αυτό το κακό να σταματήσει;

Δεν είναι δυνατόν να γίνεται πόλεμος και να μην συμμετέχει η πολιτική ελίτ με της αποφάσεις της.

Δεν γίνεται κάθε μέρα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και ο υπουργός προστασίας του πολίτη, στα πλαίσια κάποιας δημοκρατίας, να μην καλείτε ο στρατός να προστατέψει τα σύνορα της Ελλάδος και φυσικά τους Έλληνες.

Πάντως όποιο και αν είναι το όφελος για την πολιτική ελίτ που δεν συμμετέχει, σίγουρα δεν αξίζει ο φόβος και  τρόμος που σπέρνεται στην Θράκη από την δράση αυτών των εγκληματιών.

Ποιο συγκεκριμένα αναφέρει η αστυνομία.

 

Συνελήφθησαν την 16 και 17-12-2022, σε περιοχές της Ροδόπης, της Ξάνθης και του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης, τέσσερις (4) διακινητές, τρεις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός,  οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το βράδυ στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν τον έναν ημεδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει  παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ ακολούθως ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς να τα καταφέρει.

Στην δεύτερη περίπτωση, το ίδιο βράδυ σε επαρχιακή οδό της Ξάνθης (πλησίον του οικισμού Νέας Κεσσάνης), αστυνομικοί  του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης συνέλαβαν δύο ημεδαπούς, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν  παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ενώ ακολούθως ακινητοποίησε το όχημα και συνελήφθη.

Στην τρίτη περίπτωση,  στην Εθνική οδό Αρδανίου – Ορμενίου (πλησίον του οικισμού Φυλακτού), αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου με την συνδρομή αξιωματούχων του FRONTEX συνέλαβαν τον αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει  παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης, Ξάνθης και Τυχερού Αλεξανδρούπολης