«Καλάθι της νοικοκυράς». Ας κρατήσουμε μικρό καλάθι

Πολλά γράφτηκαν για το «καλάθι της νοικοκυράς» και τα 51 προϊόντα άμεσης χρησιμότητας στα νοικοκυριά που με πρόταση του Άδωνη οι τιμές τους θα παρακολουθούνται καθημερινά και μετά … βγήκε ο δράκος των παραμυθιών.

Ειλικρινά δεν γνωρίζω τι λέει ο Άδωνης και τι προτείνει, εκείνο που ξέρω είναι ότι  ο μέσος καταναλωτής εδώ και ένα χρόνο βογκάει στην κυριολεξία και αφού κοντεύει να βγάλει εντελώς ακόμη και τα βασικά είδη από το οικογενειακό τραπέζι, κάποιος από τους φωστήρες του Άδωνη Γεωργιάδη έριξε την εικόνα και είπε ότι 51 αγαθά θα … παρακολουθούνται αλλά δεν ρώτησε τους σουπερμαρκετάδες που ενώ πουλάν άμεσα τα προϊόντα των παραγωγών, αυτοί πληρώνονται σε έξη και δώδεκα μήνες και αναρωτιέμαι αν είναι καιρός σιγά σιγά ο καθένας από μας να γυρίσει στο χωριουδάκι του, να έχει την κοτούλα για τα αυγά, το γουρουνάκι για τα Χριστούγεννα, το κατσικάκι για το Πάσχα και όλα τα ζαρζαβατικά στο «μπαχτσέ». Διαφορετικά αυτοί που έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι, θα μας λυσσάξουν στην πείνα. Ούτε κατοχή να είχαμε.

Μακάρι το υπουργείο του Άδωνη να βάλλει «τερμπιέ» στους σουπερμαρκετάδες αλλά δεν το βλέπω.

Για αυτό λέω για μία ακόμη φορά ας κρατήσουμε μικρό καλάθι γιατί μπορεί οι τιμές να … παρακολουθούνται σαν τον κλέφτη, αλλά ποτέ δεν πιάνεται.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ