Τι θα κάνει ο Μ. Τσέπελης; Θα ρίξει, μέσω του Γ. Μπούτου  και νέα ταφόπλακα στα προβλήματα των επαγγελματιών της Ξάνθης;

 

Η ώρα του προέδρου – Ανατροπή της πολιτικής λογικής στον δήμο Ξάνθης

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αντιπολίτευσης του δήμου Ξάνθης, η πλειοψηφία του Σώματος, ζητά την σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα καυτά θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες, και προέκυψαν λόγω της πανδημίας και που  η διοίκηση του δήμου, απορρίπτει την πρόταση χωρίς να δείχνει την ελάχιστη αίσθηση δημοκρατικής ευθύνης  απέναντι στους επαγγελματίες που στήριξαν με την ψήφο τους την εκλογή της παράταξης του Μ. Τσέπελη και των δορυφόρων του.

Είναι εμφανέστατη η έλλειψη ευαισθησίας από την πλευρά του δήμου της Ξάνθης απέναντι στους επαγγελματίες οι οποίοι είχαν κλειστά τα μαγαζιά τους για πάνω από δύο μήνες με όλες τις επεκτάσεις της αναδουλειάς στις οικογένειες τους και φυσικά στην κοινωνία της Ξάνθης.

Δυστυχώς η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει με αλαζονεία την πρόταση της αντιπολίτευσης όπου σημειωτέον, οι 23 από τους 41, (δηλαδή η πλειοψηφία), ζητούν να συζητηθούν τα μέτρα στήριξης προς τους επαγγελματίες.

Σίγουρα οι δημότες της Ξάνθης, δεν γνωρίζουν τα πολιτικά τερτίπια και την σχετική νομοθεσία,  όμως, σύμφωνα με  όσα μέχρι σήμερα έχουν διδαχθεί περί δημοκρατίας, η συμπεριφορές της διοικούσας παράταξης, αφήνει άφωνο τον μέσο δημότη της Ξάνθης, στην λογική ότι η πλειοψηφία – αρχή της δημοκρατίας – στον δήμο Ξάνθης δεν ισχύει.

Όμως το θέμα, όπου πολλές φορές τοποθετήθηκε με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και σε κατ ιδίαν επιστολές του προς τους συμβούλους της αντιπολίτευσης,  ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Μπούτος, ηλίου φαεινότερων, για να καλύψει το έλλειμμα του αρχηγού της παράταξης Μ. Τσέπελη, δεν είναι ότι διακυβεύεται το πολιτικό prestige (πρεστίζ) της παράταξης τους, που ούτως ή άλλως διαθέτει την μειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά είναι ότι πραγματικά η διοίκηση κωφεύει στις δεκάδες των προβλημάτων που προέκυψαν λόγω του κλεισίματος των επιχειρήσεων από τον κορωναϊό.

Η πεισματική  άρνηση συζήτησης της πρότασης από την αντιπολίτευση, για την επίλυση ζωτικών προβλημάτων των επαγγελματιών, προκαλεί το λιγότερο, θλίψη και  απορία.

Πώς είναι δυνατόν η αντιπολίτευση, άσχετα αν διαθέτει την πλειοψηφία εδρών μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο,  να εισηγείται εδώ και δύο μήνες περίπου, την λήψη μέτρων ελάφρυνσης των επαγγελματιών που πραγματικά έκλεισαν τα μαγαζιά τους και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου,  μιλώντας εκ μέρους του Μ. Τσέπελη, όχι μόνο να μην συγκαλεί συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά να ψάχνει δικαιολογίες τύπου ότι οι ελαφρύνσεις θα αποφασιστούν από την κυβέρνηση.

Δυστυχώς για τον Γιάννη Μπούτο, τον Μ. Τσέπελη και τους δορυφόρους τους, η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή δίνει τον «μπούσουλα» προς τους δήμους  για να ελαφρύνουν τις επιχειρήσεις και πολλοί είναι αυτοί οι δήμοι που ακολούθησαν τον «μπούσουλα» της κυβέρνησης, αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα, η διοίκηση του δήμου Ξάνθης, δεν έχει τις γνώσεις, την λογική και την ευθύνη απέναντι στους Ξανθιώτες να τον ακολουθήσει.

Τα ερωτηματικά πολλά και σίγουρα μία διοίκηση σαν αυτή του δήμου Ξάνθης δεν έχει το θάρρος να απαντήσει.

Απεναντίας, χρησιμοποιεί το θράσος, για να φιμώσει τις φωνές – την δημοκρατία, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Ειλικρινά δεν γνωρίζουμε ποιο θα είναι το τέλος αυτής της διοίκηση του δήμου Ξάνθης η οποία προκαλεί την νοημοσύνη και τις ελεγκτικές αρχές με τις συμπεριφορές της, όμως, σίγουρα η διοίκηση του δήμου Ξάνθης, είναι ήδη παρελθών από τις προτεραιότητες του μέσου Ξανθιώτη.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι στις επόμενες εκλογές, αν ποτέ φτάσει αυτή η παράταξη και δεν διαλυθεί, όσες δυνάμεις και αν επιστρατεύσει, είτε είναι το  DEP ή όσους τόνους  τρόφιμα και να μοιράσει στις «ευπαθείς» κοινωνικές ομάδες, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο και είναι βέβαιο ότι οι Ξανθιώτες, μετά την αναλγησία που έδειξε απέναντι στην κοινωνία της Ξάνθης και που δείχνει η διοίκηση, θα αφήσουν την θάλασσα και θα πάνε να «μαυρίσουν» την παράταξη του Μ. Τσέπελη και ειδικά οι επαγγελματίες, ανεξάρτητα σε ποιόν Θεό πιστεύουν.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ