Εγκαίνια Δημοτικού Κολυμβητηρίου:

«Όταν το ανέφικτο γίνεται εφικτό»

 

ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΝΑ «ΑΝΑΤΑΞΟΥΝ» ΤΟ ΤΣΑΛΑΚΩΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ Μ. ΤΣΕΠΕΛΗ;;;

 

Με το βλέμμα στις επόμενες εκλογές και την ελπίδα να ξε – τσαλακωθεί το στραπατσαρισμένο του πολιτικό προφίλ, ο δήμαρχος Ξάνθης Μ. Τσέπελης έστειλε την παρακάτω ανακοίνωση που αφορά τα εγκαίνια του κολυμβητηρίου που έκλεισε ο ίδιος όταν ήταν Αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών επί δημαρχίας Μ. Στυλιανίδη.

 

Βεβαίως και δεν έκανε αναφορά σε συνεργάτες του όπως ο Γ. Ζερενίδης που πραγματικά κοπίασαν για να ολοκληρωθεί το έργο.

 

Τέλος, προφανώς κατόπιν «εντολών» ο δήμαρχος Ξάνθης Μ. Τσέπελης, για μία ακόμη φορά από μία δημόσια εκδήλωση, με τα χρήματα των Ξανθιωτών δεν κάλεσε τον νόμιμο εκπρόσωπο των μουσουλμάνων συνδημοτών μας τον μουφτή της Ξάνθης.

 

Στην  ανακοίνωση έστειλε στα τοπικά ΜΜΕ ο δήμαρχος Ξάνθης είναι διανθισμένο με ποιητική – πατριωτική διάθεση και  με τρόπο που να αναδεικνύει το έργο Του, τον κόπο Του, την αγάπη για τον τόπο Του, υποσχόμενος εμμέσως πλην σαφώς ότι την άλλη πενταετία που θα είναι δήμαρχος θα κάνει και … ανοιχτό κολυμβητήριο.

 

Ο δήμαρχος Ξάνθης Μ. Τσέπελης ξεκινά την ανακοίνωσή του ως εξής δίνοντας και μία πατριωτική κορώνα. (Να θυμίσουμε ότι σε εκδήλωση σχετικά με το μνημείο των Εβραίων η γαλανόλευκη εξ αιτίας του πετάχτηκε σαν πατσαβούρι στο χώμα): Παραμονές των «Ελευθερίων» και η τελετή των εγκαινίων του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, σήμερα το απόγευμα μετατράπηκε σε μια μεγάλη γιορτή. Μικροί και μεγάλοι κατέφθασαν για μια άλλη μια φορά στις νέες εγκαταστάσεις, αυτή τη φορά όχι για το πρόγραμμά τους στην πισίνα, αλλά για να τιμήσουν την προσπάθεια, να γιορτάσουν επισήμως το αποτέλεσμα: την παράδοση ενός Πρότυπου Σύγχρονου Ασφαλούς και Νόμιμου Κολυμβητηρίου σε όλη την τοπική κοινωνία.

 

Σε αυτό το σημείο προκαλεί αίσθηση η ξεχωριστή αναφορά του ονόματος της συζύγου του δημάρχου, που πρέπει να είναι δεδομένη η παρουσία της στο πλευρό του δημάρχου. Είναι ένα σημάδι που μέσα στην προσπάθεια του να σταθεί και να ζητήσει εκ νέου την ψήφο των συνδημοτών του μετά την προσπάθεια να περάσει το πατριωτικό του προφίλ, προσπαθεί να περάσει και το προφίλ του οικογενειάρχη.

Ουδείς γνωρίζει αν οι αγχωμένες του προσπάθειες θα τον ξανά- τοποθετήσουν στον δημαρχιακό θώκο.

 

Συνεχίζει η μακροσκελής ανακοίνωσή του: Οικοδεσπότης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Έλλη Παρασκευοπούλου υποδεχόταν τον κόσμο από νωρίς και δέχτηκε ευχές, αλλά και τα συγχαρητήρια για την ολοκλήρωση ενός πολύ σημαντικού έργου για όλες τις Ξανθιώτισσες και όλους τους Ξανθιώτες.

 

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, συνεπικουρούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως, ενώ παρέστησαν ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Κυριάκος Γιαννόπουλος, διεθνής πολίστας, μια πολύ σημαντική αθλητική μορφή, με ολυμπιακές συμμετοχές και κύρος σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, καθώς και εκπρόσωποι των πολιτικών, αυτοδιοικητικών και κοινωνικών αρχών, του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, των παραγωγικών και οικονομικών φορέων, των εταιρειών που συνέδραμαν για την ολοκλήρωση του Κολυμβητηρίου, εκπρόσωποι των κολυμβητικών συλλόγων, των εθελοντών και φυσικά, πλήθους κόσμου.

«Ακόμα και το ανέφικτο μπορεί να γίνει εφικτό»

 

Όσο για τις πολλές καθυστερήσεις αποπεράτωσης του κολυμβητηρίου  έριξε ως συνήθως τις ευθύνες σε άλλους και πιο συγκεκριμένα στον covid.

Έναν covid που ενώ βρήκε τον χρόνο με απευθείας αναθέσεις να «χρυσώσει» τα φιλικά του ΜΜΕ και διάφορους άλλους κολλητούς, να συνδιαλλαγή με ανθρώπους του DEP όπως η περίφημος μηχανισμός οξυγόνου του νοσοκομείου Ξάνθης, (Σαφώς και οι Ξανθιώτες δεν τα ξεχνούν αυτά), αλλά δεν βρήκε χρόνο για να τελειώσει το κολυμβητήριο που ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία αφού και λεφτά είχε ως δήμος, έρρεε το χρήμα άφθονο από την κεντρική κυβέρνηση και οι επαγγελματίες της Ξάνθης   ψαχνόταν για ένα μεροκάματο.

Άρα ο covid  δεν είχε καμία θέση στις καθυστερήσεις του έργου, είχαν θέση όμως οι σαμπάνιες και οι λεζάντες.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Ξάνθης ιδιαίτερα συγκινημένος αλλά και ικανοποιημένος για το άριστο αποτέλεσμα αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έγινε μέχρι να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στους συνδημότες και σε όλη την Ξάνθη, το Δημοτικό Κολυμβητήριο. Μια πορεία δύσκολη, με πολλές καθυστερήσεις, ανατροπές, απογοητεύσεις. Επεσήμανε ωστόσο, ότι όταν υπάρχει όραμα, αγάπη για τον τόπο και στόχευση τότε… «τίποτα δεν είναι ανέφικτο»…

 

Αναφέρθηκε σε μια προσπάθεια που, όπως είπε, χρειάστηκε να «κερδίσει» ό,τι δεινό προκάλεσε η πανδημία -καταρχήν στην ίδια τη ζωή, την καθημερινότητα, αλλά και στη δημόσια διοίκηση- και στη συνέχεια να συνεχίσει ώστε να πετυχαίνει σταδιακά τους στόχους που η δημοτική αρχή είχε θέσει από την αρχή: να παραδώσει στους πολίτες ένα πρότυπο, σύγχρονο, ασφαλές και νόμιμο Κολυμβητήριο, το οποίο δε θα κινδυνεύσει να κλείσει ποτέ ξανά. Μία δημοτική αθλητική δομή για τους νέους, τα άτομα με αναπηρίες, για όλους όσοι θέλουν να αθλούνται να γυμνάζονται ή να ψυχαγωγούνται.

 

ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ «ΜΟΤΟ» ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ

Διαβάζουμε καθημερινά στον φιλικό του τύπο ότι κατάφερε να νομιμοποιήσει το κολυμβητήριο αλλά λέει ως συνήθως την μισή αλήθεια.

Ο δήμαρχος και τα φιλικά του μέσα τονίζουν και ξανατονίζουν ότι πλέον το κολυμβητήριο είναι νόμιμο.

Σημειώνουμε ότι νόμιμες είναι μόνο οι λεκάνες όπου οι Ξανθιώτες δραστηριοποιούνται. Καμία άλλη υποδομή δεν έχει την νόμιμη αδειοδότηση και άρα όταν γίνεται αναφορά στην νομιμότητα των υποδομών να διευκρινίζεται ότι αφορά μόνο τις δεξαμενές.

Αντιλαμβάνονται όλοι ότι κάτι πρέπει να πει, για να κάνει την διαφορά από την προηγούμενη δημοτική αρχή που του παρέδωσε έτοιμε τις μελέτες, τις χρηματοδοτήσεις και απλά ήταν θέμα να τα τρέξει.

Άρα στο θέμα της νομιμότητας απλά υπήρχαν προσκόμματα από στενούς του συνεργάτες καθώς  και καθυστερήσεις.

Δεν πρόσθεσε τίποτε περισσότερο από ότι βρήκε από την προηγούμενή δημοτική αρχή, όπου εκτός από την λεζάντα ανέδειξε και την αδυναμία του να ολοκληρώσει έργα των προηγούμενων δημοτικών αρχών δίνοντας συνέχεια στην διοίκηση του τόπου.

 

Ιδιαίτερη στιγμή της ομιλίας του όταν αναφέρθηκε στη «δική του εικόνα», αυτήν που όπως είπε θα κρατήσει για πάντα στην καρδιά του, μετά και την ολοκλήρωση του έργου. «…Τα ζεστά μάτια και τα χαμογελαστά πρόσωπα των μικρών παιδιών. Θα με συντροφεύει πάντα… Θα μου υπενθυμίζει πως όσα προβλήματα, όσα εμπόδια κι αν κλήθηκα να αντιμετωπίσω, όση κούραση κι αν αισθάνθηκα… Άξιζε!», τόνισε χαρακτηριστικά και ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες: αντιδημάρχους, προέδρους δημοτικών επιχειρήσεων, όλους τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης, τους διευθυντές, τα στελέχη και τους εργαζόμενους, τους εργολήπτες, τους χορηγούς, τους κολυμβητικούς συλλόγους, τους εθελοντές και όλους τους πολίτες.

Ο ίδιος υπογράμμισε: Πορεύομαι όλα αυτά τα χρόνια με την πεποίθηση ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να ταυτίζεται με τη δημόσια, συνειδητή, υπεύθυνη και ελεύθερη κοινωνική δράση. Και να συνδυάζει το όραμα με τη ρεαλιστική αισιοδοξία. Προτεραιότητά μου είναι ο ΤΟΠΟΣ που με γέννησε, με μεγάλωσε, με έφτασε εδώ που είμαι σήμερα. Το μόνο που μπορώ -και οφείλω να κάνω- σαν ανταπόδοση της ευλογίας που δέχομαι, είναι να Συνεχίσω.

Και σας λέω απ’ αυτό εδώ το βήμα πως… Όταν Αγαπάς τον Τόπο σου…

Ακόμα και το ΑΝΕΦΙΚΤΟ μπορεί να γίνει ΕΦΙΚΤΟ».

 

Να σημειωθεί ότι 1200 μικροί και μεγάλοι συνδημότες μας χρησιμοποιούν σήμερα την ανακαινισμένη αθλητική δομή. Η Δημοτική αρχή γνώριζε από την αρχή ότι η προσέλευση θα ήταν πρωτόγνωρη γι’ αυτό και όπως τόνισε ο Δήμαρχος έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τη δημιουργία ενός ανοιχτού κολυμβητηρίου, μικρότερου αλλά με τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά, για όλους τους δημότες της Ξάνθης.

Συγκινητική η στιγμή όπου τα παιδιά των Κολυμβητικών Συλλόγων πήραν θέση δίπλα στον Δήμαρχο και έκοψαν όλοι μαζί την κορδέλα του Κολυμβητηρίου, μέσα σε μια όμορφη και γιορτινή ατμόσφαιρα.

 

 

Τιμητικές βραβεύσεις

 

Σε αυτήν τη γιορτή όμως δε θα μπορούσαν να λείπουν σημαντικοί άνθρωποι της Ξάνθης που με το έργο και την προσήλωσή τους σε αυτό, έχουν σφραγίσει, έχουν επηρεάσει τον ίδιο τον τόπο τους.

 

Βραβείο έλαβε ο γνωστός συμπολίτης μας Μάριος Κουτσουρίδης για τη μεγάλη προσφορά του στην κολυμβητική παράδοση του τόπου, αλλά και γενικότερα στα αθλητικά δρώμενα, όπως και στην κοινωνική, πολιτιστική και παραγωγική ζωή της περιοχής.

Επίσης, βραβείο δέχτηκε η Σεμιχά Ριζάογλου Παραολυμπιονίκης της Κολύμβησης, από την Ξάνθη, η οποία έχει κατακτήσει χάλκινα μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και μετείχε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ενώ το 2009 τιμήθηκε με το Βραβείο ΠΣΑΤ καλύτερης Ελληνίδας αθλήτριας με αναπηρία.

 

Ο Δήμος Ξάνθης τίμησε, τέλος και τους εκπροσώπους των εταιρειών -των χορηγών- του Κολυμβητηρίου, η συμβολή των οποίων, όπως τόνισε ο Δήμαρχος ήταν καταλυτική τόσο για την ολοκλήρωση, όσο και για την ποιότητα των χαρακτηριστικών που συγκεντρώνει η κολυμβητική δημοτική δομή.

Συγκεκριμένα τιμήθηκαν για την προσφορά τους οι εταιρείες:

Νικ. Δαστερίδης ΑΒΕΕ DASTERY SYSTEMS AE, ΔΕΛΤΑ ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ ΑΒΕΕ, JTI-JAPAN TABACCO INTERNATIONAL, Κοινωνικό Κέντρο «Σταύρος Χαλιορής», ALFACOOL ELLAS, GIOUROUK, POULIOS SA MARBLE-GRANITE, SMIRTEX.

ΤΕΛΟΣ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι είμαστε ευτυχής που πλέον η Ξάνθη μετά από πολλά χρόνια διαθέτει ένα σύγχρονο και ασφαλή κολυμβητήριο.

Να συγχαρούμε την παρούσα δημοτική αρχή που το παραδίδει στον κόσμο της Ξάνθης, αλλά εκτιμούμε ότι δεν αρκούν τα εγκαίνια του κολυμβητηρίου για να ξε – τσαλακώσουν το τσαλακωμένο του πολιτικό προφίλ.

Καλό θα ήταν στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές,  όταν ζητήσει την ψήφο των πραγματικών Ξανθιωτών και όχι του Δροσερού, να τάξει κάτι που να μπορεί να το κάνει.

Διαφορετικά μία από τα ίδια.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ