Γήπεδο ΑΟΞ, ο κίνδυνος για τα μικρά παιδιά παραμονεύει

Όλοι γνωρίζουμε ότι το ποδόσφαιρο εδώ και καιρό περνάει κρίση εξ αιτίας των άσχημων βημάτων της πρώην μεγάλης ομάδας της Ξάνθης και όλοι προσπαθούν να βρουν λύση στο πρόβλημα που προέκυψε.

Επίσης όλοι γνωρίζουμε ότι η υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως το γήπεδο του ΑΟΞ απαιτούν τακτικές συντηρήσεις.

Το προπερασμένο Σάββατο βρεθήκαμε στο γήπεδο του ΑΟΞ για να παρακολουθήσουμε ένα τουρνουά ποδοσφαίρου μεταξύ των μικρών ποδοσφαιριστών που ανήκουν στους διάφορους αθλητικούς συλλόγους.

Η εικόνα που αντικρύσαμε ήταν απογοητευτική και οι υπεύθυνοι τα «ΆΚΟΥΣΑΝ» από τους γονείς που συνόδευαν τα μικρά παιδιά, εννοείται χωρίς να είναι παρόντες.

Η κερκίδα βρώμικη και ασυντήρητη αφού εκτός από σκουπίδια, πολλά καθίσματα ήταν κατεστραμμένα.

Επειδή δεν είμαστε τακτικοί επισκέπτες των τοπικών γηπέδων η πολύ κακή εικόνα μας απογοήτευσε.

Όμως εκείνο που πραγματικά μας έκανε να ανησυχήσουμε και να γράψουμε το άρθρο ήταν ο άμεσος κίνδυνος που διατρέχουν τα μικρά παιδιά που επισκέπτονται τον αθλητικό χώρο και κινδυνεύει άμεσα η ακεραιότητά τους μιας και το κουτί και οι ασφαλιοδιακόπτες δεν παρέχουν καμία ασφάλεια στα μικρά παιδιά που όλα τους φαίνονται περίεργα και χωρίς να γνωρίζουν τον κίνδυνο, σε μία εγκατάσταση που βρίσκεται μέσα στον αθλητικό χώρο, τα περιεργάζονται με ότι κίνδυνο από το να καούν από το ρεύμα, αυτό σημαίνει.

Σκοπός του άρθρου δεν είναι να καυτηριάσουμε τους υπεύθυνους αλλά όταν έχουν να κάνουν με μικρά παιδιά θα πρέπει να είναι διπλά προσεχτικοί, όσα δύσκολο και αν είναι με τις παρούσες οικονομικές δυσκολίες.

Οι φωτογραφία αδιάψευστος μάρτυρας των κινδύνων που υπάρχουν στο γήπεδο του ΑΟΞ όπου κινούνται μικρά παιδιά.