ΚΑΛΕΣΜΑ Γ. ΤΣΙΤΙΡΙΔΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΒΔΗΡΩΝ

Με συνέντευξή του στην ΗΧΩ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ο δήμαρχος Αβδήρων και οι συνδημότες του καλούν τον κόσμο της Ξάνθης των γειτονικών νομών και κρατών να επισκεφθούν τις παραλίες του δήμου του.

Μετά από δύο χρόνια εγκλεισμού του κόσμου στο σπίτι του λόγω της πανδημίας, οι παραλίες των Αβδήρων προσφέρονται πλέον, για μία απόδραση ξεκούρασης και απόλαυσης της θάλασσας,  όπου ο δήμος Αβδήρων, φέτος από πολύ νωρίς κινητοποιήθηκε και είναι έτοιμος να υποδεχθεί τους επισκέπτες.

Για μία ακόμη χρονιά, ο δήμος Αβδήρων, βραβεύεται με τρείς γαλάζιες σημαίες στο Μυρωδάτο, στα Άβδηρα και στο Πόρτο Μόλο.

Οι γαλάζιες σημαίες, είναι σήμα κατατεθέν της ποιότητας των παραλιών και συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Ο δήμαρχος Αβδήρων, χαρακτηρίζει θετική εξέλιξη το άνοιγμα της διόδου του Αγίου Κωνσταντίνου όπου θα δοθεί η δυνατότητα στους γείτονες Βουλγάρους να επισκεφθούν την περιοχή μας.

Ακολούθως, σημείωσε ότι οι συνεχείς απόκτηση των γαλάζιων σημαιών, οι οποίες για να δοθούν προϋποθέτουν όρους και υποχρεώσεις, όπως την ποιότητα του νερού, την οργάνωση των παραλιών, την ασφάλεια των λουόμενων κάτι που σημαίνει ότι οι παραλίες των Αβδήρων με τις κατάλληλες παρεμβάσεις, γίνονται πόλος έλξης για τους επισκέπτες.

Ο Δήμος Αβδήρων έχει τελειώσει τον διαγωνισμό με τους ναυαγοσώστες όπου θα υπάρχουν 6 πύργοι όπως προβλέπετε. Τρείς στο Μυρωδάτο, ένας στον Αι Γιάννη, έναν στο Πόρτο Μόλο και έναν στην Μάνδρα με προϋπολογισμό 180.000 ευρώ, γιατί υπάρχουν 9 ναυαγοσώστες συνολικά για να καλύπτονται οι βάρδιες, και φυσικά υπάρχει ταχύπλοο για κάθε ενδεχόμενο.

«Αυτό σημαίνει ότι πλέον οι παραλίες των Αβδήρων μπορούν με βάση τις ποιοτικές παρεχόμενες υπηρεσίες, με την απαραίτητη ασφάλεια των λουόμενων, με τις ανοιχτές επιχειρήσεις για φαγητό και καφέ, με ξαπλώστρες μπορούν να φιλοξενήσουν τους χιλιάδες επισκέπτες από την Ξάνθη, τους γύρω νομούς και φυσικά την Βουλγαρία και την Ρουμανία. Το δε κάμπινγκ της Μάνδρας ξεκίνησε και αυτό την λειτουργία του και μπορούμε πλέον να φιλοξενήσουμε τον οποιοδήποτε επιθυμεί να περάσει όμορφα και να ξεκουραστεί στις παραλίες μας».

Στην συνέχεια ο δήμαρχος Γ. Τσιτιρίδης ανέφερε ότι ο δήμος έχει καθαρίσει τις ακτές, κοσκίνισε την άμμο, διαθέτει wi fi και οι επιχειρήσεις για φαγητό καφέ και διασκέδαση είναι στην διάθεσή τους.

Ο δήμος Αβδήρων, δεν αφήνει έξω από όλη την διαδικασία απόλαυσης των παραλιών των Αβδήρων, τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες αφού φρόντισε να τοποθετήσει ράμπες για αυτόν τον σκοπό.

Η μία ήδη τοποθετήθηκε στην περιοχή του coco και η άλλη στην περιοχή του Αι Γιάννη καθώς και οι ξύλινες ομπρέλες, τις ντουζιέρες και τις ξύλινες διαβάσεις.

Ο δήμαρχος επεσήμανε το γεγονός ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρων από τους Βουλγάρους όχι μόνο να επισκεφτούν τις παραλίες των Αβδήρων, αλλά να αγοράσουν ακίνητα στην ευρύτερη περιοχή χαρακτηρίζοντας το θετικό βήμα.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΒΔΗΡΩΝ

Όμως, δεν νοείται ασφάλεια λουόμενων και επισκεπτών εάν το Κέντρο Υγείας Αβδήρων, το οποίο εξυπηρετεί περίπου 30.000 μόνιμους κατοίκους στον δήμο Αβδήρων και Τοπείρου και τους καλοκαιρινούς μήνες πολύ περισσότερους επισκέπτες.

Ρωτήσαμε τον δήμαρχο σχετικά με την ετοιμότητα της πρωτοβάθμιας δομής και ανέφερε: «Όσον αφορά το Κέντρο υγείας του Δήμου Αβδήρων, μετά από το δίμηνο Νοέμβριος Δεκέμβριος που είχε κλείσει, από την αρχή της χρονιάς, λειτουργεί σε 24ωρη βάση όπως παλαιότερα. Όσο για το ασθενοφόρο, δεσμεύθηκε το γραφείο του Υπουργού Υγείας ότι στις επόμενες προσλήψεις μαζί με το ιατρικό προσωπικό, θα γίνει και πρόσληψη οδηγών. Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που δεν λειτουργεί το ασθενοφόρο. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι δύο οδηγοί που είχαμε, έχουν αποσπασθεί στο Νοσοκομείο της Καβάλας οπότε και αναμένουμε την πρόσληψη 3-4 οδηγών προκειμένου η κάλυψη να είναι σε αυτό το επίπεδο 24ωρη.

Θεωρεί θετική την εξέλιξη ότι από τα μέσα Ιουνίου θα εγκατασταθεί μόνιμα στο Κέντρο Πληροφόρησης στα Άβδηρα ένα πυροσβεστικό κλιμάκιο με όχημα όπου και θα παρεμβαίνει όπου απαιτείται.

Τέλος ο δήμος Αβδήρων οργανώνει το Κέντρο Πληροφόρησης στα Άβδηρα όπου και με την τοποθέτηση προσωπικού θα ενημερώνει τους επισκέπτες, θα δίνει έντυπο υλικό με πληροφορίες και χάρτες της περιοχής.

Ευχή όλων αυτό το καλοκαίρι να υπάρχει ένα θετικό πρόσημο στο θέμα της επισκεψιμότητας στις παραλίες των Αβδήρων. Ο δήμος έκανε και κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να περάσουν όμορφα οι επισκέπτες των παραλιών του και τους καλεί μέσω του δημάρχου Γ. Τσιτιρίδη να επισκεφθούν τις πανέμορφες παραλίες των Αβδήρων.