Κάηκε το Παπίκιο γιατί;

«ΑΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΨΟΥΝ ΑΣ ΕΚΟΒΑΝ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΔΙΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ»

 

Χωρίς να θέλουμε να κάνουμε τον συνήγορο του διαβόλου και να πάρουμε το μέρος κανενός και σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αναφορικά με την αδιαφορία την οποία αντιμετώπισε η τοπική αλλά και η κεντρική διοίκηση την καταστροφική πυρκαγιά στο Παπίκιο όρος που η ζημιά ξεπερνάει τις 17000  στρέμματα, απλά θα αναφερθούμε στο τι έπρεπε να κάνει κατά την ταπεινή μας γνώμη η Τοπική και η Κεντρική Διοίκηση της Θράκης.

Ανεξάρτητα αν η επικρατούσα γνώμη λέει   ότι η φωτιά είναι έργο του υβριδικού πολέμου της Τουρκίας που κήρυξε στην Χώρα μας, δηλαδή την έβαλαν λαθρομετανάστες ή πράκτορες της ΜΙΤ που παρίσταναν τους λαθρομετανάστες για να «ζεσταθούν» και που κακά τα ψέματα, λειτουργούν χωρίς κανένα έλεγχο στην Θράκη ακόμη και οι επίσημοι πράκτορές της, δήμαρχοι και βουλευτές της περιοχής.

Σαφώς και υπάρχει και μία άλλη εικόνα που κουβεντιάζεται από τους ντόπιους, ότι δηλαδή ήταν οργανωμένο σχέδιο εταιρειών για να στήσουν αιολικά πάρκα και αυτό στηρίζεται στο γεγονός ότι οι τοπική και κεντρική διοίκηση επέτρεψε να καίγεται το Παπίκιο επί δύο εβδομάδες.

Αυτό βέβαια είναι υπό αίρεση γιατί κανένας δεν μπορεί να διανοηθεί άνθρωποι της κυβέρνησης να συμμετέχουν σε ένα τόσο μεγάλο κακό στην Θράκη για να «στήσουν» μεγάλες εταιρείες Αιολικά πάρκα.

Να είναι έτσι;

Κανένας δεν γνωρίζει.

 

ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ. ΤΙ ΕΠΡΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ; ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΠΕ ΝΑ ΠΙΕΣΕΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ;

Αναφορικά με την πυρκαγιά στο Παπίκιο θα έπρεπε να γίνει το αυτονόητο.

Γιατί η τοπική διοίκηση η οποία διαχειρίζεται πολλά εκατομμύρια δεν έκανε κάτι διαφορετικό από το να επιτρέψει να παίζεται στην Θράκη ένας ασύμμετρος πόλεμος ελέω των λαθρομεταναστών, στην λογική πάντοτε ότι η πυρκαγιά είναι στα πλαίσια του ασύμμετρου πολέμου που έχει κηρύξει η Τουρκία στην Ελλάδα.

Δεν είναι κρίμα που χάθηκε το δάσος; Άραγε δεν θα μπορούσε η Περιφέρεια, το Υπουργείο, σε συνεννόηση με την Δασική Υπηρεσία και στα πλαίσια δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών να κοπούν τα ξύλα και να στηρίζονταν οι φτωχοί Θρακιώτες με τα καυσόξυλα; Αντιλαμβανόμαστε το πολλαπλό όφελος από μία τέτοια πρωτοβουλία;

Θα κόβαμε τα δένδρα και δεν θα καιγόταν το δάσος.

Θα ενισχύονταν φτωχοί πολίτες από αυτή την πρωτοβουλία και τα κρατικά ταμεία δεν θα αναγκάζονταν να αφαιρέσουν χρήματα για να ακολουθήσουν μία ατέρμονα πολιτική επιδομάτων.

Μήπως για το επόμενο καλοκαίρι η Περιφέρεια και τα Υπουργεία να σχεδιάσουν μία παρόμοια πολιτική;

Ο λαός και τα κρατικά ταμεία εκτιμούμε ότι θα ήταν διπλά κερδισμένοι.

Υλοτόμοι, μεροκάματα, ζέστη για τους φτωχούς.

Στην αντίθετη πλευρά ένα καμένο δάσος μία νεκρή περιοχή από φυσική ζωή και η κλιματική αλλαγή έτοιμη να κατεβάσει τον πέλεκυ κατά δικαίων και αδίκων.

Όσο για τους πολιτικούς αυτού του τόπου, δεν χρειάζονται θαύματα και μεγάλα έργα. Να λειτουργήσουν με την απλή λογική.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ