Αδίκησε τον εαυτό του, έμεινε εκτός Κυπέλλου, αλλά το όνομά του γράφτηκε ξανά!

Εκτός συνέχειας του φετινού Κυπέλλου Ελλάδας έμεινε ο Πανθρακικός, που γνώρισε την ήττα με 3-1 από τον Αλμυρό στο Γάζι του Ηρακλείου.

Οι παίκτες του Νίκου Μπαχαρίδη, πέραν μιας ποιοτικής ομάδας με έμπειρους ποδοσφαιριστές, είχαν να αντιμετωπίσουν και το πρόβλημα του πλαστικού χλοοτάπητα, με αποτέλεσμα να φάνηκε πως άργησαν να προσαρμοστούν. Μπορεί οι γηπεδούχοι να είχαν την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως ο Πανθρακικός δέχτηκε καταιγισμό ευκαιρίων. Μάλιστα τα δύο τέρματα του Αλμυρού στο πρώο μέρος, προήλθαν από δύο αδράνειες της άμυνας των πρασίνων, σε μια φάση διαρκείας και έπειτα από μια σαραντάρα μπαλιά.

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Νίκου Μπαχαρίδη μπήκαν πιο αποφασισμένοι στον αγωνιστικό χώρο, κέρδισαν πολλά μέτρα στο γήπεδο και έπειτα από λάθος του Χανιωτάκη επήλθε η μείωση του σκορ. Ο Πάνθραξ συνέχισε να προσπαθεί μέχρι τέλους, άλλα ένα ακόμα λάθος της άμυνας έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του Γαζίου για το τελικό 3-1.

Αδιαμφησβήτητα η όλη ιστορία του ματς θα μπορούσε να ήταν διαφορετική εάν ο Χρήστος Βάσκος είχε σκοράρει στη μεγάλη φάση του 7ου λεπτού και ο Πανθρακικός θα μπορούσε να πανηγύριζε την πρόκριση. Ωστόσο αν και η πορεία της ομάδας της Κομοτηνής στο φετινό Κύπελλο σταμάτησε στην 4η φάση και υπάρχει μια πίκρα στο στρατόπεδο του Πανθρακικού, θα καταλάβουν όλοι στη συνέχεια, πως τα κέρδη ήταν πολλά περισσότερα.

Το όνομά του γράφτηκε ξανά, η ομάδα βγήκε εκτός της περιφέρειας και μάλιστα ταξίδεψε στην άλλη άκρη της χώρας μετά από χρόνια και το ακόμα σημαντικότερο για την συνέχεια της φετινής σεζόν, ότι ο Πανθρακικός σε αντίθεση με τους αντιπάλους του στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής (όταν αυτό ξεκινήσει με το καλό), έχει αποκτήσει παραστάσεις και αγωνιστικό ρυθμό. Κάτι που θα του φανεί χρήσιμο σε όλη τη χρονιά, πόσο μάλλον στις πρώτες αγωνιστικές.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήρθε στο 3ο λεπτό, με τους γηπεδούχους να απειλούν με ένα φάουλ του Φραγκουλάκη και τον Κοτσάκη να διώχνει σε κόρνερ. Στο 7′ ο Βάσκος έπαιξε το 1-2 με τον Ερκάν, αλλά ο Χανιωτάκης έδιωξε σε κόρνερ το πλασέ του πρώτου. Στο 10′ οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα με το ωραίο πλασέ του Πιερτζιάκομι, ενώ στο 41′ έπειτα από μεταβίβαση του Μάγκα, ο Μπουρσέλης πλάσαρε για το 2-0.

Στο 60′ από λάθος του Χανιωτάκη, ο Γιαννακιτσίδης κρέμασε από αρκετά μακριά τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων για το 2-1. Στο 73′ από κόρνερ του Φραγκουλάκη η κεφαλιά του Νικολάου πέρασε μόλις άουτ. Στο 76′ το φάουλ του Φραγκουλάκη πέρασε λίγο έξω από τα δοκάρια του Κοτσάκη, ενώ στο 90′ έπειτα από λάθος της άμυνας του Πανθρακικού, ο Αντωνίου έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 3-1.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γεωργόπουλος με βοηθούς τους Οβάκογλου και Πέτσα από την ΕΠΣ Χανίων. Τέταρτος ήταν ο Μόσχου της ΕΠΣ Λασιθίου.

Αλμυρός Γαζίου (Μανώλης Παπαματθαιάκης): Χανιωτάκης, Αγαπάκης, Πατηνιώτης (62′ Αντωνίου), Μάγκας, Νικολάου, Φραγκουλάκης, Ενγκουέλ, Γιουκαρής (62′ Κοιλιάρας), Μπουρσέλης (88′ Παγώνης), Πιερτζιάκομι, Κατσικοκέρης (72′ Μπάνβο).

Πανθρακικός (Νίκος Μπαχαρίδης): Κοτσάκης, Μπαϊκαρά, Αρετάς, Σιδηρόπουλος, Σαπνάρας, Βελή Μεμέτ Χακάν, Γιαννακιτσίδης, Κωσταρέλης (72′ Σμάλης), Βάσκος, Αμέτ Ερκάν (46′ Αντωνιάδης), Γκουτσίδης (84′ Παχούμης).