Η ιστορία της ΣΕΚΕ και η παρουσία της στο οικονομικό γίγνεσθαι των Βαλκανίων αλλά και ολοκλήρου του κόσμιου είναι γνωστή και η ταυτότητα της είναι συνώνυμη της υγιούς επιχειρηματικότητας. Με την ευκαιρία της συνεχούς και αδιάλειπτης λειτουργίας της εδώ και 70 χρόνια, η εταιρία γιορτάζει την επιτυχία, την δυναμική της, αλλά κυρίως την προσφορά της στην κοινωνία της Ξάνθης και ολοκλήρου της Θράκης. Η XanthiTimes.gr εύχεται ολόψυχα να συνεχίσει το έργο της και προπάντων την στήριξη της Ξάνθης.

ΣΕΚΕ ΑΕ 1947- 2017 κλείνουν φέτος 70 χρόνια επιτυχούς λειτουργίας |Εκδήλωση την 1η Σεπτεμβρίου

Τα 70 χρόνια της ΣΕΚΕ ΑΕ θα γιορταστούν στις 1 Σεπτεμβρίου με εκδήλωση που θα γίνει στο ΚΤΗΜΑ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ στις 8 το βράδυ με προσκεκλημένους όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το Εξωτερικό.

Η Ιστορία και η επιτυχημένη πορεία της εταιρίας

H Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (Σ.Ε.Κ.Ε. Α.Ε.) ιδρύθηκε το 1947, από τον μεγάλο Συνεταιριστή και πολιτικό ηγέτη, Αλέξανδρο Μπαλτατζή. Με εμπνευστή τον πρώτο Πρόεδρο της Δημήτριο Πεταλωτή, με καθοδηγητές, τους κ.κ. Βασίλειο Ιλατζή και Δημήτριο Κουνατιάδη Γενικών Διευθυντών της, καθώς και με την πολύτιμη συμβολή όλου του στελεχιακού, μόνιμου και εργατικού προσωπικού, η ΣΕΚΕ καθιερώθηκε ως μια από τις πιο αναγνωρίσιμες βιομηχανίες μεταποίησης καπνού, παγκοσμίως.

Δημιούργησε και δημιουργεί άριστα στελέχη, πολλοί εκ των οποίων προήλθαν από τα φυτώρια οικοτροφεία ΣΕΚΕ Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στα οποία σπούδασαν με υποτροφία της εταιρείας, 73 και 277 αντίστοιχα, παιδιά φτωχών καπνοπαραγωγικών οικογενειών.

Ίδρυσε ή συνέβαλε ή συμμετείχε στην ίδρυση πολλών Συνεταιριστικών εταιρειών όπως : ΣΠΕΚΑ – ΚΕΤΑΜ – ZETOR – ΣΕΚΑΠ – ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ – ΣΕΒΑΘ – ΣΥΝΕΔΙΑ κ.α.

Η ΣΕΚΕ σήμερα, με πρόεδρο τον Παναγιώτη Ταρενίδη και Γενικό Διευθυντή τον πρώην υπουργό γεωργίας Αλέξανδρο Κοντό, εφαρμόζοντας μια σύγχρονη και ορθολογική οργάνωση, καταφέρνει να διατηρεί την σημαντική θέση της στον παγκόσμιο καπνικό βιομηχανικό χάρτη, αποτελώντας ένα έμπρακτο παράδειγμα Συνεταιριστικής εφαρμογής, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της όχι μόνο στα Βαλκάνια αλλά και σε όλο τον κόσμο.