ΚΤΕΛ Ξάνθης, οι ήρωες των ΘΛΕ. Ασφαλής, άνετη, οικονομική  και έγκαιρη μεταφορά των επισκεπτών της πόλης

Εκτός από τους ήρωες της καθαριότητας στην Ξάνθη, υπάρχουν και οι αφανείς ήρωες της πόλης και δεν είναι άλλοι  από τους ανθρώπους του ΚΤΕΛ, όπου ελλείψει σιδηροδρόμου, έχουν πλέον τον πρώτο λόγο στην μαζική μεταφορά πολιτών.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι χιλιάδες επισκεπτών οφείλουν την παρουσία τους στο ΚΤΕΛ Ξάνθης το οποίο λειτούργησε άψογα και εξυπηρέτησε το επιβατηγό κοινό χωρίς κανένα πρόβλημα.

Μετέτρεψε την διαδρομή Θεσσαλονίκη Ξάνθη σαν να ήταν Ξάνθη κεντρική πλατεία.

Την επίμαχη ημέρα του καρναβαλιού, όπως μας είπε ο πρόεδρος του Θέμης Γεωργιάδης, είχαμε κάθε ένα τέταρτο δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη για Ξάνθη, οπότε αντιλαμβάνεται κανείς το μεταφορικό φορτίο που επωμίσθηκε το ΚΤΕΛ και σίγουρα δεν έχει να κάνει μόνο με το οικονομικό αποτέλεσμα αλλά έχει να κάνει με την αγάπη των ανθρώπων του ΚΤΕΛ για την στήριξη των δράσεων της πόλης. «Το προσωπικό, οι μέτοχοι και οδηγοί, είχαν στα μάτια τους, την εικόνα της πόλης που γιόρταζε και είχε ανάγκη την παρουσία του κόσμου από την Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και τις όμορες περιοχές που εξυπηρετούνται από την συμπρωτεύουσα και την πρωτεύουσα  της Χώρας μας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Θέμης Γεωργιάδης.

Είχε να κάνει με την προσπάθεια να μεταφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας πρωτίστως ασφαλείς, οικονομικά και κυρίως για να απολαύσουν τις χαρές που απλόχερα η πόλη μας μοιράζει στους επισκέπτες της.

Επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Γεωργιάδη Θέμη και μόλις άκουσε την φωνή μας είπε με μία γλυκιά κούραση που σηματοδοτεί την επίτευξη του σκοπού που δεν ήταν άλλος να εκτελεστεί η αποστολή με ακρίβεια, ασφάλεια και έγκαιρα: «Αλέξανδρε, έχουμε  τρία μερόνυχτα να πάμε στο σπίτι μας, τα πόδια μας έβγαλαν κάλους».

Τον ρωτήσαμε: Τι έκανε το ΚΤΕΛ για την πόλη;

«Το ΚΤΕΛ μετέφερε το επιβατηγό κοινό από την Θεσσαλονίκη και Αθήνα με ασφάλεια. Είχαμε ανά ένα τέταρτο λεωφορείο από Θεσσαλονίκη για Ξάνθη .Ξενυχτίσαμε όλη την νύχτα για να μεταφέρουμε τους φοιτητές από την Κομοτηνή για να διασκεδάσουν στην Ξάνθη και να τους επιστρέψουμε πίσω  στα σπίτια τους με ασφάλεια.  Δεν είχαμε κανένα παρατράγουδο.

Χθες (Δευτέρα) διώξαμε πάνω από 25 λεωφορεία για Θεσσαλονίκη και πέντε για Αθήνα με τα υπερσύγχρονα καινούρια λεωφορεία μας. Ο κόσμος ευχαριστήθηκε  το ταξίδι. Με λίγα λόγια, όλοι οι υπάλληλοι, οι μέτοχοι και οδηγοί, αυτό το τριήμερο, είμασταν στο πόδι για να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο».

Χρειάστηκε η παρέμβαση της τροχαίας; Κανένα παρατράγουδο;

«Δεν πήραμε ούτε ένα τηλέφωνο στην τροχαία, εκτός από μία περίπτωση που πάρκαρε στον χώρο των λεωφορείων και εμπόδιζε, οπότε η τροχαία του αφαίρεσε τις πινακίδες. Κατά τα άλλα, όλα κύλησαν ομαλά. Κουραστήκαμε αλλά δώσαμε την ευκαιρία στην πόλη να την επισκεφθούν συμπολίτες μας από άλλες περιοχές της Ελλάδος και να απολαύσουν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις. Το ΚΤΕΛ βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό της πόλης. Και στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα, βάζει πάντα πλάτη για το καλό της πόλης μας. Καλή σαρακοστή».

Ο πρόεδρος με λιτό αλλά περιεκτικό λόγο,   είπε μέσα σε λίγες λέξεις αυτό που κάνει το ΚΤΕΛ για την πόλη εδώ και πολλά χρόνια, ανεξάρτητα από τον κόπο και το κόστος.

Ευχαριστούμε τον πρόεδρο που βρήκε έστω και λίγο χρόνο από την ξεκούραση του για να μας περιγράψει το πέρας ενός δύσκολου μεταφορικού έργου.