Σ. Τσιλιγγίρης εναντίον Α. Κοντού;

Μάλλον ξεκίνησε πιο έντονα η προεκλογική περίοδος στην Ξάνθη αφού ο βουλευτής Σ. Τσιλιγγίρης, βάλλει μέσω του φιλικού του τύπου, ακόμη και κατά του πρώην υπουργού αγροτικής ανάπτυξης Α. Κοντού αφού πλέον ο νυν βουλευτής στο δημοσίευμα χαρακτηρίζεται πολύ καλύτερος από τον πρώην υπουργό στα Αγροτικά Θέματα.

Προφανώς ο βουλευτής έχει πρόβλημα με τον πρώην Υπουργό, γιατί απλούστατα ο ίδιος ο Α. Κοντός, έχει δηλώσει στα τοπικά μέσα ενημέρωσης,  ξεκάθαρα μέχρι σήμερα ότι δεν θα συμμετάσχει στις Εθνικές Εκλογές για προσωπικούς λόγους.

Προς τι ο φόβος;

Μήπως τα λέει στην νύφη για να τα ακούσει η πεθερά; Μήπως ο βουλευτής φοβάται άλλον εσωκομματικό του αντίπαλο;

Γράφει ο φιλικός τύπος του βουλευτή Σ. Τσιλιγγίρη: Για όλους τους παραπάνω λόγους ο βουλευτής Ξάνθης Σπύρος Τσιλιγγίρης, όπου βρεθεί, στα χωριά της Ξάνθης δέχεται συγχαρητήρια και επευφημίες για την κυβερνητική αγροτική πολιτική που ΠΟΤΕ δεν ήταν καλύτερη για τους αγρότες της Ξάνθης. Ούτε ακόμη και όταν ήταν υπουργός Κοντός Αλέκος.

Και πιο συγκεκριμένα ο συγγραφέας του άρθρου, κάνει αναφορά, πιθανών στην όποια παρέμβαση του βουλευτή,  ο οποίος κατά την ταπεινή μας γνώμη εκτίθεται ανεπανόρθωτα στον νομό Ξάνθης με αυτού του είδους τα δημοσιεύματα,  αναφορικά πάντοτε με την πληρωμή  προκαταβολής της Βασικής Ενίσχυσης στους αγρότες

 

Πιο συγκεκριμένα: «Η υλοποίηση της πληρωμής της προκαταβολής της  Βασικής Ενίσχυσης  του 70% σε 533.921 δικαιούχους, για πρώτη φορά μέσω του gov.gr,  αποτέλεσε στόχο για τον  οποίο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, & Τροφίμων, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Υπουργείο Οικονομικών, ο ΟΠΕΚΕΠΕ, η ΕΘΕΑΣ, τα ΚΥΔ και η Τράπεζα Πειραιώς συνεργάσθηκαν αποτελεσματικά».

Ορθώς ο βουλευτής της Ξάνθης έκανε, αν έκανε παρέμβαση στο αρμόδιο υπουργείο για την νωρίτερα πληρωμή των κτηνοτρόφων και της Ξάνθης, γιατί η πληρωμή δεν αφορά μόνο τους Ξανθιώτες κτηνοτρόφους, αλλά τους κτηνοτρόφους όλης της Ελλάδος.

Το ότι έκανε απλά την δουλειά του ο Σπύρος Τσιλιγγίρης είναι αυτονόητο. Αυτή είναι η αποστολή του και για αυτό πληρώνεται από τον Ελληνικό Λαό και σαφώς οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να νοιώθουν μία «σχετική» υποχρέωση.

Όμως να συγκρίνεται ο Σ. Τσιλιγγίρης στα Αγροτικά Θέματα, με τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Α. Κοντό και να πίνουν νερό οι αγρότες στο όνομα του βουλευτή, αν δεν είναι τραγική αυτή η αναφορά είναι τουλάχιστον για γέλια.

Σαφώς και δεν έχουμε καμία διάθεση να γίνουμε συνήγοροι του Α. Κοντού, όμως αυτού του είδους τα δημοσιεύματα, μάλλον εκθέτουν τον βουλευτή παρά τον ανεβάζουν στα «μάτια» των Αγροτών, με δεδομένου ότι για να επιβιώσουν περνούν τα πάνδεινα.

Άραγε μία φωτογραφία με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αρκεί για να λυθούν τα προβλήματα με των αγροτών της Ξάνθης;